Sport

Rapid – FC Hermannstadt 0-1 în etapa 29 din SuperLiga. Sibienii, prima victorie în 2023. Dugandzic, penalty ratat în prelungiri. Video

Hermannstadt a obținut prima victorie în 2023 pe terenul celor de la Rapid, scor 1-0 în etapa 29 din SuperLigă. Marko Dugandzic a ratat un penalty în prelungirile partidei.
04.03.2023 | 21:56
Rapid  FC Hermannstadt 01 in etapa 29 din SuperLiga Sibienii prima victorie in 2023 Dugandzic penalty ratat in prelungiri Video
Hermannstadt a câștigat pe terenul celor de la Rapid, scor 1-0 în etapa 29 din SuperLiga. Sursă foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT
04-03-2023
16:43

Rapid - Hermannstadt 0-1 (Balaure, 32)

Vezi aici toate fazele video importante. 

FINAL DE MECI. Hermannstadt a câștigat primul meci din 2023 pe terenul celor de la Rapid, scor 1-0 în etapa 29 din SuperLigă. Marko Dugandzic a ratat din penalty în prelungirile meciului. Iată cum arată clasamentul: 

clasament

Min 88: Viorel Flueran este chemat la monitorul VAR de Iulian Dima pentru un posibil fault al lui Baba Alhassan la Mattias Kait. „Centralul” fluieră penalty. Marko Dugandzic ratează de la punctul cu var după o paradă a lui Letica. 

Min. 87: Valentin Costache a șutat din afara careului, dar mingea este prinsă fără probleme de Letica. 

Min. 79: Oroian a șutat din apropierea careului, însă Horațiu Moldovan a reținut ușor. 

Min. 64: Valentin Costache a fost aproape să marcheze primul gol în tricoul Rapidului. Fotbalistul introdus în repriza secundă a trimis mingea în poartă, însă a fost semnalată o poziție de ofsaid la Marko Dugandzic. 

Min. 59: Marko Dugandzic a trimis periculos cu capul după un corner, dar Letica prinde mingea chiar pe linia porții. 

Min. 48: Ocazie mare de gol pentru Alexandru Ioniță. Șutul fotbalistului de la Rapid a trecut puțin pe lângă poartă apărată până acum foarte bine de Letica. 

Min. 46: Adrian Mutu a efectuat patru schimbări la pauză. Din teren au ieșit Crepulja, Emmers, Luckassen și Ongenda, fiind înlocuiți de Albu, Dugandzic, Costache și Kait.

Min. 38: Belu are o incursiune individuală, însă mingea este reținută de Letica. 

Min 36: „Centralul” Viorel Flueran a dictat penalty după ce Alexandru Ioniță a atins mingea cu mâna în careu, însă după consultarea VAR arbitrul a revenit asupra deciziei. 

Min. 32: GOOOL Hermannstadt! Sibienii au dat lovitura cu un sfert de oră înainte de fluierul de final al primei reprize. Călin Popescu a centrat prin fața lui Morais, iar mingea a fost deviată cu capul în gol de Balaure. 

Min. 12: Fază periculoasă la poarta lui Horațiu Moldovan. Mingea este centrată în careu, iar Ignat degajează din fața porții în corner. 

Min. 7: Este rândul lui Luckassen să fie autorul unei șanse de a înscrie. Șutul francezului a fost prins fără probleme de Letica. 

Min. 4: Ocazie bună de gol pentru Rapid. Șutul lui Papeau, de la marginea careului, trece pe lângă vinclul porții lui Letica. 

Min. 1: Partida din Giulești a început!

Rapid: H. Moldovan – Belu-Iordache, Săpunaru, C. Ignat, J. Morais – Emmers, Crepulja, A. Ioniță II – Papeau, Luckassen, Ongenda. Rezerve: Drăghia, P. Iacob, Dr. Grigore, Onea, Al. Albu, Pănoiu, Kait, Costache, Dugandzic. Antrenor: Adrian Mutu

Hermannstadt: Letica – Butean, Bejan, I. Stoica, Opruț – Biceanu, Sota Mino – Balaure, Limaj, C. Popescu – D. Paraschiv. Rezerve: Muțiu, Medina, Antoche, Alhassan, Oroian, Bărbuț, Dr. Iancu, G. Iancu, Babic. Antrenor: Marius Măldărășanu

Meciul Rapid – FC Hermannstadt are loc sâmbătă, 4 martie, cu începere de la ora 20:00, în cadrul etapei 29 din SuperLiga. Rapid a căzut din nou pe locul 4 după succesul lui FCSB în faţa Petrolului, dar un succes cu sibienii ar readuce echipa pe locul 3 până la partida lui FCSB la Arad. Sibienii sunt la pământ, fără victorie în 2023 şi pe loc de baraj de supravieţuire.

