Sport

Rapid, pierderi uriașe în 2023! Datorii de aproape 7 milioane de euro în anul fiscal precedent

Rapid a înregistrat pierderi uriașe în 2023! Echipa finanțată de Dan Șucu și Victor Angelescu are datorii de aproape 7 milioane de euro în anul fiscal precedent.
02.04.2024 | 07:00
Rapid a înregistrat datorii de milioane de euro în anul fiscal 2023. Cum arată bilanțul. Foto: colaj FANATIK.
ADVERTISEMENT

Rapid are nevoie de timp și investiții până să ajungă în momentul în care să nu mai aibă nevoie de banii băgați în club de Dan Șucu și Victor Angelescu. Cei doi acționari din Giulești fac eforturi pentru a implementa un management sănătos la Rapid, însă cifrele înregistrate în anul fiscal 2023 arată că mai este mult de lucru.

Rapid, datorii de aproape 7 milioane de euro în anul fiscal precedent

Dan Șucu a intrat în acționariatul Rapidului în luna mai 2022, iar unul dintre principalele obiective ale omului de afaceri este să implementeze un management potrivit, iar clubul să fie capabil să se autosusțină. De la venirea lui Dan Șucu, Rapidul s-a bucurat de o transformare incredibilă care a culminat cu campanii de achiziții spectaculoase.

ADVERTISEMENT

Doar pentru Ermal Krasniqi, ex-CFR Cluj, Rapid a plătit suma de 1 milion de euro în iarna trecută, mutare anunțată în exclusivitate de FANATIK. Clubul „alb-vișiniu” a depus bilanțul fiscal pe anul trecut, perioada 1 ianuarie – 31 decembrie 2023 la Ministerul de Finanțe.

Din cifrele din dosar reiese că Rapid are o datorie dublă față de anul 2022. În anul fiscal precedent, giuleștenii au acumulat o datorie de 34,688 milioane de lei, aproape 7 milioane de euro. Cea mai mare datorie a „alb-vișiniilor” s-a consemnat la capitolul ”Datorii față de societățile din cadrul grupului și alte părți”.

ADVERTISEMENT
  • 18,9 milioane de lei, aproximativ 3,8 milioane de euro a fost datoria Rapidului în anul fiscal 2022

Rapid, pierderi și cheltuieli uriașe în 2023

Transformarea Rapidului după intrarea lui Dan Șucu în acționariat s-a resimțit și la nivelul veniturilor și cheltuielilor. În anul fiscal 2023, clubul de sub Podul Grant a acumulat venituri de 10,6 milioane de euro, dublu față de anul fiscal 2022.

ADVERTISEMENT

Totuși, veniturile de la Rapid nu au ținut pasul cu cheltuielile din cadrul clubului în anul fiscal precedent. În 2023, clubul finanțat de Dan Șucu și Victor Angelescu a avut cheltuieli de 14,35 milioane de euro (n.r. 9,58 de milioane de euro în 2022).

Per total, Rapid a înregistrat pierderi de 3,82 milioane de euro în 2023. În 2022, giuleștenii au ieșit în deficit cu suma de 1,41 milioane de euro. Totuși, Dan Șucu și Victor Angelescu au admis încă de la intrarea în acționariatul Rapidului că managementul sănătos are nevoie de timp pentru a putea fi implementat.

ADVERTISEMENT
Rapid, datorii, pierderi, venituri și cheltuieli uriașe în anul fiscal 2023 față de 2022.
Rapid, datorii, pierderi, venituri și cheltuieli uriașe în anul fiscal 2023 față de 2022.

„Deja, noi, la Rapid, aplicăm acest model al businessului de fotbal făcut prudent, cu pași mărunți, dar foarte stabil. Le spun suporterilor apăsat că suntem pe drumul cel bun”, declara Dan Șucu, în exclusivitate, la FANATIK SUPERLIGA, în vara anului trecut.

Dan Șucu este acționarul majoritar al Rapidului cu un procent de 80% din acțiunile clubului. La mijlocul lunii martie, Rapid a înregistat o nouă majorare de capital, cu o investiție a omului de afaceri de 3 milioane de euro.

ADVERTISEMENT