News

Radu Banciu, critici pentru Nelu Tătaru după ultimele declarații: ”De ce ne trebuie 10 mii de cazuri, când la 100 am stat în stare de urgență o lună?”

10.07.2020 | 10:12
Radu Banciu critici pentru Nelu Tataru dupa ultimele declaratii De ce ne trebuie 10 mii de cazuri cand la 100 am stat in stare de urgenta o luna
ADVERTISEMENT

Jurnalistul Radu Banciu a comentat în cadrul emisiunii sale zilnice de la B1 TV, ”Lumea lui Banciu”, ultimele declarații ale lui Nelu Tătaru legate de o posibilă revenire la starea de urgență.

Realizatorul TV l-a criticat pe ministrul Sănătății, despre care a spus că nu are logică în luările de poziție privind această chestiune extrem de delicată din perioada pandemiei.

ADVERTISEMENT

În opinia lui Banciu, autoritățile sunt depășite de situație și acționează fără logică în această perioadă.

Radu Banciu îl critică pe Nelu Tătaru: ”De ce ne trebuie 10 mii de cazuri, când la 100 am stat în stare de urgență o lună?”

Joi seară,  Nelu Tătaru a afirmat că apariția a peste zece mii de cazuri într-un interval de patru-cinci zile ar obliga autoritățile să declare din nou starea de urgență.

ADVERTISEMENT

La câteva ore distanță, Radu Banciu, în emisiunea sa de la B1 TV, a desființat această declarație a ministrul Sănătății și a adus argumente solide în acest sens.

”Avem 614 cazuri astăzi, ieri am avut 555, se vorbește de 10,000 în câteva zile. Domnul Tătaru a spus că nu e același lucru dacă avem 10,000 de cazuri în 2 zile, sau în 7-8 zile,. ba e cam același lucru!

ADVERTISEMENT

Până la urmă tot 10,000 de bolnavi sunt, dar de ce trebuie sa ajungem la numărul ala ca să intrăm in starea de urgență, când noi am intrat în starea de urgență la 100 și ceva de cazuri?! Deci noi la 114-115 cazuri pe zi eram în stare de urgență, astăzi a 614, record de la începutul lunii martie și până astăzi, nu suntem în stare de urgență.

De ce? Pentru că atunci occidentalii au chemat pe toată lumea, au zis vine valul, haideți repede cu toții în case, am intrat și noi fără să întrebăm care e treaba.. Acum ne e frică să le stricăm oamenilor concediile? Să-i deranjăm în această perioadă de vară? Sau pentru că este un an electoral pentru că nu ni s-a explicat foarte clar”, a spus jurnalistul, conform Știripesurse.

ADVERTISEMENT

Radu Banciu: ”E o fisură care ne scapă”

Banciu punctează faptul că în martie, la mult mai puține cazuri pe zi, România a intrat în starea de urgență, iar acum, la peste 600, nici nu se pune problema.

“Păi dacă la 600 nu intri, și ai intrat 100, vedeți că există o logică fisurată, care ne scapă? De ce ne trebuie 10,000 ca să ne întoarcem, când la 100 am stat în stare de urgență fix o lună de zile?…Nu aveam atunci multe cazuri. Nu contează câte teste se făceau, atâtea cazuri aveam declarate oficial, astăzi se fac mai multe teste, e problema statului.

Trebuia să rezolve cu testele din timp, să facă și atunci 13,000 de teste, nu din prima zi, dar după 2 săptămâni, trebuia să se miște repede eram în starea de urgență, se putea face orice.

N-au fost în stare, poate nici nu-i interesa foarte mult, nu era o perioadă în care lumea să latre atât de mult, acum e complicat să-i mai aduci pe oameni în case, nu mai ai legitimitatea pe care o aveai atunci…“, a mai spus Banciu.

ADVERTISEMENT