News

Rareș Bogdan, atac dur la adresa Avocatului Poporului: „O nenorocită ordinară!

17.09.2020 | 22:47
Rares Bogdan atac dur la adresa Avocatului Poporului O nenorocita ordinara
ADVERTISEMENT

Rareș Bogdan, prim-vicepreședintele PNL, lansează un atac extrem de dur la adresa Avocatului Poporului, Renate Weber, pe care o consideră vinovată de blocarea legii prin care se tăiau pensiile speciale.

„Aceasta nenorocita ordinara, agent de influența împotriva Statului Roman, numita de Dragnea și Tariceanu ca Avocat al Poporului, mizerabila care a BLOCAT aplicarea Legii prin care am tăiat pe 28 Ianuarie PENSIILE SPECIALE, prin sesizarea făcută la o Ccr in care 8 din 9 judecători sunt beneficiari de pensii speciale, continua ticăloșiilor!!!!”, a scris Rareş Bogdan, prim vicepreşedintele PNL, pe Facebook.

ADVERTISEMENT

Rareș Bogdan a criticat prestația Avocatului Poporului în mai multe rânduri, cerând chiar și demiterea acesteia.

Rareș Bogdan acuză Avocatul Poporului de blocarea legii pensiilor speciale

„Doamna Weber a pornit în viața post-89 extrem de bine, a fost directoarea Fundației Soros, a fost un activist civic extrem de important pe frontul democrației reprezentative din România și după asta, pe modelul lui Călin Popescu Tăriceanu, a sfârșit într-un mod lamentabil. Ambii au o legătură directă pentru că propunerea de Avocat al Poporului a fost făcută exact de domnul Călin Popescu Tăriceanu.

ADVERTISEMENT

Discutăm atât cu USR, cu colegii din PMP, discutăm și cu grupul independenților din Parlament, discutăm și cu celelalte grupuri și vom purta discuții, încercând să-i convingem inclusiv pe colegii din Pro România și din ALDE, unde sunt 3 grupări, una în jurul lui Tăriceanu, una în jurul lui Vosganian și una în jurul lui Toma Petcu”, spunea Rareș Bogdan, în iunie.

Ca posibil înlocuitor al lui Renate Weber a fost vehiculat numele fostului ministru de Externe și al Justiției, Cristian Diaconescu.

ADVERTISEMENT

Reamintim că, la începutul acestui an, Avocatul Poporului (AP) a sesizat Curtea Constituţională a României (CCR) cu excepţie de neconstituţionalitate cu privire la legea care elimină pensiile speciale adoptată de Camera Deputaţilor.

Renate Weber a explicat că a făcut acest demers deoarece consideră că beneficiarii de pensii speciale sunt discriminați.

ADVERTISEMENT

„Este vorba de o impozitare, chiar dacă legea vorbește de o taxare. În realitate suntem în fața unui impozit, ba mai mult, a unei duble impozitări. Pensiile de serviciu de peste 2.000 de lei sunt deja impozitate cu 10%, iar taxarea introdusă de lege se adaugă peste acea impozitare. Pe de altă parte, am considerat că sunt încălcate două articole din Constituție, articoul 16 și articolul 56. Orice stat are dreptul să își stabilească sistemul de impozitare, dar acesta trebuie să fie nediscriminatoriu. Aici, pensionarii care primesc pensii de serviciu sunt discriminați”, a spus Avocatul Poporului.

ADVERTISEMENT