Unde se joacă meciul Rapid – FC Hermannstadt

Confruntarea Rapid – FC Hermannstadt se desfăşoară sâmbătă, 4 martie, de la ora 20:00, pe stadionul Valentin Stănescu din cartierul bucureştean Giuleşti, în etapa 29 din SuperLiga. Rapid vine după două victorii consecutive şi o doreşte pe a treia, la ultima apariţie în faţa fanilor în sezonul regulat. După care vor urma jocurile infinit mai grele din play-off.

ADVERTISEMENT

Ca la orice meci al Rapidului de acasă şi acum tribunele stadionului din Giuleşti vor fi umplute până la refuz, sintagma meci cu casa închisă devenind ceva obişnuit pentru partidele echipei lui Adrian Mutu pe teren propriu. Aşa încât va din nou a atmosferă electrizantă în tribune, cu o uriaşă presiune asupra echipei vizitatoare.

Cine transmite la TV partida Rapid – FC Hermannstadt

Partida Rapid – FC Hermannstadt se joacă sâmbătă, 4 martie, de la ora 20:00, pe stadionul Valentin Stănescu din Giuleşti, în etapa 29 din SuperLiga şi va putea fi urmărită în dorect pe micile ecrane pe canalele Digi Sport 1, Orange Sport 1 şi Prima Sport 1. O mai puteţi viziona intrând pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

La Bucureşti sâmbătă, 4 martie, este o zi cu cer variabil, după ora 12 urmând ca soarele să îşi intre în drepturi. Nu există nici un pericol de ploaie pe tot parcursul zilei. Maxima la ora prânzului va ajunge la 12 grade iar la ora startului partidei este preconizată o temperatură în jur de 7 grade. Va arbitra acest meci craioveanul Viorel Flueran.

Ce jucători lipsesc din meciul Rapid – FC Hermannstadt

Moment fantastic pentru antrenorul Adrian Mutu, care are tot lotul la dispoziţie. Este posibil ca pe bancă să se afle în premieră şi mijlocaşul francez Ongenda, achiziţionat în ultimele zile de mercato. Nici acum alt francez din lot, Papeau, nu va intra de la bun început, Mutu hotărând că este mai bine să o facă progresiv, de la meci la meci.

ADVERTISEMENT

FC Hermannstadt, antrenată încă de fostul rapidist Marius Măldărăşanu, care se gândeşte serios la demisie după seria de rezultate negative din acest an, îi are suspendaţi pe fundaşul Ene şi pe căpitanul echipei, mijlocaşul Petrişor Petrescu. Jucătorii sibieni, deşi penalizaţi cu 9 puncte, nu mai au probleme financiare mari, dar au probleme cu jocul.

Cote la pariuri la jocul Rapid – FC Hermannstadt

Este evident că echipa de pe locul 4 din faţă este favorită în faţa celei de pe locul 4 din coadă iar cota acordată la victorie Rapidului este chiar generoasă, 1,80 faţă de 5,50 pentru sibieni. Şansă dublă X2 are cotă de 2,00, iar un gol înscris are cote clar diferite: 1,28 al Rapidului şi 1,90 pentru echipa de pe malurile Cibinului.

ADVERTISEMENT

În turul acestui sezon, în meciul disputat la Mediaş, pentru că pe atunci încă nu fusese inaugurat stadionul din Sibiu, Rapid a câştigat cu 2-0, golurile fiind opera belgianului Emmers, la primul lui gol în România şi a fundaşului -atacant Dragoş Grigore, cel care a marcat recent la Botoşani, din foarfecă, unul dintre golurile campionatului.

 

ADVERTISEMENT