Fotbal international

Radu Drăgușin, titular pentru Juventus în weekend? Jurnaliștii italieni anunță: „Este soluția firească”

24.02.2021 | 19:09
Radu Dragusin titular pentru Juventus in weekend Jurnalistii italieni anunta Este solutia fireasca
ADVERTISEMENT

Fundașul Radu Drăgușin ar putea fi titular pentru Juventus în următorul meci din Serie A. Brazilianul Danilo este suspendat, astfel că Andrea Pirlo ar putea apela la tânărul apărător român.

După ce Chiellini și Bonucci n-au mai putut fi folosiți de Pirlo ca urmare a accidentărilor pe care le-au suferit, nici Danilo nu mai este disponibil, astfel că tehnicianul campioanei Italiei trebuie să se orienteze către noi variante de fundași.

ADVERTISEMENT

Jurnaliștii italieni cred că Radu Drăgușin reprezintă soluția ideală, mai ales că românul a mai jucat deja pentru „Bătrâna Doamnă” și s-a descurcat foarte bine. El ar putea fi folosit ca al treilea apărător central.

Radu Drăgușin, titular pentru Juventus în weekend? Campioana Italiei joacă sâmbătă la Verona

Chiar dacă a reușit să se apropie de AC Milan la doar patru puncte, în condițiile în care are și un meci în minus, Juventus este tot departe de primul loc. Inter a devenit lider și are un avans de opt puncte, care s-ar putea reduce, totuși, la cinci.

ADVERTISEMENT

Pentru Juve, sunt vremuri grele din cauza accidentărilor și a suspendărilor, iar marea problemă pentru Andrea Pirlo este reprezentată în acest moment de postul de fundaș dreapta.

Brazilianul Danilo este suspendat și nu va putea evolua la Verona în meciul care va avea loc sâmbătă, 27 februarie, începând cu ora 21:45. Verona este clasată pe locul 9 în Serie A.

ADVERTISEMENT

În aceste condiții, jurnaliștii de la Gazzetta dello Sport au identificat potențialele soluții ale italianului. O trecere la un sistem cu trei fundași centrali este considerată cea mai probabilă variantă.

În acest context, românul în vârstă de 18 ani, Radu Drăgușin, este văzut ca fiind o opțiune excelentă, mai ales datorită faptului că deja a impresionat în tricoul alb-negru.

ADVERTISEMENT

„Alex Sandro, Frabotta și Bernardeschi ar putea juca acolo, dar ei nu sunt atât de potrivit precum Radu Drăgușin. Românul este soluția firească. El a debutat deja în Cupa Italiei și a jucat și în Liga Campionilor pentru Juve, deci știe deja despre ce e vorba. 

De asemenea, perioada aceasta este decisivă pentru prelungirea contractului fundașului român, despre care se bănuiește că va semna prelugnirea pe cinci ani. Sunt mulți pretendenți care bat la ușa lui Drăgușin, astfel că românul are nevoie de asigurări”, scriu italienii.

Joacă în centrul apărării, alături de Merih Demiral și De Ligt?

Jurnaliștii din Peninsulă notează că Pirlo ar putea face trecerea la un sistem cu trei fundași centrali, iar Drăgușin ar urma să fie folosit în dreapta lui Demiral și De Ligt. Aripă dreapta ar urma să joace Bernardeschi, iar Frabotta ar fi pe stânga.

„De altfel, în ultimele zile, Pirlo l-a asigurat pe acesta și pe Nicolo Fagioli că sunt parte din planurile sale, la fel ca Frabotta. Drăgușin ar putea fi folosit lângă Demiral și De Ligt.

În Cupa Italiei s-a desfășurat deja un astfel de experiment, cu Chiellini și Demiral în centrul apărării, alături de Drăgușin, ca apărător central-dreapta. Adversarii au fost unii destul de asemănători cu Verona ca statut.

Astfel, ne-am putea aștepta ca Pirlo să apeleze la o tactică similară și contra adversarului de sâmbătă, doar că în centru vor fi Demiral și De Ligt, alături de Radu Drăgușin, așa cum s-a întâmplat și la meciul cu Spal”, mai scriu italienii.

ADVERTISEMENT