News

Raed Arafat avertizează despre unul dintre efectele Covid-19 la copii: „Corelează infectarea cu diabetul juvenil”

Unul dintre efectele infecției cu coronavirus este că poate apărea diabetul, cel puțin în cazul copiilor, arată un studiu american, despre care vorbește și Raed Arafat.
11.01.2022 | 07:55
Raed Arafat avertizeaza despre unul dintre efectele Covid19 la copii Coreleaza infectarea cu diabetul juvenil
ADVERTISEMENT

Raed Arafat a vorbit despre infectarea cu coronavirus în cazul copiilor, dar și despre un studiu american care arată noi date în legătură cu această boală.

Coronavirusul poate produce diabet în rândul copiilor infectați

Conform unui studiu din Statele Unite, pe care îl citează și Raed Arafat, există o corelație între numărul de copii care au făcut coronavirus și al celor care au diabet juvenil.

ADVERTISEMENT

Centrul de control al bolilor din Statele Unite a făcut mai multe studii în acest sens, iar conform datelor analizate, se poate observa că sunt mult mai multe cazuri de diabet la copii decât ar fi normal.

Un lucru pe care îl au toți în comun este acela că se corelează cu infecția cu coronavirus.

„Vedem din ce în ce informații noi care apar – de exemplu, informația care a apărut la Centrul de control al bolilor din Statele Unite, care corelează infectarea la copii cu apariția unui număr mai mare de copii cu diabet de tip I, diabet juvenil.

ADVERTISEMENT

Se pare că sunt studii și analize făcute de către Centrul de control al bolilor din Statele Unite, care e un centru foarte serios, analizând foarte multe date din sistemul lor de asigurări, și unde spune că au apărut mai multe cazuri decât de obicei de tip I și se corelează cu infectarea cu SARS-CoV-2”, a declarat șeful DSU la B1 TV.

Coronavirusul ne poate afecta pe termen lung

Raed Arafat a mai precizat și că coronavirusul poate să afecteze sănătatea celor care îl contractează pentru o perioadă lungă de timp.

ADVERTISEMENT

Este vorba despre așa-numitul „long Covid”, care este o realitate medicală, nu doar un mit.

Un procent dintre copiii infectați cu coronavirus dezvoltă diabet după această boală, a mai spus șeful DSU, care a ținut să precizeze că analiza privind aceste aspecte este merge în continuare și ipoteza este verificată în mod continuu.

„Există așa-zisul ‘long Covid’, sau Covidul pe termen lung, și asta arată impactul Covidului pe sănătatea omului pe termen mai lung.

ADVERTISEMENT

Se pare că unul dintre aceste efecte, dacă continuă această analiză și confirmă ce este deja publicat, este apariția la un anumit procent dintre copiii infectați cu SARS-CoV-2 a diabetului de tip I”, a mai precizat el.

ADVERTISEMENT
Tags: