News

Raed Arafat, anunț alarmant. ”Nimeni să nu se gândească ca pandemia a trecut”. Ce restricții rămân în vigoare după 15 mai

13.05.2021 | 20:30
Raed Arafat anunt alarmant Nimeni sa nu se gandeasca ca pandemia a trecut Ce restrictii raman in vigoare dupa 15 mai
ADVERTISEMENT

După anunțarea măsurilor de relaxare, Raed Arafat a ținut să explice că pandemia nu a trecut. 

Secretarul de stat a vorbit joi seară despre restricțiile care vor intra în vigoare în curând, dar și despre măsurile păstrate și după 15 mai.

ADVERTISEMENT

Prezent la Antena3, Raed Arafat a insistat că pandemia nu a trecut și că e nevoie ca 60-70% din populație să fie vaccinată.

Raed Arafat, explicații privind măsurile de relaxare. Ce restricții rămân în vigoare după 15 mai

Șeful DSU a explicat că cluburile și discotecile nu vor fi redeschise în primele etape ale relaxării.

ADVERTISEMENT

La scurt timp după ce au fost transmise deciziile care vor fi aplicate din acest weekend, Raed Arafat a menționat din nou că este nevoie de un număr mare de persoane vaccinate pentru a se păstra normalitatea.

“Când ne vom vaccina în procent de 60% – 70%, este posibil să ajungem aici. Insist, ca nimeni să nu se gândească ca pandemia a trecut.

ADVERTISEMENT

(…) Pandemia nu a trecut, suntem într-o situație bună, oricând poate să se schimbe, tocmai de aceea, vaccinare rămâne esențială

(…) Cu cât avem un procent mai mare de persoane vaccinate, cu atât rămânem cât mai aproape de normalitatea în care să nu mai purtăm mască nici în spațiile închise”, a declarat Raed Arafat, la Antena 3.

ADVERTISEMENT

Masca în exterior va rămâne doar în zonele aglomerate, precum stațiile, piețele, stațiile de autobuz sau târgurile, a transmis șeful DSU.

”Se scoate masca în spațiile libere. Sunt restricții păstrate, dar se vor relaxa pe parcurs. (…) De exemplu, din data de 15 mai scoatem masca la exterior și revin magazinele la programul normal, plus înlăturarea restricțiilor de noapte. 

De exemplu, discotecile sau cluburile nu vor fi deschise acum, se va anunța când se poate și în ce condiții se poate. Acolo vor fi condiții speciale, pentru a putea relua activitatea la interior, măcar în prima etapă (…) Asta o să apară în Hotărârea CNSU”, a declarat Arafat.

ADVERTISEMENT