Sport

Finalul carierei lui Rafa Nadal?! Ce s-a întâmplat după finala de la Roland Garros

Rafael Nadal a suferit o cădere istorică în clasamentul ATP după turneul de la Roland Garros. Ce loc a ajuns să ocupe spaniolul.
17.06.2023 | 13:54
Finalul carierei lui Rafa Nadal Ce sa intamplat dupa finala de la Roland Garros
Rafael Nadal s-a prăbușit în clasament după turneul de la Roland Garros. Foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

Rafael Nadal s-a accidentat la începutul anului și nu va mai juca în acest sezon. „El Matador” a suferit o cădere istorică în clasamentul ATP după turneul de la Roland Garros. Fostul lider mondial nu și-a putut apăra cele 2.000 de puncte cucerite stagiunea precedentă.

Finalul lui Rafa Nadal?! Ce s-a întâmplat după finala de la Roland Garros

Rafael Nadal a suferit o intervenție chirurgicală la șold și a anunțat că va reveni pe terenul de tenis în 2024, probabil ultimul an al ibericului în circuit. Rafa nu a mai jucat un meci oficial după înfrângerea suferită în turul 2 la Australian Open cu Mackenzie McDonald.

ADVERTISEMENT

Din cauza problemelor medicale, tenismenul nu a putut să-și apare cele 2.000 de puncte câștigate anul trecut la Roland Garros când a cucerit trofeul. Începând de luni, Rafael Nadal a căzut pe locul 136 ATP, cu doar 445 de puncte. Se încheie astfel o eră.

„El Matador” a pus capăt seriei impresionante de 1.029 de săptămâni petrecute în Top 100 ATP. Spaniolul a intrat între cei mai buni 100 de tenismeni ai planetei pe 21 aprilie 2003. De atunci și până luni, 12 iunie 2023, ibericul nu a părăsit elita tenisului mondial.

ADVERTISEMENT

Rafael Nadal va reveni în 2024, ultimul sezon în tenis

Rafael Nadal a fost depășit de Novak Djokovic în cursa pentru jucătorul cu cele mai multe trofee de Grand Slam câștigate în carieră. Înainte de Roland Garros, cele două legende ale „sportului alb” se aflau la egalitate cu câte 22 de titluri.

Sârbul, revenit pe primul loc ATP, a câștigat finala împotriva lui Casper Ruud și a ajuns la cota 23. Înaintea turneului de la Paris, Rafael Nadal făcea anunțul retragerii de la French Open, mărturisind că va reveni pe teren anul următor. „Nu am intenția de a juca în lunile următoare. Realitatea este că, în ciuda victoriilor obținute în ultimii ani, lucrurile nu au fost atât de bune.

ADVERTISEMENT

Dacă nu ești fericit, ajunge să îți afecteze viața personală. Așteptam cu drag turneul de la Paris, dar nu am reușit să ajung la nivelul dorit. Acum sunt bine, sunt mai bine decât săptămâna trecută. Dar sunt trist, am pierdut un întreg sezon.

Trebuie să accept situația, chiar dacă e frustrant. Nu știu ce se va întâmpla anul viitor. Nu știu dacă voi putea fi competitiv în turneele majore. E complicat după o pauză atât de lungă. Nu sunt genul de om care să ofere o dată exactă. O să fac ce simt că e mai bine pentru corpul meu și pentru sănătatea mea”, declara Rafael Nadal.

ADVERTISEMENT

Novak Djokovic a revenit pe prima poziție în lume după ce a câștigat Roland Garros. Sârbul l-a detronat pe Carlos Alcaraz care a coborât pe locul secund. Podiumul este completat de Daniil Medvedev.

ADVERTISEMENT