News

Răpire înscenată la Tismana. O femeie i-a cerut soțului banii de răscumpărare

O femeie din orașul Tismana, județul Gorj, și-a înscenat răpirea și a cerut soțului să plătească o răscumpărare de 5.000 de lei.
05.06.2021 | 10:53
Răpire înscenată la Tismana. O femeie i-a cerut soțului banii de răscumpărare
Femeia a fost reținută pentru șantaj/ Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Oamenii legii au fost alertați în  urma unui telefon primit de la un bărbat care reclamat că soția sa a fost răpită, suspectul fiind fostul său ginere.

În urma acestui apel, polițiștii au deschis dosar penal pentru lipsire de libertate, șantaj și răzbunarea pentru ajutorul dat justiției, informează Mediafax.

ADVERTISEMENT

Ulterior însă, s-a dovedit că era vorba doar de încercare a soției de a face rost de bani de la soțul său.

Femeia a fugit de acasă și a cerut apoi bani de răscumpărare

La data de 4 iunie a.c., un bărbat din orașul Tismana, a sesizat prin apelul 112 faptul că soția sa, de 36 de ani, a plecat de două ore de acasă și presupune că e ținută cu forța de ginerele său, la locuința acestuia din orașul Tismana, întrucât a primit un telefon anonim în care o persoană i-a comunicat faptul că o să-și vadă soția doar atunci când fata apelantului se va întoarce la fostul ginere”, se arată într-un comunicat al poliției.

ADVERTISEMENT

Această pistă s-a dovedit a fi falsă, după ce polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale și ai Poliției orașului Tismana au continuat cercetările și au găsit-o pe femeia de 36 de ani pe o stradă din Târgu Jiu.

Femeia a fost dusă la audieri la sediul IPJ Gorj, iar polițiștii au descoperit că aceasta și-a înscenat răpirea.

Din cercetările efectuate a reieșit faptul că femeia și-ar fi înscenat lipsirea de libertate, inducându-l în eroare pe soțul său cum că ar fi fost răpită de persoane necunoscute, împrejurare în care i-a solicitat telefonic, în repetate rânduri, suma de 5. 000 de lei pentru eliberarea sa. În baza probatoriului administrat s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale pentru săvârșirea infracțiunilor de șantaj și inducere în eroare a organelor judiciare, iar polițiștii au dispus masura retinerii pentru 24 de ore ore a femeii, aceasta fiind introdusă în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Gorj”, a mai precizat IPJ Gorj.

ADVERTISEMENT

Cercetările în acest dosar sunt coordonate de către un procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri