News

Răfuială cu săbii și pistoale în Chiajna. Doi bărbați au fost împușcați și tăiați. Reacția Gabrielei Firea

23.07.2020 | 22:16
ADVERTISEMENT

Interlopii s-au bătut în stradă la Chiajna și mai multe persoane au fost împușcate, în plină pandemie de Covid-19.

Un incident notabil a avut loc la Chiajna, la marginea Bucureștiului, unde 12 membri ai unor clanuri s-au împușcat în stradă.

ADVERTISEMENT

Două persoane se află în stare gravă, conform datelor oficiale obținute de Știripesurse.

Doi bărbați au fost împușcați și tăiați cu săbiile în Chiajna, într-o răfuială între clanuri

Scandalul s-ar fi produs între clanurile Iordan, Vasiloi și Pietroi, scandalul fiind pornit, conform sursei citate, de către clanul Iordan.

Gabriela Firea a comentat incidentul și le-a cerut polițiștilor să rezolve rapid acest caz care nu „face cinste” orașului. „Cu sinceritate nu am luat legătura cu Poliția Capitalei, e în competența acesteia, sunt convinsă că voi afla mai multe informații.

ADVERTISEMENT

Nu e pentru prima dată când se întâmplă astfel de incidente, chiar și pe timpul pandemiei ele își fac din nou apariția. S-a vorbit despre faptul că odată cu reîntoarcerea „multor români” din Diaspora, cei care îngroșau rândul infractorilor, mulți s-au întors și iată ce se întămplă.

Reprezentanții MAI remarcau că au reapărut astfel de incidente între persoane certate cu legea care creează scandaluri în comunități, Bucureștiul nu e lipsit de asta.

ADVERTISEMENT

Sunt convinsă că Poliția Capitalei va demara ceea ce au început, o anchetă, dar cea mai importantă e prevenția. Trebuie să fie o bună colaborare între MAI și Primăria Capitalei.

Sunt incidente foarte grave care nu fac o imagine bună Bucureștiului. Nu sunt evenimente de dorit. Fac viața insuportabilă comunității”, a explicat Firea.

ADVERTISEMENT

Autoritățile și-au exprimat punctul de vedere: „La data de 23.07.2020, ora 19:10, IPJ ILFOV a fost sesizat cu privire la faptul că pe raza com. Chiajna, a avut loc un conflict în trafic la care au participat aprox. 12 persoane, membrii ai unor grupări infracționale, în urma căruia 2 persoane au fost rănite, fiind transportate la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale. După comiterea faptei, autorii au plecat de la fața locului, desfășurându-se activități în vederea depistării acestora”.

Conform Gândul.ro, aproximativ 30 de persoane înarmate cu răngi, pistoale și săbii s-au confruntat în Chiajna. Sora uneia dintre victime a povestit cele întâmplate.

După ce fratele meu a coborât, Costel Litrașu, care este și vărul său, l-a împușcat în picior, după care l-a tăiat cu o sabie la cap, la brațe și la picioare. În același timp, prietenul fratelui meu, Liviu Iordan, a fost grav rănit și a fost internat în stare gravă la Spitalul Militar Central, unde se află în comă”, a spus sora lui Călin Pană.

Potrivit Gândul, Călin Pană se afla în mașină împreună cu Liviu Iordan. Autoturismul lor a fost atacat de 30 de persoane, inclusiv cu focuri de armă. Cei doi bărbați din mașină au fost dați jos, tăiați cu săbiile și împușcați.

ADVERTISEMENT