News

Rareș Bogdan: ”Nu va exista niciun lockdown, este o prostie pe care o agită cei din PSD”

24.11.2020 | 22:31
Rares Bogdan Nu va exista niciun lockdown este o prostie pe care o agita cei din PSD
ADVERTISEMENT

Chiar dacă epidemia de coronavirus este departe de a se fi încheiat, în condițiile în care numărul cazurilor de îmbolnăvire crește pe zi ce trece și îi face pe medici să se teamă că în curând vom ajunge într-o situație critică, România nu se pregătește de carantină totală după alegerile parlamentare.

Nu va exista niciun lockdown”, dă asigurări Rareș Bogdan, admițând, însă, că sărbătorile de iarnă vor fi marcate de anumite restricții menite să îi protejeze pe cetățeni și să elimine presiunea de pe sistemul medical, greu încercat în lunile care s-au scurs de la declanșarea epidemiei.

ADVERTISEMENT

Doar în ultimele 24 de ore au fost raportate 7.753 de infectări din 30.740 de teste și 196 de decese, în vreme ce în secțiile de Terapie Intensivă s-a înregistrat un nou record negativ. Este vorba despre 1.204 pacienți care se confruntă cu forme grave ale infectării cu agentul patogen.

Rareș Bogdan dă asigurări că România nu va reintra în lockdown după alegeri

Nu va exista niciun lockdown, l-am întrebat și astăzi pe domnul președinte, este o prostie pe care o tot agită cei din PSD. Nu ne bagă nimeni în case.

ADVERTISEMENT

Sigur că vor fi restricții, nu mai multe decât sunt acum, sigur că ne dorim să vină vaccinul, să fie distribuit și să ne reluăm viața, pentru că viața trebuie să meargă înainte.

Trebuie să reînvățăm să trăim. Măsurile luate de colegii mei nu sunt împotriva oamenilor, sunt pentru protejarea lor. Chiar dacă au deranjat uneori, tot ce au făcut a fost pentru a-i proteja pe români”, a declarat Rareș Bogdan la Realitatea Plus.

ADVERTISEMENT

Ludovic Orban, despre carantinarea Bucureștiului: „Suntem pregătiți, dar nu vrem asta”

În altă ordine de idei, premierul Ludovic Orban a lăsat de înțeles că Bucureștiul ar putea intra în carantină în viitorul apropiat, dacă bilanțul cazurilor de îmbolnăvire cu virusul SaRS-COV-2 va continua să crească semnificativ.

Nu ne dorim acest lucru, în mod evident. Pe de altă parte, există o metodologie care este stabilită de Institutul Naţional de Sănătate Publică pe baza practicilor la nivel mondial.

ADVERTISEMENT

Direcţiile de sănătate publică trebuie să evalueze în fiecare localitate toţi indicatorii în baza cărora să poată lua această decizie şi aţi văzut că s-au luat aceste decizii de carantinare, la propunerea DSP-urilor, cu aprobarea Comitetelor pentru situaţii de urgenţă.

Principalul obiectiv al carantinării este acela de a împiedica ca cetăţenii dintr-o zonă cu rată mare de infectare să poată să distribuie virusul în altă parte. Al doilea obiectiv urmărit este reducerea ratei de infectare prin nişte măsuri de restricţie.

De la caz la caz, în funcţie de localitate, de evaluările care se fac din analize epidemiologice privind locurile unde se îmbolnăvesc, se iau decizii în interiorul zonei carantinate.

Aceste decizii nu sunt similare în toate localităţile, pentru că de la localitate la localitate analiza indică alte surse de îmbolnăvire care sunt prioritare şi, implicit, recomandă realizarea unor restricţii spre acele tipuri de activităţi unde se îmbolnăvesc cei mai mulţi”, a declarat șeful Executivului.

ADVERTISEMENT