News

Rareş Bogdan cere redeschiderea bisericilor: “Noi am rezistat cu bunul Dumnezeu”

05.05.2020 | 22:39
Rares Bogdan cere redeschiderea bisericilor Noi am rezistat cu bunul Dumnezeu
ADVERTISEMENT

Europarlamentarul Rareş Bogdan susţine că printre primele măsuri de relaxare care ar trebui să se ia pe data de 15 mai ar fi redeschiderea bisericilor pentru credincioşi. 

Rareş Bogdan cere redeschiderea bisericilor: “Noi am rezistat cu bunul Dumnezeu”

Prim vicepreşedintele PNL susţine că oamenii au nevoie de hrană spirituală şi trebuie ca lăcaşurile de cult să îţi deschidă porţile, evident cu reguli de distanţare fizică între enroiaşi şi cu slujbe făcute afară de preoţi.

ADVERTISEMENT

Rareş Bogdan se consideră o persoană religioasă şi spune că simte nevoia să meargă la biserică, să asculte slujba. Mai mult, parlamentarul a declarat că România a reuşit să lupte împotriva coronavirusului şi având un ajutor divin:

„Mulți vor spune că o iau pe urmele vecinului și prietenului meu Gigi Becali, dar cred că odată cu primele lucruri care se deschid în România ar trebui să se deschidă bisericile.

ADVERTISEMENT

Preoții vor înțelege și vor face slujbe afară, dar oamenii au nevoie de Dumnezeu, așa cum am avut nevoie de hrană alimentară și așa cum marile lanțuri de hipermarket au făcut profituri colosale. 

Apropo, îi invit să dea la căminele de copii și de bătrâni, pentru că au făcut niște profituri uriașe toate marile lanțuri de cash and carry, supermarket, hipermarket – cred că avem nevoie și de hrană spirituală și e momentul în care să ni se permită să mergem și la Sfânta Biserică, să mergem să ascultăm slujba măcar în fața bisericilor.

ADVERTISEMENT

Am nevoie să mă duc la sfânta biserică fără frică, fără teamă și alături de mine sunt milioane și milioane de români”

Eu am nevoie să mă duc la sfânta mănăstire, am nevoie să mă duc la sfânta biserică fără frică, fără teamă și alături de mine sunt milioane și milioane de români.

România, pentru că a trecut prin acest moment, are nevoie de apropierea de sfânta biserică, indiferent cum se numește ea, și cred că printre primele centre care trebuiesc deschise, printre primele lăcașuri, printre primele instituții, cred că bisericile, indiferent de religie, trebuiesc să-și deschidă porțile în fața credincioșilor.

ADVERTISEMENT

De-a lungul istoriei noi am rezistat cu bunul Dumnezeu și cred că avem nevoie nevoie în continuare să ne raportăm la bunul Dumnezeu”, a afirmat, luni seara, Rareș Bogdan, prim-vicepreședinte PNL la B1 TV.

ADVERTISEMENT
Tags: