Sport

Rafael Nadal, revenire de senzație! A anunțat la ce turneu va participa

Rafa Nadal revine în circuit după fix un an. A anunțat că va juca la Australian Open 2024!
11.10.2023 | 07:44
Rafael Nadal revenire de senzatie A anuntat la ce turneu va participa
Rafael Nadal a jucat ultima dată la Australian Open 2023. Revine în tenis tot la Melbourne, în 2024. Sursă foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Rafael Nadal, 37 de ani, este gata să revină pe terenul de tenis. Va participa la Australian Open 2024, în luna ianuarie, primul turneu de Grand Slam din sezonul viitor.

Rafael Nadal, revenire de senzație! Va juca la Australian Open 2024, informație confirmată de directorul turneului

Craig Tiley, directorul turneului de la Melbourne, a confirmat informația și a precizat că a vorbit deja cu Rafa Nadal despre revenirea în circuit. Spaniolul nu mai jucase de la Australian Open 2023, pe 18 ianuarie, când era eliminat în turul 2 de Mackenzie McDonald, scor 4-6, 4-6, 5-7.

ADVERTISEMENT

“Putem să anunțăm în exclusivitate că Rafa se va întoarce la Melbourne! A lipsit din circuit anul trecut și am vorbit cu el în ultimele zile. Pot să confirm că revine în sezonul care urmează, ceea ce ne emoționează pe toți. Este incredibil, o știre magnifică!”, a fost anunțul făcut de Craig Tiley.

La Australian Open 2023, Rafa Nadal a abandonat din cauza unei leziuni musculare la gamba stângă. S-a dovedit o problemă mult mai gravă decât se estima inițial, astfel că ibericul nu a mai jucat deloc în acest an.

ADVERTISEMENT

Rafael Nadal nu mai jucase din ianuarie 2023, când a fost eliminat în turul 2 la Australian Open. A suferit o leziune musculară la gambă

“Intenționez să nu mai joc în următoarele luni. Au fost ani complicați pentru mine, chiar dacă victoriile pe care le-am obținut au mascat de multe ori asta. Ajung la la acest moment în care nu mă simt pregătit pentru a concura la nivel competitiv.

Trebuie să las în planul doi cariera mea sportivă”, a fost explicația lui Rafael Nadal înainte de Roland Garros 2023. Ulterior, multă lume a considerat-o ca fiind un anunț al retragerii din tenis.

ADVERTISEMENT

Rafa Nadal a câștigat de două ori în carieră titlul la Australian Open, în 2009 și 2022. Și pare că nu s-a împăcat cu ideea că statutul de GOAT îi era atribuit definitiv lui Novak Djokovic.

Novak Djokovic l-a depășit pe Nadal în 2023 și a ajuns la 24 de titluri de Grand Slam. Ibericul are 22 și vrea să recupereze

Novak Djokovic a câștigat 24 de titluri de Grand Slam în carieră și l-a depășit astfel pe Rafael Nadal chiar în acest an, în care s-a impus la Australian Open, Roland Garros și US Open.

ADVERTISEMENT

Rafael Nadal a câștigat 22 de titluri de Grand Slam în carieră, ultimul dintre ele în 2022, la Roland Garros. De alfel, ibericul se impune în două turnee majore în 2022, față de doar unul pentru Djokovic.

ADVERTISEMENT
Tags: