Sport

Universitatea Craiova – Rapid 1-1. Rapid ajunge la minus 12 puncte față de FCSB. Cum arată clasamentul

Echipa giuleșteană nu a reușit să ia toate cele trei puncte din Bănie, la capătul unui meci î ncare a ratat ocazii imense
04.03.2024 | 19:23
Universitatea Craiova  Rapid 11 Rapid ajunge la minus 12 puncte fata de FCSB Cum arata clasamentul
Alexandru Mitriță a deschis scorul în derby-ul Universitatea Craiova - Rapid. Sursă foto: Sportpictures.eu
ADVERTISEMENT
04-03-2024
20:17

Clasament după Universitatea Craiova - Rapid 1-1.

Echipa lui Bergodi nu a reușit să ia toate cele trei puncte în Bănie și astfel a ajuns la o diferență de 12 puncte, în spatele celor de la FCSB.

sup

04-03-2024
20:08

VIDEO. Universitatea Craiova 1-1. Giuleșteni, pas greșit înainte de derby.

Craiova și Rapidul lui Bergodi au terminat la egalitate meciul din Bănie, iar FCSB-ul profită de rezultat. 

Meciul de la Craiova a început cu Rapid la timonă, dar giuleștenii au ratat două ocazii uriașe prin Krasniqi și Hasani. Apoi,  după o perioadă de tatonare, oltenii au prins curaj.

Gafa lui Oaidă a făcut ca Mitriță să deschidă scorul pe Oblemenco, în minutul 30. Mijlocașul giuleștenilor a ratat o intercepție la 30 de metri de poartă, lucuru care s-a dovedit decisiv.

Repriza secundă a început în forță pentru Rapid, cu un gol în minutul 49 al lui Hromada. Jumătate din gol i-a aprținut lui Krasniqi, cu un asist de excepție.  Vezi aici VIDEO cu fazele cele mai importante din meci. 

04-03-2024
18:06

Universitatea Craiova - Rapid 1-1

Min. 90+8 – Fluier Final.

Min. 49 – GOOOL RAPID!!! Rapidiștii încep perfect a doua repriză. Hromada aduce egalarea după o pasă superbă a lui Krasniqi

Min. 45 –  Houri încasează un cartonaș galben și ratează derby-ul cu echipa lui Mititelu. 

Min. 30 – GOOOL Craiova!!! Oltenii construiesc o fază superbă de la mijlocul terenului, iar Mitriță se află la capătul acesteia cu o execuție curată, din interiorul careului. 

Min. 21 – Este rândul lui Krasniqi să scape spre poarta oltenilor, dar Screciu are o intervenție miraculoasă. 

Min. 14  – Hasani scapă singur cu portarul Craiovei, dar atacantul rapidist își închide unghiul, iar șutul său este respins de către Popescu. 

Start meci!

04-03-2024
16:21

Echipele de start

Universitatea Craiova: Popescu – Vlădoiu, Maldonado, Screciu, Bancu – Crețu, Mateiu, Houri – Baiaram, Markovic, Mitriță
Rezerve: Goga, Soiri, Badelj, Zajkov, Da Silva, Kozulj, Anzor, Danciu, Bana, Cîmpanu, Blesa, Ivan

Rapid: Aioani – Braun, Cristea, P. Iacob, Bădescu – Krasniqi, Oaidă, Hromada, Petrila – Hasani, Rrahmani
Rezerve: Drăghia, Săpunaru, Grigore, Borza, Albu, Djokovic, C. Cîrjan, El Sawy, Funsho, Papeau

Etapa a 29-a din SuperLiga a propus o serie de meciuri foarte importante pentru configurația clasamentului, înainte de ultima rundă a sezonului regulat. Universitatea Craiova – Rapid este, însă, cel mai tare meci al rundei, raportat la pozițiile celor două echipe.

Universitatea Craiova – Rapid, live video online, etapa 29 din SuperLiga

Meciul Universitatea Craiova – Rapid este unul de importanță capitală mai ales pentru oaspeți. Rapidiștii au fost lăsați de rivalii de la FCSB la nu mai puțin de 13 puncte în spate, după ce roș-albaștrii s-au impus cu 1-0 împotriva celor de la Petrolul Ploiești. Astfel, elevii lui Cristiano Bergodi au nevoie disperată de victorie, pentru a păstra o distanță abordabilă față de lider.

