News

Rareș Bogdan cere explicații după evacuările de la Foișor. Liderul PNL, despre Arafat: ”Să mai exerseze empatia”

12.04.2021 | 11:09
Rares Bogdan cere explicatii dupa evacuarile de la Foisor Liderul PNL despre Arafat Sa mai exerseze empatia
ADVERTISEMENT

Rareș Bogdan, prim-vicepreședintele PNL, a spus luni, înainte de Biroul Executiv al liberalilor, că vrea explicații după cazul ”Foișor”. Raed Arafat nu a scăpat de tirul europarlamentarului.

Fostul jurnalist, ajuns între timp politician liberal, a spus că la Spitalul Foișor a fost un lanț al vinovățiilor. Rareș Bogdan consideră că Raed Arafat ar trebui să înțeleagă că este obosit şi trebuie să exerseze ce înseamnă empatia.

ADVERTISEMENT

În ciuda tonului său dur, Bogdan nu a cerut demisii și a spus că în acest moment trebuie făcută o analiză și apoi să fie stabiliți vinovații în legătură cu modul în care a fost evacuat spitalul din Capitală.

Rareș Bogdan cere explicații după evacuările de la Foișor

Rareș Bogdan și-a amânat plecarea la Bruxelles de luni și a spus că rămâne în România pentru a participa la ședința de la BEx-ul PNL și de la cea a Coaliției de guvernare.

ADVERTISEMENT

Europarlamentarul a criticat toate numele grele din Sănătate, Vlad Voiculescu și Raed Arafat, până la secretarul de stat Andreea Moldovan, dar a spus că, în acest moment nu se poate vorbii de demisii, ci trebuie făcută o analiză.

”Am fost șocați de oamenii scoși la 5 grade, pe targă, în scaune cu rotile, foarte mulți transportați cu mașinile personale. Eu știu că sunt supraîncărcate spitalele, dar cineva trebuie să ne dea explicații pentru o situație care a apărut.

ADVERTISEMENT

Vom afla astăzi cine: de la managerul spitalului, la ministrul Voiculescu, de la doamna Moldovan, care poate vorbește mai puțin și se ocupă mai mult de minister și nu de spațiul public, că nu e treaba dânsei să dea declarații, e treaba liderilor politici și a purtătorilor de cuvânt, de la domnul Arafat care are experiență și putea să prevadă situația de la Foișor, de la Nicușor Dan care a corespondat cu managerul. Vom vedea exact ce s-a întâmplat”, a spus prim-vicepreședintele PNL.

În ciuda criticilor vehemente la adresa tuturor, Rareș Bogdan a spus că ”situația e mult mai liniștită în coaliție, decât pare din afară”.

ADVERTISEMENT

Rareș Bogdan, despre Raed Arafat, după scandalul de la Foișor: ”Să mai exerseze empatia”

În finalul intervenției sale de la sediul de ședință al BEx-ului PNL, Rareș Bogdan a avut un mesaj pentru șeful DSU, Raed Arafat, despre care a spus că ”e ușor tensionat, o obosit și ar trebuie să mai exerseze empatia”.

”Domnul Raed Arafat cred că e ușor tensionat, ușor obosit și nu ar fi rău să mai exerseze empatia și emoția, pentru că nu suntem roboți”, a spus fostul jurnalist despre secretarul de stat din MAI.

ADVERTISEMENT