News

Radu Mazăre rămâne în închisoare. Cererea de eliberare condiționată a fostului primar a fost respinsă. Update

Tribunalul Sectorului 4 va analiza cererea de eliberare a lui Radu Mazăre. Fostul primar al Constanței ar putea fi eliberat
17.04.2024 | 15:15
Radu Mazare ramane in inchisoare Cererea de eliberare conditionata a fostului primar a fost respinsa Update
Cerea de eliberare a lui Radu Mazăre se judecă miercuri. Fostul primar al Constanței va afla dacă scapă de închisoare. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT
17-04-2024
12:17

Radu Mazăre rămâne în închisoare, cererea de eliberare condiționată a fost respinsă

Judecătoria Sectorului 4 a respins cererea de eliberare condiționată a fostului primar Radu Mazăre. Decizia poate fi contestată în trei zile, însă dacă rămâne definitivă Radu Mazăre va mai putea face o nouă cerere de eliberare condiționată peste 9 luni.

”În baza art. 587 alin. (2) C.proc.pen. raportat la art. 59 C.pen. din 1969 cu aplicarea art. 5 alin. (1) C.pen. respinge cererea de liberare condiţionată formulată de petentul-condamnat MAZĂRE RADU ȘTEFAN, în prezent deţinut în Penitenciarul București-Jilava, ca neîntemeiată. În temeiul art. 587 alin. (2) din C.proc.pen., fixează termen de reiterare de 9 luni, care va curge de la rămânerea definitivă a prezentei sentințe, după expirarea căruia propunerea sau cererea va putea fi reînnoită. În baza art. 275 alin. (2) C.proc.pen. obligă petentul-condamnat la plata către stat a sumei de 300 lei cu titlu de cheltuieli judiciare. Cu drept de contestație în termen de 3 zile de la comunicare. Pronunţată prin punerea soluției la dispoziția părților prin intermediul grefei instanței astăzi, 17.04.2024”, se arată în minuta instanței, conform G4 Media.

Tribunalul din Sectorul 4 este programat să anunțe o decizie miercuri cu privire la solicitarea de eliberare condiționată făcută de fostul edil al Constanței, Radu Mazăre.

Radu Mazăre ar putea fi eliberat

Prima ședință în acest caz a avut loc pe 19 martie, iar decizia a fost amânată pentru 17 aprilie, după o nouă amânare care s-a pronunțat pe data de 9 aprilie.

ADVERTISEMENT

Radu Mazăre este condamnat la o pedeapsă de 9 ani de detenție, ca urmare a combinerii a două sentințe definitive primite anterior, una de nouă ani de închisoare în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri și cealaltă de cinci ani în dosarul Polaris.

Pentru dosarul Polaris, Mazăre a fost trimis în judecată în 10 decembrie 2015, fiind acuzat de trei infracțiuni: luare de mită, abuz în serviciu și conflict de interese.

ADVERTISEMENT

De asemenea, procurorii Direcției Naționale Anticorupție au susținut că Mazăre a primit suma de opt milioane de euro și peste opt milioane de lei de la reprezentanții unor firme în schimbul facilitării emiterii de documente și favorizarea atribuirii de licitații sau semnarea de contracte.

În ceea ce privește acest caz, Mazăre a primit o condamnare de cinci ani de închisoare în data de 3 februarie 2022. Radu Mazăre și-a făcut probleme cu legea pentru a-i asigura omului de afaceri Sorin Strutinsky să câștige licitații care au fost organizate de Primăria Constanța.

ADVERTISEMENT

Mazăre, condamnat pentru abuz în serviciu

În Dosarul Retrocedărilor ilegale, fostul primar a fost condamnat definitiv în februarie 2019 la 9 ani de detenție pentru abuz în serviciu și constituirea unui grup infracțional organizat, alături de alți 31 de inculpați.

Fostul primar al Constanței a fost adus în România din Madagascar tot în anul în care și-a primit sentința definitivă, după ce a încercat să păcălească statul român fugind în țara exotică ca să scape de închisoare.

ADVERTISEMENT

De asemenea, printr-o decizie pronunțată de Înalta Curte de Casație și Justiție, s-a dispus anularea parțială sau totală a mai multor acte emise în baza Legii nr. 10/2001, precum și a altor documente, evidențiindu-se prejudiciul cauzat prin subevaluarea terenurilor acordate în compensare.

ADVERTISEMENT
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa...
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa cum fac toți românii, ce puteam să fac?
Construcțiile la plaja din centrul stațiunii Mamaia, oprite de autorități în ultimul ceas:...
Construcțiile la plaja din centrul stațiunii Mamaia, oprite de autorități în ultimul ceas: „Am impus sistarea de urgenţă a lucrărilor“
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Salarii îngheţate şi tăieri la stat. Măsuri dure după ce economia arată tot...
Salarii îngheţate şi tăieri la stat. Măsuri dure după ce economia arată tot mai rău: datoria a depăşit 50% din PIB, iar deficitul e deja peste 3%
Cât de frumoasă este cea mai bogată româncă! Afacerea cu care a dat...
Cât de frumoasă este cea mai bogată româncă! Afacerea cu care a dat lovitura şi care a ajutat-o să adune o avere fabuloasă
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie...
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie cu ea, fără niciun filtru
EUROPA intră în RĂZBOI! Decizia Comisiei Europene privind ÎNARMAREA
EUROPA intră în RĂZBOI! Decizia Comisiei Europene privind ÎNARMAREA
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este...
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este acuzat manelistul
România va avea încă un Drum Expres. Conexiune rapidă între două mari orașe
România va avea încă un Drum Expres. Conexiune rapidă între două mari orașe
Carmen Harra, anunţul care o va înfuria pe Prodanca. Ce spune de relaţiile...
Carmen Harra, anunţul care o va înfuria pe Prodanca. Ce spune de relaţiile pasagere şi a treia căsătorie
REPORTAJ După ce era să fie asasinat de soacră și soție, Ghiță din...
REPORTAJ După ce era să fie asasinat de soacră și soție, Ghiță din Măscurei, Vaslui, se gândește să divorțeze: „Ce să facă și el, singurel, dacă ea nu mai vine!?”
Câți amanți a avut, în realitate, Regina Maria a României. Cu cine s-a...
Câți amanți a avut, în realitate, Regina Maria a României. Cu cine s-a iubit la Palatul Peleș, chiar în fața angajaților