ADVERTISEMENT

De partea cealaltă, oltenii sunt ceva mai liniștiți, fiind matematic calificați în play-off, după cele două victorii consecutive contra celor de la FC Voluntari și Petrolul. Cu toate acestea, gazdele vor a treia victorie consecutivă, într-un meci important și din perspectiva orgoliilor și a tradiției.

Cine transmite la TV partida Universitatea Craiova – Rapid

Partida care încheie etapa 29 din SuperLiga și, totodată, penultima rundă a sezonului regulat, va putea fi urmărită la TV pe toate canalele principale de sport. Universitatea Craiova – Rapid începe luni, 4 martie, de la 20:00 și se vede pe Digisport 1, Prima Sport 1 și Orange Sport 1. Puteți viziona meciul și pe site-ul FANATIK.ro, în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

Meciul se va disputa pe arena Ion Oblemenco din Craiova, iar la ora de start se anunță vreme bună pentru fotbal. Vor fi 11 grade și, în ciuda norilor, nu există șanse de ploaie. Premisele pentru spectacol sunt, deci, excelente!

Program și clasament SuperLiga, etapa 29

Înainte de Universitatea Craiova – Rapid, runda 29 din SuperLiga a oferit rezultate foarte interesante, în partea superioară a clasamentului.

ADVERTISEMENT

Sâmbătă, 3 martie

  • Ora 20:00 Farul Constanța – CFR Cluj 1-1 (Deaconu ’65 / Ajeti ’82)

Duminică, 4 martie

  • Ora 14:30 Universitatea Cluj – FC Botoșani 1-0 (Popa ’21)
  • Ora 20:30 FCSB – Petrolul Ploiești 1-0 (Luis Phelipe ’46)

FCSB este câștigătoarea acestei runde, fiind avantajată atât de propria victorie, contra Petrolului, cât și de remiza celor de la CFR. Iată cum arată ierarhia primei ligi, înaintea meciului din Bănie:

ADVERTISEMENT
  1. FCSB – 64 puncte (29 meciuri)
  2. Rapid – 51 puncte (28 meciuri)
  3. CFR Cluj – 50 puncte (29 meciuri)
  4. Universitatea Craiova – 45 puncte (28 meciuri)
  5. Farul Constanța – 42 puncte (29 meciuri)
  6. Universitatea Cluj – 41 puncte (29 puncte)

Cote pariuri la Universitatea Craiova – Rapid

Înainte de Universitatea Craiova – Rapid, oaspeții au reușit șase victorii în 2024 și a pierdut o singură partidă. Înfrângerea cu 3-1 de pe terenul celor de la Poli Iași a fost una usturătoare, însă, lucru relevat și de cotele oferite de bookmakeri pentru duelul de la Craiova.

Gazdele au cota 2,32 la victorie, în timp ce succesul giuleștenilor este cotat cu 3,05, iar egalul cu 3,40. Cota pentru “ambele echipe marchează“ este 1,65.

Universitatea Craiova – Rapid, live stream, 20:00, Digisport 1, Prima Sport 1, Orange Sport 1

Oaspeții nu iau în calcul alt rezultat în afara victoriei în Universitatea Craiova – Rapid, pentru a se apropia la 10 puncte de rivalii de la FCSB. În ultima etapă a sezonului regulat, cele două echipe se vor înfrunta la București, duel înaintea căruia Florinel Coman a dat startul războiului la nivel declarativ.

Dacă Rapid învinge în ambele partide pe care le mai are de jucat, distanța față de lider scade la 7 puncte. Altfel spus, doar trei lungimi îi vor mai despărți pe giuleșteni de rivalii de la FCSB, în momentul începerii play-off-ului.

Scenariul ideal pentru rapidiști este, însă, complicat de transformat în realitate. Primul hop va fi cel de la Craiova, acolo unde alb-vișiniii nu au mai câștigat din 2022. În tur, pe stadionul din Giulești, Cristiano Bergodi și-a învins fosta echipă cu scorul de 2-0.

ADVERTISEMENT