Sport

Rapid – Dinamo 1-1! Săpunaru şi Cosmin Matei, cei mai buni de pe teren. Notele FANATIK în derby

Rapid și Dinamo s-au întâlnit pe Arena Națională într-un derby încins, încheiat la egalitate, 1-1. Cristi Săpunaru şi Cosmin Matei au fost cei mai buni pe teren într-un meci foarte echilibrat.
26.02.2022 | 22:44
Rapid  Dinamo 11 Sapunaru si Cosmin Matei cei mai buni de pe teren Notele FANATIK in derby
Cristi Săpunaru, în duel cu Jovanovic în Rapid - Dinamo. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Rapid și Dinamo nu au avut cel mai bun start în 2022, însă abordau derby-ul cu obiective diferite. Giuleștenii mai aveau de doi bani speranță la play-off, în timp ce “câinii” sperau să mai adune trei puncte şi să iasă din zona retrogradării.

Rapid – Dinamo 1-1! Remiza care nu ajută pe nimeni

Prima repriză a început cu dominarea Rapidului, însă Dinamo a dat lovitura în minutul 20 după o eroare a fundaşilor centrali, Dandea şi Dragoş Grigore, care au respins greşit, pe rând, mingea. Matei a fost lăsat singur cu Moldovan şi nu a iertat. Replica giuleştenilor a venit repede şi Vojtus a restabilit egalitatea după o pasă a lui Săpunaru doar trei minute mai târziu.

ADVERTISEMENT

În debutul părţii secunde, a fost mai interesant duelul galeriilor decât meciul în sine. Din cauza numărului mare de fumigene şi de petarde aruncate în teren, confruntarea a fost oprită câteva minute. S-a jucat mai puţin fotbal decât în prima repriză, iar cele două echipe au dat drumul la joc abia în finalul meciului, presărat cu şanse bune de ambele părţi.

Notele FANATIK în derby! Săpunaru şi Cosmin Matei, cei mai buni de pe teren

S-a încheiat 1-1, la finalul unui meci în care punctul nu ajută niciuna dintre echipe. FANATIK vă prezintă notele după Rapid – Dinamo 1-1:

ADVERTISEMENT

Rapid: 

Horațiu Moldovan – 7 –  Nu a avut nicio şansă la golul lui Matei. A dat siguranţă defensivei, o evoluţie în nota bună din acest sezon.

Claudiu Belu Iordache – 5 – Şi-a făcut treaba bine în banda dreaptă din punct de vedere defensiv, însă pe ofensivă a avut un aport mai scăzut.

ADVERTISEMENT

Dragoș Grigore – 4 – A avut o parte mare de vină la golul marcat de Matei, respingerea sa defectuaosă lăsându-l singur cu portarul pe dinamovist.

Alexandru Dandea – 3 – A luftat la faza deschiderii scorului din minutul 20. A fost depăşit de Torje în minutul 58 şi a văzut cartonaş galben. A fost veriga slabă din defensiva Rapidului. Un minut mai târziu a fost schimbat cu Marzouk. În centrul defensivei a trecut Săpunaru.

ADVERTISEMENT

Junior Morais – 5 – Bun în banda stângă. Nu a fost deranjat în defensivă, în prima parte, decât în rare situaţii. În repriza secundă a greşit mai multe mingi.

Cristi Săpunaru – 7 – A jucat la închidere în acest meci. În prima parte a fost unul dintre cei mai activi oameni ai Rapidului. A ratat o ocazie bună în minutul 39, şutul său a trecut puţin peste poartă. Cel mai bun om al Rapidului în derby.

Antonio Sefer – 6 – Acțiune excelentă în startul meciului. L-a lăsat singur cu portarul pe Vojtus, dar atacantul a tras pe lângă. A tras periculos pentru poarta lui Figueiredo în minutul 27. S-a stins în partea secundă, când a fost înlocuit de Stahl.

Mattias Kait – 5 – Risipă mare de efort, dar destul de puţine realizări pe fază ofensivă. Defensiv a stat bine.

Rareș Ilie – 5 – A avut o incursiune energică înminutul 30, când a scăpat singur cu Figueiredo în bandă, însă în loc să tragă la poartă a trimis mingea în faţa porţii, fără să poată fi reluată în poartă. A avut multe perioade moarte, în care a fost ieşit din joc.

