Sport

Majorare de capital la Rapid! Dan Șucu injectează 3.000.000 de euro în plină luptă pentru titlu

Dan Șucu majorează capitalul la Rapid în plină luptă pentru titlu! Acționarul majoritar al giuleștenilor injectează aproximativ 3.000.000 de euro
16.03.2024 | 17:51
Majorare de capital la Rapid Dan Sucu injecteaza 3000000 de euro in plina lupta pentru titlu
Majorare de capital la Rapid! Dan Șucu injectează 3.000.000 de euro în plină luptă pentru titlu. FOTO: Fanatik
ADVERTISEMENT

Dan Șucu bagă mâna adânc în buzunar și majorează capitalul la Rapid. Deși echipa sa a început cu stângul play-off-ul și a pierdut cu 1-2 meciul cu Farul, acționarul majoritar al giuleștenilor a decis să mai bage 3.000.000 de euro în club.

Dan Șucu, majorare de capital la Rapid. Injecție de 15 milioane de lei în capitalul clubului

Conform economica.net, capitalul social al FC Rapid a fost majorat cu 25 de milioane de lei prin aport în numerar al acţionarului majoritar Dan Şucu în valoare de 15 milioane de lei şi prin conversia unei creanţe, se arată într-o decizie a acţionarilor.

ADVERTISEMENT

Majorarea de capital s-a făcut prin aport în numerar al lui Dan Şucu, în valoare de 15 milioane de lei (aproximativ 3.000.000 de euro) şi prin conversia unei creanţe deţinute de patronul Mobexpert, în cuantum de 10 milioane de lei.

În urma acestor operaţiuni, începând cu 8 ianuarie 2024, capitalul social al Rapidului a ajuns la 75 de milioane de lei şi e deţinut de Dan Şucu în proporţie de 80% şi, indirect, prin intermediul firmei lui Victor Angelescu, Emerald Management.

ADVERTISEMENT

FC Rapid a avut o cifră de afaceri netă de 21,7  milioane de lei în 2022, de peste trei ori mai mare decât în 2021. Clubul sportiv a raportat pierdere netă de 11,5 milioane lei în 2022 şi a avut un număr mediu de nouă salariaţi în 2022, cu şase oameni în plus faţă de 2021, conform bilanţurilor de la Ministerul de Finanţe.

Pe 9 iunie 2023, acţionarii Dan Șucu și Victor Angelescu au decis majorarea capitalului social al societății Fotbal Club Rapid 1923 cu 24 de milioane de lei până la 50 de milioane de lei.

ADVERTISEMENT

Dan Șucu, despre banii din fotbalul românesc: „Mai curat ca niciodată”

Dan Șucu nu regretă că a intrat în fotbal, ba din contră. Acționarul majoritar al formației de sub Podul Grant e de părere că fotbalul românesc e în cea mai curată perioadă a sa din ultimele două decenii, deși, atunci când s-a înhămat la proiectul Rapid, se aștepta la altceva.

„Am 60 de ani, nu o să mă trimiți la 60 de ani să merg pe drumurile altora pentru că nu merge. La 60 de ani îți cam creezi drumul tău și te aștepți ca alții să te urmeze pe tine, nu să mergi pe drumul altora dinaintea ta.

ADVERTISEMENT

Părerea mea este că fotbalul din România este mult mai curat decât a fost în ultimii 20 de ani. Este un proces care nu este început de astăzi, ci în urmă cu cinci, șase ani și începe să își arate roadele. Este normal că într-un astfel de climat să nu mă simt atât de constrâns cum m-aș fi putut simți în 2015.

În interior sunt mai curate decât par de afară și din punct de vedere fiscal. Conformarea fiscală este foarte bună, eu știu ce vorbesc. Taxele au crescut în ultima vreme, dar în continuare este rezonabilă în comparația cu taxarea din alte industrii”, a declarat Dan Șucu, în exclusivitate la „Suflet de Rapidist”.

  • 3 titluri are în palmares are Rapid
  • 61 de ani va împlini Dan Șucu pe 25 aprilie 2024
ADVERTISEMENT