Sport

Rapid – Dinamo, duelul galeriilor. Partida a fost întreruptă din cauza torțelor și fumigenelor aruncate din ambele peluze. Video

FANATIK este prezent pe Național Arena la derby-ul dintre Rapid și Dinamo, iar galeriile celor rivale au oferit un show pirotehnic, în timp ce jucătorii au intrat pe teren cu banner împotriva războiului din Ucraina.
26.02.2022 | 21:00
Rapid  Dinamo duelul galeriilor Partida a fost intrerupta din cauza tortelor si fumigenelor aruncate din ambele peluze Video
Galeria Rapidului, show pirotehnic în debutul reprizei a doua a derby-ului cu Dinamo
ADVERTISEMENT

Jucătorii lui Dinamo au ieșit pe teren la începutul derby-ul cu Rapid de pe Național Arena cu un banner care condamnă războiul din Ucraina.

În ciuda îndemnelor pacifiste, promovate și pe grafica televiziunilor care transmit partida, incidentele nu au lipsit de pe stadion încă din startul partidei.

ADVERTISEMENT

Dinamoviștii, mesaj de susținere pentru Ucraina, aflată sub invazia armatei ruse: „Libertate și pace în Ucraina”

FANATIK a surprins momentul în care jucătorii lui Flavius Stoican au intrat pe teren cu un banner care condamnă războiul din Ucraina.

Dinamoviștii, protest împotriva războiului din Ucraina
Dinamoviștii, protest împotriva războiului din Ucraina

De altfel, jucătorii ambelor echipe au intrat pe teren cu tricouri în culorile drapelului ucrainian, iar brigada de arbitrii a condamnat de asemenea intervenția militară din Ucraina.

ADVERTISEMENT

Incidentele au apărut încă dinainte de fluierul de start, iar un suporter a intrat pe teren, fiind escortat de către un jandarm în afara terenului.

Un suporter este scos de pe teren de către un jandarm
Un suporter este scos de pe teren de către un jandarm.

Derby-ul Rapid – Dinamo, întrerupt încă din primele momente ale partidei după ce ultrașii au aruncat cu torțe în teren

Imediat după startul meciului, partida a fost oprită pentru câteva momente după ce Peluza Cătălin Hîldan a aruncat cu torțe în teren.

ADVERTISEMENT
Peluza Cătălin Hîldan a aruncat cu torțe pe teren, iar partida a fost oprită
Peluza Cătălin Hîldan a aruncat cu torțe pe teren, iar partida a fost oprită.

Galeria de la Peluza Nord a Rapidului a afișat o coreografie specială prin care i-a ironizat pe rivalii de la Dinamo. Giuleștenii au afișat o pânză imensă cu chipul lui Constantin Brâncuși, alături de „Coloana Infinitului” și un citat al marelui sculptor:

„V-am lăsat săraci și proști, v-am găsit și mai săraci și mai proști”, a fost modul prin care alb-vișiniii i-au ironizat pe „câini”.

ADVERTISEMENT

Galeria lui Dinamo a contracarat cu un mesaj și au râs de rivali pentru faptul că Rapid nu a obișnuit cu coreografii spectaculoase la derby-uri: „Acum 20 de ani v-am dat o carte de vizită / la ce coregrafii faceți sigur e printr-un sertar putrezit”.

Televiziunile, mesaje împotriva războiului din Ucraina pe grafica meciului dintre Rapid și Dinamo

Televiziunile care au transmis meciul au afișat pe grafica meciului mesajul „Stop war” („Opriți războiul”), mesaj care a apărut și pe tabela de marcaj de pe Național Arena.

Mesaj împotriva războiului din Ucraina afișat pe tabela de marcaj de pe Arena Națională
Mesaj împotriva războiului din Ucraina afișat pe tabela de marcaj de pe Arena Națională.

Suporterii lui Dinamo au afișat și un banner de susținere pentru ultrașii lui Dinamo Kiev, care s-au înrolat în armata ucrainiană: „Dinamo Kiev, fii mândră de suporterii tăi”.

Banner de susținere al galeriei lui Dinamo pentru ultrașii lui Dinamo Kiev
Banner de susținere al galeriei lui Dinamo pentru ultrașii lui Dinamo Kiev.

Peluza Cătălin Hîldan, aluzii referitoare la etnia rromă a suporterilor rapidiști: „La alba-neagra în pauză vă delectați”

PCH a continuat ironiile la adresa rapidiștilor și a afișat încă un banner cu tentă rasistă, iar scandările rasiste au început încă dinaintea meciului: „London Bridge a rămas pustiu/ la alba-neagra în pauză vă delectați”.

Mesaje ironice PCH
Mesaje ironice PCH

Galeria lui Dinamo a mai afișat un banner în care face aluzie la problemele juridice cu care s-a confruntat Rapidul: „V-ați întors la Rapidul vostru legal în acte, cu ASA/ Sau lucrați la negru din obișnuință?”.

Mesaje ironice PCH
Mesaje ironice PCH la adresa rivalilor de la Rapid.

În repriza a doua a venit vremea ca suporterii Rapidului să oprească partida cu un show pirotehnic

În debutul reprizei secunde, suporterii Rapidului au ieșit în prim plan, după ce i-au bombardat cu torțe, petarde și fumigene pe jucătorii lui Dinamo.

Portarul „câinilor”, Christian Figueiredo, s-a ales cu o arsură ușoară, în timp ce fundașul stânga Andrei Radu s-a prăbușit la pământ.

 

ADVERTISEMENT