Alexandru Ioniță – 4 – Inexistent în prima repriză. Nu a contribuit la nicio fază. A fost schimbat în minutul 60 cu Moise.

Jakub Vojtus – 6 – A ratat deschiderea scorului în minutul 14. A tras alături după ce a scăpat singur cu portarul în flanc. Nu a mai ratat în minutul 23, când a reluat în plasa lui Figueiredo din 6 metri.

Au intrat pe parcurs:

Romario Moise (min. 59) – 4 – S-a văzut prea puţin pe faza ofensivă, a fost destul de retras. Nu a avut faze de poartă.

Younes Marzouk (min. 59) – 4 – Inexistent până în minutul 89, când a fost blocat in extremis de Figueiredo, scăpat singur. În minutul 90+4 a avut golul victoriei în bocanc, însă a fost blocat de Moura.

Adrian Bălan (min. 70) – 4 – Puţine mingi au ajuns la el, iar la cea mai mare şansă, a fost surprins în offside. Evoluţie modestă în cele 20 de minute de joc.

Albert Stahl (min. 70) – 4 – S-a remarcat puţin pe fază ofensivă, a avut puţine faze.

Dinamo: 

Cristiano Figueiredo – 6 – A apărat ce a fost de apărat în meci, fără nicio şansă la gol. În partea secundă a avut câteva intervenţii bune, a dat siguranţă apărării.

Alin Buleică – 4 – Depăşit de câteva ori în prima parte de Rareş Ilie. De pe partea sa a pornit acţiunea de la golul egalizator a lui Vojtus. Multe execuţii greşite pentru fundaş. A fost înlocuit cu 20 de minute înainte de finalul meciului.

Igor Jovanovic – 6 – Evoluţie bună pentru apărătorul central. A făcut faţă majorităţii atacurilor rapidiste, fiind rareori depăşit.

Răzvan Patriche – 6 – Ezitant în primele minute, şi-a revenit pe parcurs şi a avut o evoluţie bună, fără prea multe greşeli.

Andrei Radu – 4 – Deseori depăşit şi el de fundaşii adverşi. Multe execuţii stângace, pe faza de atac a fost inexistent.

Alexandru Răuță – 5 – A alergat mult şi cam  atât. Din punct de vedere ofensiv, aportul său a fost zero. Nici din punct de vedere defensiv nu a fost strălucit. S-a accidentat în minutul 73, fiind înlocuit de Rodriguez.

Balthazar Pierret – 6 – Risipă mare de efort şi cu folos. A acoperit deseori golurile din defensiva dinamovistă, care nu au fost puţine.

Gabi Torje – 5 – Nu a ieşit în evidenţă în nicio fază. A făcut o mare risipă de efort, însă din punct de vedere ofensiv nu a putut face prea multe.

Cosmin Matei – 7 – A deschis scorul în minutul 20, profitând de o gafă a apărătorilor adverși. A fost aproape de golul victoriei în minutul 90, însă a tras pe lângă din unghi. A fost cel mai bun jucător al “câinilor”.

Antonio Bordușanu – 5 – O evoluţie sinusoidală. A avut câteva acţiuni interesante şi l-a incomodat pe Grigore la golul marcat de Matei. Pe de altă parte, a greşit destule mingi.

Mirko Ivanovski – 5 – De multe ori izolat în prima parte, singur în avanposturi. S-a bătut cu fundaşii adverşi, însă a avut puţine reuşite. S-a accidentat în finalul primei reprize, fiind înlocuit de Morar.

Au intrat pe parcurs:

Vlad Morar (min. 44) – 4 – Foarte puţin vizibil în joc. Încă nu este acomodat la noua echipă.

Gabriel Moura (min. 70) – 6 – O intervenţie providenţială într-un duel în careu cu Junior Morais, la limita faultului. A scos un gol ca şi făcut în minutul 90+4 din gheata lui Marzouk.

Răzvan Grădinaru (min. 70) – 4 – Mai are nevoie de timp de acomodare, puţine mingi au trecut pe la el.

Jonathan Rodriguez (min. 75) – 5 – A ratat o şansă uriaşă cu 3 minute înainte de final. Şutul său plasat a fost prins cu greu de Moldovan.

Ahmed Bani (min 75) – 5 – A avut o incursiune periculoasă imediat după ce a intrat pe teren, încheiată cu un şut peste a lui Cosmin Matei. Evoluţie curajoasă în ultimul sfert de oră.

ADVERTISEMENT