News

Rapelul se poate face la un centru diferit față de cel la care a fost administrată prima doză. Anunțul lui Andrei Baciu

29.04.2021 | 17:33
Rapelul se poate face la un centru diferit fata de cel la care a fost administrata prima doza Anuntul lui Andrei Baciu
ADVERTISEMENT

Rapelul se poate face la un centru diferit față de cel la care a fost administrata prima doză de vaccin. Anunțul lui Andrei Baciu, secretar de stat la Ministerul Sănătății.

Noile reglementări au fost implementate pentru a facilita accesul oamenilor la vaccinare. Astfel, persoanele care au fost nevoite să se deplaseze sute de kilometri pentru a face prima doză pot să schimbe centrul de vaccinare.

ADVERTISEMENT

Oamenii care vor să facă acest lucru, pot modifica programarea pe platformă. Acest lucru este posibil cu minim 72 de ore înainte de programarea inițială.

Rapelul se poate face la un centru diferit față de cel la care a fost administrată prima doză. Anunțul lui Andrei Baciu

 „Rapelul se poate face în orice centru care are același tip de vaccin. Începând de ieri, schimbarea centrului în care se face rapelul poate fi făcută din platforma de vaccinare,” a aunțat Andrei Baciu, potrivit Știrile Pro TV.

ADVERTISEMENT

„Platforma informatică dezvoltată de STS a fost optimizată, fiind posibilă schimbarea centrului de vaccinare pentru efectuarea rapelului, cu minim 72 de ore înainte de programare. De asemenea, platforma permite afișarea centrelor în funcție de vaccinul administrat,” se arată pe pagina de Facebook RO Vaccinare.

Autoritățile fac eforturi pentru a accelera campania de vaccinare. În ultimele zile au fost deschise mai multe centre de vaccinare drive-through în orașele din România, iar joi a apărut primul și în București, în Piața Constituției.

ADVERTISEMENT

În astfel de locuri oamenii se pot vaccina fără programare, indiferent de localitatea de domiciliu. De asemenea, cetățenii străini care au rezidență în România se pot imuniza în cadrul acestor centre, la fel și românii care locuiesc în alte țări.

În plus, au fost anunțate mai multe evenimente pentru vaccinare, precum maratoane. În Capilată, primul astfel de eveniment va avea loc în perioada 7-9 mai, în timp ce la Timișoara a avut deja loc unul. Totodată, se analizează ideea implicării persoanelor publice în campanie, artiști sau cântăreți de muzică de petrecere.

ADVERTISEMENT

Potrivit datelor prezentat de autorități, până la data de 28 aprilie, au fost administrate 5.081.449 de doze de vaccin, la un număr de 3.201.106 persoane. 1.880.343 persoane au primit ambele doze de ser, iar 1.320.763 de persoane au fost inoculate doar cu prima doză.

ADVERTISEMENT