Fotbal international

Radu Drăgușin a debutat la Juventus! Momentul petrecut în Liga Campionilor, sub ochii lui Mircea Lucescu. Video

03.12.2020 | 00:34
Radu Dragusin a debutat la Juventus Momentul petrecut in Liga Campionilor sub ochii lui Mircea Lucescu Video
ADVERTISEMENT

Așteptarea a luat sfârșit pentru Radu Drăgușin, care a debutat la Juventus. Internaționalul român de tineret a fost aruncat în teren de Andrea Pirlo în minutul 69 al meciului cu Dinamo Kiev, câștigat de „Bătrâna Doamnă” la scor de neprezentare.

Fundașul central în vârstă de 18 ani a fost introdus în momentul în care campioana Italiei avea deja 3-0 pe tabela de marcaj. Drăgușin a intrat în locul unui fotbalist care evoluează pe același post cu el, turcul Merih Demiral. ( VIDEO)

ADVERTISEMENT

Drăgușin a avut astfel ocazia să împartă terenul timp de 21 de minute cu Cristiano Ronaldo. Cvintuplul Balon de Aur, autor al golului doi marcat de Juve, a rămas pe teren până la ultimul fluier al arbitrului Stephanie Frappart.

Radu Drăgușin, debut de vis pentru Juventus. Românul a jucat în UEFA Champions League

La mai puțin de o lună distanță de când a fost convocat în lotul de seniori al lui Juventus, Radu Drăgușin a debutat în sfârșit pentru „Bătrăna Doamnă”. Ținut pe banca de rezerve la meciurile cu Lazio, Cagliari, Ferencvaros și Benevento, fundașul român a spart gheața împotriva echipei lui Mircea Lucescu, Dinamo Kiev.

ADVERTISEMENT

În cele 21 de minute pe care i le-a acordat Andrea Pirlo, Drăgușin a făcut pereche în defensivă cu fundașul de 85,5 milioane de euro al lui Juve, Matthijs de Ligt. Cei doi s-au achitat bine de sarcini, iar campioana Italiei a păstrat intactă poarta lui Szczesny.

În primul său meci jucat pentru echipa de seniori a lui Juventus, internaționalul român de tineret a purtat tricoul cu numărul 37.

ADVERTISEMENT

Cine este Radu Drăgușin

Născut pe 3 februarie 2002, Radu Drăgușin măsoară 191 de centimetri și evoluează pe postul de fundaș central. În ultima ani, Juventus și-a făcut un obicei din a promova în fotbalul mare jucători pe acea poziție, cele mai bune exemple fiind Daniele Rugani și Mattia Caldara.

Drăgușin a ajuns la Torino pe vremea când avea numai 16 ani. „Bătrâna Doamnă” l-a cumpărat de la Regal București în schimbul sumei de 265 de mii de euro. El mai are contract cu echipa lui Andrei Pirlo până în luna iunie a anului 2021.

ADVERTISEMENT

2020, an de vis pentru tânărul stoper al lui Juventus

Până să debuteze la Juventus, Radu Drăgușin a fost convocat de Adrian Mutu la naționala de tineret a României, pentru care a bifat două selecții și alături de care s-a calificat la Campionatul European de anul viitor.

Drăgușin nu era însă deloc străin de loturile „tricolore”. Fundașul central a jucat un total de 28 meciuri și a marcat două goluri pentru toate selecționatele de juniori ale României (U15, U16, U17, U18 și U19).

 

ADVERTISEMENT