Sport

Râmnicu Vâlcea și CSM București, eliminate din Champions League la Comisii? Scenariul luat în calcul de EHF

13.04.2020 | 19:08
Ramnicu Valcea si CSM Bucuresti eliminate din Champions League la Comisii Scenariul luat in calcul de EHF
ADVERTISEMENT

EHF pregătește mai multe variante pentru încheierea actualului sezon din Liga Campionilor la handbal feminin, iar cel mai recent ar duce la eliminarea celor două reprezentante ale României, SCM Râmnicu Vâlcea și CSM București.

Cum ar putea fi eliminate reprezentantele României din EHF Champions League fără să joace

SCM Râmnicu Vâlcea și CSM București au reușit calificarea în sferturile de finală ale Ligii Campionilor la handbal feminin, după ce au terminat pe locul patru în grupele lor principale și urmau să întâlnească Metz, respectiv Gyor.

ADVERTISEMENT

În ciuda performanțelor obținute pe parchet, cele două reprezentante ale României în EHF Champions League ar putea să nu ajungă să dispute meciurile eliminatorii din cauza pandemiei de coronavirus.

Pentru a reuși să încheie actualul sezon din Champions League, EHF ar lua în considerare, conform L’Equipe, să renunțe la disputarea sferturilor de finală și competiția să treacă direct în faza turneului Final Four de la Budapesta.

ADVERTISEMENT

Dacă scenariul anunțat de francezi se va concretiza, echipele calificate în Final Four vor fi cele care au încheiat pe primul loc grupele din care au făcut parte.

Concret, Gyor, care trebuia să întâlnească CSM București, Brest, Metz, viitoarea adversară a celor de la SCM Râmnicu Vâlcea, și Esbjerg ar fi echipele care și-ar disputa trofeul Ligii Campionilor la Budapesta.

ADVERTISEMENT

Când s-ar putea decide câștigătoarea Ligii Campionilor la handbal feminin

Conform ultimelor scenarii luate în calcul de EHF, turneul Final Four din Liga Campionilor la handbal feminin ar urma să se dispute, la Budapesta, în perioada 22 – 29 septembrie.

Inițial, forul continental pregătise luna iunie pentru disputarea optimilor de finală din Champions League la handbal masculin și sferturile competiției feminine, însă situația cauzată de coronavirus pe tot continentul face improbabilă deplasarea delegațiilor și disputarea partidelor peste două două luni.

ADVERTISEMENT