Fotbal international

Radu Ștefan, probleme cu stomacul înaintea meciului cu CFR Cluj! Fundașul „a driblat” duelurile cu echipele românești din ultimii ani

25.11.2019 | 18:02
Radu Stefan probleme cu stomacul inaintea meciului cu CFR Cluj Fundasul a driblat duelurile cu echipele romanesti din ultimii ani
ADVERTISEMENT

CFR Cluj întâlnelște Lazio în etapa a cincea a fazei grupelor Ligii Campionilor, iar italienii anunță că Radu Ștefan este indisponibil pentru meciul de pe „Olimpico”, din cauza unei probleme gastrointestinale. Radu ajunge astfel la patru meciuri împotriva echipelor românești în ultimii ani în care nu a bifat niciun minut.

Radu Ștefan, indisponibil pentru meciul cu CFR Cluj

Radu Ștefan a ajuns în iulie 2008 la Lazio, după transferul de la Dinamo. În ultimul an și jumătate, echipa fundașului a avut dispute cu două echipe românești în Europa League. Primele meciuri au fost în februarie 2018, când Lazio întâlnea FCSB în șaisprezecimile de finală ale competiției continentale.

ADVERTISEMENT

La meciul tur, câștigat de „roș-albaștri” cu 1-0 pe Arena Națională, Radu Ștefan a făcut deplasarea în România, însă nu a intrat pe gazon niciun minut. Situația s-a repetat și la returul de pe „Stadio Olimpico”, în partida câștigată de capitolini cu 5-1.

  • FCSB – Lazio 1-0 (Radu Ștefan, rezervă neutilizată)
  • Lazio – FCSB 5-1 (Radu Ștefan, rezervă neutlizată)
ADVERTISEMENT

Radu a văzut din Italia turul cu CFR Cluj

După o lungă campanie de preliminarii, CFR Cluj a fost învinsă de Slavia Praga în play-off-ul pentru Champions League, obținând astfel calificarea în grupele Europa League. Sorții au trimis campioana României într-una dintre cele mai dificile grupe, cu Celtic, Rennes și Lazio.

Debutul în grupă a fost chiar împotriva formației lui Radu Ștefan. Fundașul nu a făcut nici măcar deplasarea la Cluj pentru duelul de pe „Dr. Constantin Rădulescu”, bifând al treilea meci în care nu joacă niciun minut împotriva formațiilor românești.

ADVERTISEMENT

Seria de patru meciuri se va completa joi, 28 noiembrie, când Lazio primește vizita CFR-ului la Roma. Site-ul Laziosiamonoi, ce urmărește îndeaproape activitatea echipei lui Simone Inzaghi, a anunțat că Radu are o problemă gastrointestinală și are șanse mici să apară printre cei 18 fotbaliști convocați pentru duelul împotriva campioanei României.

  • CFR Cluj – Lazio 2-1 (Radu Ștefan nu a fost în lot)
  • Lazio – CFR Cluj, 28 noiembrie, ora 22:00 (Radu Ștefan este incert din cauza problemelor medicale)
ADVERTISEMENT

Pentru duelul de joi, în urma căruia CFR poate obține matematic calificarea în șaisprezecimi, Simone Inzaghi nu se va putea baza nici pe Jordan Lukaku, titularul postului de fundaș stânga. În locul belgianului, cel mai probabil Inzaghi va apela la spaniolul Jony.

Pentru a obține biletele pentru primăvara europeană, cu o etapă înaintea finalului fazei grupelor, campioana României are nevoie de cel puțin o remiză pe „Stadio Olimpico”. Liderul grupei, echipă deja calificată, este Celtic, în timp ce Rennes, locul patru, este deja eliminată. Înaintea jocului direct, CFR Cluj și Lazio sunt despărțite în clasament de șase puncte.

Un singur meci împotriva Vaslului, în 2011

De la plecarea de la Dinamo din 2008, singurul meci în care Ștefan Radu a întâlnit o formație românească a fost în decembrie 2011, în grupele Europa League. La Piatra Neamț, FC Vaslui primea vizita capitolinilor, iar Radu a fost integralist în meciul ce s-a încheiat la egalitate, 0-0.

La prima confruntare dintre Vaslui și Lazio, de la Roma, Radu Ștefan nu a fost inclus în lotul antrenat la acea vreme de Edoardo Reja.

  • Lazio – FC Vaslui 2-2 (Radu Ștefan a fost integralist)
  • FC Vaslui – Lazio 0-0 (Radu Ștefan nu a fost în lot)
ADVERTISEMENT