Sport

Rapidistul Albion Rrahmani, anunţul de forță așteptat de toată România înainte de Kosovo – Israel. Exclusiv

Albion Rrahmani a vorbit pentru FANATIK înaintea meciurilor decisive din preliminariile Euro 2024. Rapidistul i-a liniştit pe fanii "tricolorilor" şi a promis că în meciul cu Israel, colegii săi din naţionala kosovară vor da totul.
12.11.2023 | 10:40
Rapidistul Albion Rrahmani anuntul de forta asteptat de toata Romania inainte de Kosovo  Israel Exclusiv
Albion Rrahmani, în tricoul Rapidului. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Încep meciurile decisive pentru Euro 2024. Duminică, de la ora 21:45, Kosovo primeşte vizita Israelului la Priştina, într-un meci crucial şi pentru “tricolori” în grupa preliminară. Gazdele au ieşit din calculele pentru calificare, iar “tricolorii” luptă pentru un loc la turneul final cu Israelul.

Rapidistul Albion Rrahmani, anunţul de forță așteptat de toată România înainte de Kosovo – Israel “Fiecare jucător dă totul”

Meciul de la Bucureşti dintre România şi Kosovo a fost unul cu scântei. “Tricolorii” s-au impus cu 2-0 şi i-au eliminat pe adversari din calculele pentru calificarea la turneul final. Dar, confruntarea de pe Arena Naţională a fost întreruptă aproape o oră din cauza unor bannere afişate de ultraşii “tricolori”.

ADVERTISEMENT

Rapidistul Albion Rrahmani s-a accidentat grav în meciul naţionalei din Andorra, disputat pe 12 octombrie şi va lipsi de la ultimele meciuri ale kosovarilor din preliminariile Euro 2024. Într-un dialog cu FANATIK, atacantul a declarat că nu se pune problema ca jucătorii din Kosovo să nu dea totul cu Israel în ciuda incidentelor de pe Arena Naţională:

“Nu este bine că se spune asta. Suntem jucători profesionişti şi la fiecare meci dăm 100%. Este important pentru noi. Fiecare jucător dă totul. Vrem să câştigăm pentru fani şi pentru noi”, a spus Rrahmani pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

Tensiuni uriaşe pe Arena Naţională la România – Kosovo!

Kosovarii au fost foarte supăraţi după înfrângerea suferită în faţa României şi Federaţia de la Priştina a cerut măsuri dure împotriva “tricolorilor”, care au primit o amendă uriaşă şi la meciul cu Andorra au fost obligaţi să permită doar accesul copiilor de până în 14 ani în tribune.

Având în vedere tensiunile iscate la meciul direct, au fost multe voci în spaţiul public care spuneau că naţionala din Kosovo o să o lase mai moale cu Israel, ca răzbunare pentru ceea ce s-a întâmplat pe Arena Naţională.

ADVERTISEMENT

Rrhamani, despre modul în care se bucură la goluri: “Nu o fac pentru politică, nu îmi pasă. O fac doar ca să susţin ţara mea”

Transferat în vară la Rapid, Albion Rrahmani a explicat şi gestul pe care îl face după ce marchează un gol, cu mâinile încrucişate, un gest considerat controversat:

“Este vulturul albanez. Toţi jucătorii albanezi fac acest gest pentru a susţine ţara. Eu am sânge albanez, kosovar. Suntem la fel. Vreau să îi susţin mereu şi bineînţeles că o să fac asta.

ADVERTISEMENT

M-am născut acolo şi sunt aici datorită ligii din Kosovo. Nu o fac pentru politică, nu îmi pasă. O fac doar ca să susţin ţara mea. Îi iubesc”, a explicat Albion Rrahmani pentru FANATIK.

România, lider în grupa I înaintea meciurilor decisive!

România este lider în grupa I din preliminariile Euro 2024, cu 16 puncte din 8 meciuri, cu unul mai mult decât Elveţia, care are şi un meci mai puţin disputat. Israelul este pe locul trei cu 11 puncte, dar două meciuri mai puţin.

Duminică, de la ora 21:45, începe maratonul pentru Israel, care va avea o serie de patru meciuri într-un interval de 10 zile. Primele două clasate din grupe se califică la Campionatul European din 2024.

  • 2016 este anul în care România a participat ultima dată la Euro
  • 1.200.000 de euro este cota de piaţă a lui Albion Rrahmani
ADVERTISEMENT