News

Rareș Bogdan, atac la adresa Guvernului pe tema muncitorilor plecați în Germania: ”Nu trebuie să stai ca ghiocelul, cu capul plecat”

19.05.2020 | 18:27
Rares Bogdan atac la adresa Guvernului pe tema muncitorilor plecati in Germania Nu trebuie sa stai ca ghiocelul cu capul plecat
ADVERTISEMENT

Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, a lansat un atac la adresa Guvernului Orban pe tema muncitorilor români plecați în Germania și care sunt umiliți acolo.

Rareș Bogdan, atac la adresa Guvernului pe tema muncitorilor plecați în Germania

Într-o intervenție la Realitatea Plus, Rareș Bogdan a atacat Guvernul liberal pe tema muncitorilor români din Germania și i-a cerut ministrului Muncii, Violeta Alexanddru, să ia atitudine.

ADVERTISEMENT

”Ce se întâmplă este o ruşine. Am cerut să merg în Germania, nu mi s-a permis. Dupa 2 iunie, cu Motreanu, Falcă și Bușoi, mă voi deplasa să văd ce se întâmplă”, a declarat europarlamentarul, conform Adevărul.

Rareș Bogdan este de părere că statul român trebuie să dea cu pumnul în masă într-un astfel de caz și nu trebuie să stea cu capul plecat, ca un ghiocel, iar ministrului Muncii i-a cerut să rămână în Germania până rezolvă problema.

ADVERTISEMENT

Rareș Bogdan i-a cerut ministrului Muncii să se poarte ca un stăpân, nu ca o slugă

”O rog pe Violeta Alexandru, cu colegialitate, să depăşească gardul, că s-ar putea să găsească leopardul după gard. Să nu se ducă doar acolo unde este dusă. Or să încerce să o ducă în locurile unde condițiile de muncă sunt bune”, a spus liberalul.

Prim-vicepreședintele PNL i-a mai cerut ministrului Muncii să se poarte ca un stăpân, nu ca o slugă, să fie puternică, să nu fie drăguță cu autoritățile germane pentru că toată România este umilită în acest caz.

ADVERTISEMENT

Rareş Bogdan a dat de înţeles că e de acord cu ideea mai multor partide de constituire a unei comisii de anchetă care să facă lumină în cazul plecării muncitorilor sezonieri în Germania, în plină pandemie.

”Vreau să știu cine sunt companiile din România care au făcut selecția muncitorilor. Cine sunt cei care au adunat oamenii, cei care au făcut contractele cu oamenii și cei care i-au dus în Germania. Vreau controale pe aceste companii, pe acești jepcari”, a încheiat Bogdan.

ADVERTISEMENT

Nu mai puțin de 11 români, angajați la o fermă din Germania, au ajuns pe drumuri. Românii plecați din comuna vasluiană Băcani au vârste cuprinse între 18 și 45 de ani. Oamenii plecaseră la cules căpșuni, însă au fost alungați de la ferma la care ar fi trebuit să muncească.

ADVERTISEMENT