News

Raed Arafat, mesaj extrem de clar. Ce se întâmplă cu cei care nu vor să poarte mască în secția de votare

15.09.2020 | 07:36
Raed Arafat mesaj extrem de clar Ce se intampla cu cei care nu vor sa poarte masca in sectia de votare
ADVERTISEMENT

Cu mai puțin de două săptămâni până la alegeri, șeful DSU, Raed Arafat, a explicat ce se întâmplă cu cetățenii care nu poartă mască în secțiile de votare.

Secretarul de stat a explicat că portul acestui echipament de protecție este unul impus prin lege, iar cei care nu respectă măsura nu pot intra în secție.

ADVERTISEMENT

Acuzat în media că nu ar lăsa oamenii să-și exprime dreptul legal de a vota, medicul a postat un mesaj explicativ pe Facebook în care detaliază măsura.

Raed Arafat anunță ce se întâmplă cu cei care nu vor să poarte mască în secția de votare

Luni seară, într-o postare pe un site de socializare, Raed Arafat a adus noi precizări despre obligativitatea portului măștii de protecţie în secţiile de vot, la alegerile de pe 27 septembrie.

ADVERTISEMENT

Reacția acestuia vine după ce a fost acuzat că nu lasă oamenii să voteze. ”Nimeni nu va fi împiedicat să voteze”, spune Arafat, explicând că masca este obligatorie potrivit legii.

”Nimeni nu va fi împiedicat să voteze, însă portul măştii în interiorul secţiei de vot este unul din măsurile minime necesare pentru a proteja comisia care va stă în interiorul secţiei ore în şir precum şi alegătorii care vor fi în interiorul secţiei aşteptând să ajungă la urne.

ADVERTISEMENT

Dacă cineva nu vrea să poarte masca de protecţie în interiorul secţiei înseamnă că acesta va riscă viaţă celor din jur, inclusiv a membrilor comisiei de vot.

În acest caz, preşedintele comisiei va trebui să respecte legislaţia şi să nu permită celor fără masca să între în secţia de vot, iar la intrare trebuie să existe o rezervă de măşti în cazul în care cineva dintr-un motiv sau altul nu are mască”, a scris Arafat pe pagina sa.

ADVERTISEMENT

Arafat: Nu ai mască, nu intri în secție

În aceeași postare, secretarul de stat din MAI a mai explicat faptul că cine nu are masca la el sau nu vrea s-o poarte pe cea primită la secție, pur și simplu nu va avea acces în zona de vot.

”În cadrul conferinţei de presă de după şedinţa de Guvern, unul dintre jurnaliştii prezenţi mi-a adresat întrebarea ipotetică dacă o persoană care nu vrea să poartă masca în secţia de vot poate intră să voteze, iar răspunsul meu a fost că nu, din momentul din care a fost emis un act normativ câteva minute mai devreme care prevede clar regulile.

Mai ales că la secţiile de vot, conform Legii 135/2020, vor există rezerve de măşti pentru cei care vin la secţia de vot fără mască”, a mai scris Arafat pe Facebook.

ADVERTISEMENT
Tags: