Sport

Rafael Nadal, reacție imediată după titlul 23 de Grand Slam al lui Djokovic. Ce mesaj i-a trimis rivalului care l-a depășit

Rafael Nadal a stat cu ochii pe finala de la Roland Garros și a reacționat după ce Novak Djokovic a cucerit trofeul pe zgura din capitala Franței.
11.06.2023 | 21:01
Rafael Nadal reactie imediata dupa titlul 23 de Grand Slam al lui Djokovic Ce mesaj ia trimis rivalului care la depasit
Rafael Nadal a reacționat rapid după titlul câștigat de Novak Djokovic la Roland Garros. Foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

Rafael Nadal și Novak Djokovic se aflau la egalitate în ceea ce privește numărul de trofee de Grand Slam câștigate înaintea finalei de la Roland Garros. Sârbul a câștigat ultimul act în compania lui Casper Ruud și l-a depășit pe „El Matador”. Ibericul a oferit o reacție rapidă pe social media.

Rafael Nadal, reacție instant după ce Novak Djokovic a cucerit trofeul de la Roland Garros

Novak Djokovic s-a impus după 3 ore și un sfert în finala de la Roland Garros cu norvegianul Casper Ruud, scor 7-6(1), 6-3, 7-5. Sârbul a cucerit al treilea trofeu pe zgura de la Paris și al 23-lea titlu de Grand Slam din carieră.

ADVERTISEMENT

Astfel, jucătorul care va reveni de luni pe primul loc ATP a stabilit un nou record, devenind jucătorul cu cele mai multe trofee de Grand Slam din carieră. Rafael Nadal, aflat la egalitate cu sârbul înainte de Openul Francez, a reacționat printr-un mesaj pe rețelele de socializare.

„Multe felicitări pentru această realizare incredibilă! 23 este un număr la care părea imposibil să ne gândim în urmă cu câțiva ani, dar tu ai reușit asta! Bucură-te de moment alături de familia și echipa ta!”, a scris Rafael Nadal.

ADVERTISEMENT

Rafael Nadal a lipsit de la Roland Garros

Rafael Nadal nu a mai jucat de la începutul anului, când s-a accidentat în timpul turneului de la Australian Open. Campion anul trecut la Roland Garros, ibericul nu și-a putut apăra statutul, din cauza problemelor medicale la șold.

Fostul lider mondial, câștigător a 22 de trofee de Grand Slam, s-a operat la șold și va lipsi o perioadă de cinci luni. Spaniolul a anunțat că va reveni pe terenul de tenis în 2024. Astfel, Novak Djokovic ar putea să mărească distanța de Rafael Nadal în cursa pentru cele mai multe trofee majore din palmares.

ADVERTISEMENT

Jucătorul sârb are cu trei trofee de Grand Slam mai multe decât Roger Federer, care s-a retras în toamna anului trecut din tenis. Totodată, grație succesului de la Roland Garros 2023, Novak Djokovic a devenit primul jucător din istorie care câștigă de cel puțin trei ori fiecare turneu de Grand Slam.

Nume „grele” au fost prezente la finala de la Roland Garros

Finala de la Roland Garros dintre Novak Djokovic și Casper Ruud a fost punctul de atracție al zilei în sportul mondial. Kylian Mbappe, Zlatan Ibrahimovic sau Tom Brady au fost prezenți pe arena Philippe Chatrier pentru a urmări pe viu duelul pentru trofeu.

ADVERTISEMENT

Într-o altă parte a celei mai mari arene de la Roland Garros s-a aflat și Nadia Comăneci. Legenda sportului românesc a urmărit finala din loja lui Ion Țiriac. De asemenea, Olivier Giroud, vicecampion cu Franța la Cupa Mondială din Qatar, a fost prezent la meci.

ADVERTISEMENT