Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Rapid – FCSB se joacă în Giuleşti! Motiv uluitor pentru care a căzut Arena Naţională: „N-au vrut să semneze actul”. Update exclusiv

Rapid - FCSB se joacă în Giulești! Dan Șucu ar fi vrut să ducă derby-ul pe Arena Națională, dar varianta celui mai mare stadion din țară a picat.
27.02.2024 | 13:55
Rapid  FCSB se joaca in Giulesti Motiv uluitor pentru care a cazut Arena Nationala Nau vrut sa semneze actul Update exclusiv
Rapid - FCSB se joacă în Giuleşti! Motiv uluitor pentru care a căzut Arena Naţională: „Conducerea FCSB n-a vrut să semneze actul”. FOTO: Fanatik
ADVERTISEMENT
27-02-2024
11:59

Oficial: Rapid - FCSB se joacă în Giulești!

Rapid a confirmat informația dezvăluită în exclusivitate la FANATIK SUPERLIGA. Meciul Rapid – FCSB din etapa a 30-a a SuperLigii se va disputa în Giulești, în ciuda dorinței alb-vișiniilor de a duce derby-ul pe Național Arena.

„RAPID FCSB SE VA JUCA ÎN GIULEȘTI

Duelul din ultima etapă a sezonului regular se va disputa pe Superbet Arena Giulești, la o dată ce va fi anunțată ulterior.

Până atunci, ne vedem mâine pentru partida cu UTA Arad, de la ora 21:00!”, a anunțat Rapid, pe pagina oficială de Facebook.

Rapid – FCSB se joacă în Giulești! Conducerea alb-vișiniilor ar fi dorit ca derby-ul din ultima etapă a sezonului regulat să se dispute pe Arena Națională, dar varianta a picat.

Rapid – FCSB, în Giulești! De ce a picat varianta Național Arena

„Inițial am luat decizia să mergem pe Arena Națională ca să bucurăm toți suporterii fotbalului românesc, dar din păcate am înțeles că nu s-au înțeles conducătorii între ei. Cei de la FCSB nu au vrut să semneze actul de reciprocitate și în acest context înțelegerea a căzut. Deci meciul se va juca în Giulești.

ADVERTISEMENT

Le-am oferit toată peluza de jos până sus, fără zonele adiacente tampon și din păcate ei n-au vrut să semneze reciprocitatea. Cred că 9000 de locuri, cam aâtt ar fi avut”, a declarat Liviu Ungurean, în exclusivitate la FANATIK SUPERLIGA, emisiune care e LIVE pe FANATIK.RO, luni, marți și vineri, de la 10:30.

Din punct de vedere sportiv, Rapid ar fi avut un dezavantaj. Arena Națională e stadionul pe care FCSB își dispută în mod regulat jocurile de acasă. Fotbaliștii roș-albaștri sunt obișnuiți cu reperele, iar oricât de mulți rapidiști ar fi venit la meci, presiune din Giulești nu e aceeași.

ADVERTISEMENT

„În contextul ăsta am luat decizia. Noi voiam să se bucure toți suporterii, să nu îngrădim drepturile suporterii și să le deschidem porțile să vină toți la stadion, la meci. Reciprocitatea era ca ei să ne dea o peluză întreagă la următorul meci, din play-off.

Conducerea de la FCSB n-a fost de acord, că nu organizăm noi suporteri meciurilor. Conducătorii au discutat între ei și am înțeles că cei de la FCSB n-au vrut să semneze reciprocitatea. (n.r. – te ai fi așteptat să refuze FCSB?) Niciodată”, a mai spus Bocciu.

ADVERTISEMENT

FCSB preferă să vină în Giulești, acolo unde n-a câștigat niciodată de când s-a inaugurat noul stadion și unde vor fi susținuți de un număr mic de fani. Pe arena de sub Podul Grant, roș-albaștrii au pierdut cu 0-2 și 0-1.

„Jucăm când avem chef?”

(n.r. – câți fani o să aibă FCSB în Giulești?) Conform legii. 560 sau 600. A fost o discuție ca în familie, să facem ce e mai bine pentru suporteri. Nu am luat eu decizia sau Daniel Niculae. Decizia am luat-o împreună să ieșim din Giulești că nu e normal când jucăm noi la FCSB să primim 2800 de bilete sus la cucurigu.

ADVERTISEMENT

Noi am venit cu o mentalitate sănătoasă, ne arătăm deschiși tuturor suporterilor din România și vrem ca fiecare meci pe Arena Națională să fie un spectacol. Din păcate, cei de la FCSB nu au fost de acord”, a mai adăugat liderul ultrașilor alb-vișinii.

FCSB și Rapid vor mai juca de trei ori în acest sezon. O dată în ultima etapă din sezonul regulat și de două ori în play-off. Giuleștenii nu vor mai lua însă în calcul Național Arena atunci când sunt gazde. „Jucăm când avem chef? Noi am propus de acum să mergem și să jucăm să se bucure toți suporterii fotbalului românesc. Păi ce facem mă refuzi și vrei să vin să joc când vrei tu pe Național Arena”, a conchis Liviu Ungurean.

Rapid - FCSB se joacă în Giuleşti! Motiv uluitor pentru care a căzut Arena Naţională: „Conducerea FCSB n-a vrut să semneze actul”

ADVERTISEMENT