News

Rareș Bogdan, dezvăluiri despre candidatura Laurei Codruța Kovesi la Cotroceni. ”Ar fi un candidat de forţă”

Subiectul unei eventuale candidaturi a Laurei Codruța Koveși la prezidențiale apare periodic în atenția opiniei publice.
24.06.2023 | 18:10
Rares Bogdan dezvaluiri despre candidatura Laurei Codruta Kovesi la Cotroceni Ar fi un candidat de forta
Rareș Bogdan a vorbit despre posibilitatea ca Laura Codruța Kovesi să candideze la prezidențiale în 2024 Sursa foto: hepta
ADVERTISEMENT

De această dată, cel care s-a exprimat pe acest subiect a fost europarlamentarul Partidului Național Liberal Rareș Bogdan. Acesta a mărturisit că a discutat cu Laura Codruța Kovesi pe acest subiect.

Rareș Bogdan, dezvăluiri despre candidatura Laurei Codruța Kovesi la Cotroceni

Europarlamentarul a declarat că Laura Codruţa Kovesi i-a spus răspicat că nu va candida la alegerile prezidențiale de anul viitor. ”Dar dacă ar candida, ar fi un candidat de forţă, dar nu cred că va candida”, a precizat Rareş Bogdan, citat de Realitatea.NET.

ADVERTISEMENT

”Trebuie să o întrebaţi. La Comisia pentru aprobarea bugetului EPPO, unde sunt membru al comisiei, am întrebat-o după (…) şi cred că dânsa mi-a deschis subiectul.

Nici măcar n-am apucat să o întreb eu, că mi-a zis: domnul Bogdan, vă rog, spuneţi-le colegilor dumneavoastră şi celor cu care vă întâlniţi, leadership-ul coaliţiei, domnule, nu candidez. Astea sunt declaraţiile dânsei spuse direct la Bruxelles acum vreo lună”, a explicat europarlamentarul.

ADVERTISEMENT

”Dar dacă ar candida, ar fi un candidat de forţă, dar nu cred că va candida”, a continuat Rareş Bogdan. ”Dar dacă ar candida ar fi un candidat de forţă datorită mesajului anticorupţie care a urcat din nou în top trei în România”.

Ce spune despre planurile lui Mircea Geoană

Reprezentantul PNL în Parlamentul European a răspuns și la întrebări legate de o eventuală candidatură a lui Mircea Geoană, în prezent secretar general adjunct al NATO.

ADVERTISEMENT

”Domnul Geoană, nu ştiu, m-am întâlnit, am fost la domnia sa la birou (…) şi am avut discuţia asta, mi-a arătat şi un sondaj de opinie, nu ştiu ce va face domnia sa. L-am văzut că merge cu bicicleta. Marcel Ciolacu merge cu metroul.

Domnia sa am văzut că merge cu bicicleta, astea sunt gesturi electorale. Merge cu bicicleta la baza NATO de pe la Câmpia Turzii sau nu ştiu de unde. Sigur, e frumos, şi eu mă duc cu bicicleta, dar nu cred că-i…  acuma chiar preşedinte şi şef, adjunctul şefului NATO, să meargă cu bicicleta?

ADVERTISEMENT

Mi s-a părut cumva forţat acest gest al domnului Geoană, care nu…. e un om cu mare experienţă politică şi nu mă aşteptam. Adică consultanţii uneori transformă unii candidaţi… vi-l amintiţi pe Adrian Năstase, după ce l-am văzut patru ani de zile extrme de elegant, îmbrăcat în cizme de cauciuc şi cu o geacă, o vestă foarte proletară, printr-un clip electoral? Dom-le, nu ţin, sunt chestii care ţin şi care nu ţin”, a declarat Rareş Bogdan.

ADVERTISEMENT