News

Rareș Bogdan, apel pentru redeschiderea bisericilor: “Oamenii au nevoie de hrana spirituală”

06.05.2020 | 12:33
Rares Bogdan apel pentru redeschiderea bisericilor Oamenii au nevoie de hrana spirituala
ADVERTISEMENT

Rareș Bogdan, europarlamentar PNL, a făcut, miercuri, un apel pentru redeschiderea bisericilor, spunând că “oamenii au nevoie de hrana spirituală”.

Rareș Bogdan, apel pentru redeschiderea bisericilor

Europarlamentarul PNL Rareș Bogdan a declarat, miercuri, la Realitatea Plus, că militează pentru redeschiderea bisericilor, spunând că oamenii au mare nevoie să meargă la lăcașurile de cult.

ADVERTISEMENT

“Oamenii au nevoie de hrana spirituală. Oamenii sunt convins că vor sta la distanță unii față de alții, mă bazez și pe faptul că avem un președinte care este un iubitor al bisericii, înțelege ce înseamnă sfânta biserică”, a declarat Rareș Bogan, la Realitatea Plus.

Virgil Musta, medic primar boli infecţioase la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara, spune că trebuie să fim precauți chiar și după 15 mai, însă crede că se pot găsi măsuri de protecție pentru ca redeschiderea bisericilor să aibă loc în viitorul apropiat.

ADVERTISEMENT

“Dacă nu suntem foarte precauți, dacă nu relaxăm aceste măsuri inteligent, riscăm un nou val de infecții.

Avertismentul specialiștilor despre un nou val de infecții

Dacă am putut intra la magazin civilizat, așa se poate intra și în biserică, se intră pe rând, acolo se poate face crucea, se poate face rugăciunea, doar că trebuie să concepem niște măsuri suplimentare ca să nu devină aceste locuri focare de contaminare”, a spus medicul Virgil Musta.

ADVERTISEMENT

Gabriel Diaconu, medic psihiatru, este de părere că, în ciuda stărilor emoționale agravate de perioada de izolare, nu ar trebui să mergem în locuri aglomerate, de teama unui nou val de infecții.

“În ultimele săptămâni, văd din ce în ce mai mulți pacienți a căror stare emoțională s-a agravat. Fără priorități, riscăm să tratăm tot mai mulți oameni de atacuri de panică, dar riscăm și să dăm din nou drumul acestui robinet de infecție în comunitate.

ADVERTISEMENT

Pentru perioada care vine, se presupune că judecăm care este răul mai mic, dar să nu fim lipsiți de compasul moral”, a spus medicul a Realitatea Plus, despre redeschiderea bisericilor.

ADVERTISEMENT