Sporturi

Rafael Nadal acceptă soluţia unui sezon de tenis cu porţile închise. “Voi fi foarte bucuros!”

16.04.2020 | 11:26
Rafael Nadal accepta solutia unui sezon de tenis cu portile inchise Voi fi foarte bucuros
ADVERTISEMENT

La fel ca şi celelalte sporturi tenisul a oprit dansul rachetelor în faţa pandemiei de coronavirus. Rând pe rând marile turnee au căzut ca popicele din calendar, apogeul anulărilor reprezentându-l până acum regalul de iarba londoneză de la Wimbledon.

Pentru Rafael Nadal e important să se reia competiţiile

Se fac tot felul de speculaţii, se caută tot felul de soluţii pentru ca sezonul să nu fie declarat mort în totalitate. Se încearcă un fel de respiraţie artificială, cu posibile mutaţii ale unor competiţii de mare prestigiu, cum este Roland Garrros, din luna iunie în miez de toamnă. Dar toate ar urma să aibă ca numitor comun meciuri cu porţile închise. Adică fără spectatori.

ADVERTISEMENT

Unul dintre primii trei jucători ai lumii, spaniolul Rafael Nadal spune că important este ca tenisul să poată reveni la viaţă. Nu îl deranjează atât de mult ideea că ar juca cu tribunele goale.

Comparaţia cu fotbalul în defavoarea tenisului

În timpul intervenției sale în programul special de radio pe care Cope și Onda Cero le-au difuzat miercuri seară, Rafael Nadala vorbit despre sezonul de tenis, care s-a oprit în martie după turneele de la Acapulco, unde a câștigat chiar el și Dubai, unde Novak Djokovic a triumfat.

ADVERTISEMENT

Și opinia sa a fost interesantă: „Nu aș paria pe un Grand Slam fără public. La fotbal e mai simplu, Liga Campionilor se joacă pe un singur continent iar campionatele se fac într-o singură țară și pe același continent, iar sezonul s-ar putea încheia. Dar tenisul este global, de la țară la țară, săptămână după săptămână. Deplasările și organizarea implică mobilizarea multor persoane, ceea ce măreşte gradul de risc. Trebuie să avem responsabilitatea .

Important e să treacă pericolul pandemiei

Mi se pare dificil să existe un turneu oficial pe termen scurt sau mediu. Trebuie să te gândești la binele general al sportului nostru și să ai încredere că lucrurile se rezolvă.

ADVERTISEMENT

Dar primul lucru este să depășim tragedia pe care o trăim și atunci vom vedea cum revenim la toate. Nu am spus că nu vreau tenis în spatele ușilor închise, am spus că văd greu să reluăm, dar dacă ar putea fi reluat în spatele ușilor închise, aș fi încântat”.

Ce opinie are şi Novak Djokovic

În această privință, Novak Djokovic a susținut și el: “Depinde. Nu este o decizie ușoară să joci fără audiență. Ceea ce există acum este dincolo de sportul nostru. Ambii jucători au luat contact în ultimele zile între ei și cu Consiliul Jucătorilor prezidat de Djokovic. ”

ADVERTISEMENT

Am discutat ore întregi în Consiliu și între noi pentru ca sportul nostru să poată merge mai departe. Nu putem decide nimic, dar în poziția noastră, fiind unii dintre cei mai buni 100 din lume, ne putem gândi la modalități de a ajuta Jucătorii ATP și personalul pentru a supraviețui “.

ADVERTISEMENT