Sport

Rapid, învinsă de campioana Europei într-o atmosferă electrizantă! Legendara Katrine Lunde, reacţie pentru Fanatik: “Iubesc să joc aici!”. Exclusiv

Rapid a pierdut cu 25-31 meciul cu Vipers Kristiansand şi are şanse minime de a se califica în Final Four. Atmosfera electrizantă din Sala Polivalentă i-a uimit şi pe oaspeţi.
30.04.2023 | 18:47
Rapid invinsa de campioana Europei intro atmosfera electrizanta Legendara Katrine Lunde reactie pentru Fanatik Iubesc sa joc aici Exclusiv
Rapid, învinsă de campioana Europei într-o atmosferă electrizantă! Legendara Katrine Lunde, reacţie pentru Fanatik: "Iubesc să joc aici!". Sursa: Fanatik
ADVERTISEMENT

Cinci mii de fani au umplut până la refuz Sala Polivalentă din Capitală la duelul din sferturile de finală din Champions League între Rapid şi Vipers Kristiansand, deţinătoarea trofeului. Calificarea în Final Four părea o misiune imposibilă, însă giuleştencele au demonstrat în acest sezon că pot răsturna oricând calculele hârtiei.

Rapid, învinsă de campioana Europei într-o atmosferă electrizantă!

Atmosfera a fost electrizantă, iar înaintea meciului în peluză a fost afişat un imens banner care afişa jucătoarea cu numărul “8” a Rapidului, care sparge zidul Vipers în drum spre Final Four. Iar la capitolul fani, Rapidul se poate considera câştigătoare.

ADVERTISEMENT

Pe parchet, lucrurile au stat diferit. Vipers şi-a impus jocul şi ritmul diabolic încă din start de meci. Rapidul a ţinut aproape doar în start de meci, dar defensiva giuleşteană a fost fără replică la şarjele ofensive al Viahirevei.

VEZI VIDEO: 

Vipers a rezistat în vacarmul din Polivalentă şi a controlat jocul!

Norvegiencele au avut o defensivă solidă şi au intrat după primele 10 minute în controlul meciului. Elevele lui Ole Gustav Gjekstad s-au simţit excelent în vacarmul din Polivalentă şi la pauză au condus cu 18-12.

ADVERTISEMENT

Aşteptările erau mai mari de la ofensiva Rapidului, care a jucat destul de timorat, cu o eficienţă a atacurilor de doar 33%. Sorina Grozav a fost cea mai “curajoasă” dintre giuleştence, reuşind câteva acţiuni demne de faza sferturilor de finală în Champions League.

Anna Viahireva, strălucitoare pentru Vipers

Nici Estavana Polman nu a prins cea mai bună zi, coordonatorul Rapidului reuşind să înscrie doar două goluri din cinci aruncări. Dar aici trebuie să remarcă şi apărarea solidă a norvegiencelor, aflată la cel mai înalt nivel.

ADVERTISEMENT

S-a încheiat 31-25 pentru campioana Europei şi calificarea în Final Four pare jucată încă din tur. Anna Viahireva a strălucit pentru Vipers, reuşind să înscrie de şapte ori. Rapid a punctat mai mult în tribune, la capitolul atmosferă. Pe teren, elevele lui Kim Rasmussen au avut o evoluţie palidă.

La final, galeria Rapidului a cântat alături de echipă, până şi fanii recunoscând superioritatea norvegiencelor: “Nu contează că ne-au bătut, ne ştie toată Europa. Dacă e să luăm bătaie, luăm de la cele mai bune”.

ADVERTISEMENT

Katrine Lunde, pentru FANATIK: “Iubesc să joc aici. Sunt geloasă pe atmosfera asta”

După meci, FANATIK a stat de vorbă cu Katrine Lunde, legendarul portar norvegian în vârstă de 43 de ani, care a declarat că iubeşte să joace într-o asemenea atmosferă şi nu are de multe ori această ocazie:

“A fost un meci foarte dificil şi abia am aşteptat să venim aici pentru că este o atmosferă grozavă în România. Nu de fiecare dată poţi să joci în faţa unui asemenea public, chiar dacă ei nu ne încurajau pe noi. 

Meciul a fost foarte dificil pentru ambele formaţii. Am reuşit să ne desprindem şi mă bucur de această victorie. Iubesc să joc aici. Sunt geloasă pe atmosfera asta. Calificarea nu este jucată, returul începe de la zero, dar mereu este bine să ai câteva goluri în plus”, a spus Lunde pentru publicaţia noastră.

Katrine Lunde, legendarul portar norvegian. Sursa: hepta.ro
Katrine Lunde, legendarul portar norvegian. Sursa: hepta.ro

Katrine Lunde este dublă campioană olimpică, dublă campioană mondială şi câştigătoare a şase medalii de aur la Campionatele Europene cu Norvegia. Are în palmares şi şase trofee ale Ligii Campionilor.

Returul dintre Vipers Kristiansand şi Rapid se va desfăşura sâmbăta viitoare, de la ora 17:00. Giuleştencele rămân doar cu şanse teoretice de calificare după ce au pierdut turul cu 25-31.

ADVERTISEMENT