News

Raed Arafat dezvăluie ce s-ar putea întâmpla în România după sărbători: “E posibil să vedem o creştere”

Raed Arafat a dezvăluit ce se poate întâmpla cu cazurile de coronavirus din țara noastră după ce trece perioada sărbătorilor. Șeful DSU a precizat că am putea înregistra creșteri.
09.12.2021 | 21:53
Raed Arafat dezvaluie ce sar putea intampla in Romania dupa sarbatori E posibil sa vedem o crestere
ADVERTISEMENT

Raed Arafat a vorbit despre măsurile de relaxare care au intrat în vigoare în țara noastră, dar și despre ce scenarii sunt luate în calcul după trecerea sărbătorilor de iarnă.

Astfel, secretarul de stat a precizat că măsurile luate nu sunt unele de relaxare, ci niște reguli foarte serioase care trebuie respectate cu strictețe.

ADVERTISEMENT

„Nu sunt relaxări, sunt ajustări. Când vorbim de relaxare reală, nu mai sunt măsuri, foarte serioase”, a precizat el, la Digi 24.

Mai mult decât atât, el a precizat că doar au fost adăugate niște aspecte, dar măsurile tot sunt unele care să prevină apariția unei explozii de cazuri noi.

ADVERTISEMENT

„S-a adăugat posibilitatea testării. S-a adăugat la teatre, la cinema, la sport, capacitate de 50%, în loc de 30%.

S-a terminat cu restricțiile de deplasare. S-a păstrat până la ora 22. Cu excepția a două nopți, noaptea de Crăciun și Revelion”, a mai spus el.

ADVERTISEMENT

Raed Arafat, după criticile referitoare la relaxări

Șeful DSU a ținut să precizeze că mereu este cineva nemulțimit, el făcând referire la faptul că au apărut critici în spațiul public referitoare la măsurile de relaxare luate, inclusiv din partea fostului premier, Florin Cîțu.

De asemenea, el îi încurejează pe toți românii să se vaccineze și cu a treia doză.

„Mereu e o parte nemulțumită. Suntem cu toți în această problemă, sperăm ca anul viitor să fie gata, situația să se întoarcă la normalitate. Sperăm, dacă nu apare vreo surpriză.

ADVERTISEMENT

Ne vaccinăm mai mulți, prevenim o situație mai gravă în ianuarie, februarie, martie. 

Doza a treia trebuie făcută, imunitatea după primele două doze scade și trebuie făcută a treia. Mai ales persoanele în vârstă”, a mai spus el, pentru sursa citată.

Raed Arafat a spus ce se va întâmpla în țara noastră după sărbători

Raed Arafat a explicat că este foarte posibil ca numărul de cazuri de infectare cu coronavirus să crească după sărbătorile de iarnă.

De asemenea, el a spus că vor fi luate măsurile necesare în funcție de situația de atunci, dar nicio măsură nu este exclusă, nici cea a închiderii școlilor.

„E posibil să vedem o creștere după sărbători. Urmează să vedem ce va impune această creștere. Trebuie să vedem ce spun epidemiologii, Ministerul Sănătății după ce vede rata de infectare, viteza de infectare.

Noi nu putem exclude nimic, știu că avem și testele pentru școli. Înțeleg de ce nu se dorește ca copiii să rămână acasă. Nu putem spune că o chestie e 100% exclusă”, a precizat șeful DSU.

Raed Arafat, declarații despre Omicron

Totodată, secretarul de stat a vorbit și despre noua variantă a Covid-19 și a specificat că inclusiv la graniță sunt cerute teste pentru toate persoanele, inclusiv pentru cele care sunt vaccinate.

„Există niște controale suplimentare la graniță din cauza Omicron cu testele care trebuie prezentate inclusiv de persoanele care sunt vaccinate. Sunt reguli care să ne ajute să nu crească valurile.

Să vedem care va fi veridictul final cu varianta Omicorn, este mai puțin patogenă, ce face când afacetează persoanele în vârstă? Vaccinul are un efect să prevină situațiile grave, dar ne trebuie mai multe date științifice”, a mai explicat Arafat.

ADVERTISEMENT
Tags: