Sport

Rareș Ilie e dorit în Ligue 1! Cine este echipa interesată și câte milioane de euro oferă pentru „Micul fenomen”

Rapid are o ofertă concrentă pentru cel mai promițător fotbalist al ei. Rareș Ilie (19 ani) este dorit de o echipă importantă din prima ligă a Franței.
11.07.2022 | 15:53
Rares Ilie e dorit in Ligue 1 Cine este echipa interesata si cate milioane de euro ofera pentru Micul fenomen
Rareș Ilie e dorit în Ligue 1! Cine este echipa interesantă și câte milioane de euro oferă pentru „Micul fenomen”. FOTO: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Rareș Ilie (19 ani) a jucat un singur an pe prima scenă fotbalistică din România, dar este deja una dintre vedetele din SuperLiga. Mijlocașul ofensiv al Rapidului ar putea pleca însă cât de curând din Giulești. Echipa care a terminat pe locul 5 în Ligue 1 îl dorește cu insistență în Hexagon.

Rareș Ilie este dorit în Ligue 1. Fosta echipă a lui Christophe Galtier îl vrea pe „Micul fenomen”

În sezonul precedent, „Micul fenomen” a îmbrăcat de 38 de ori tricoul alb-vișiniu, în toate competițiile, perioadă în care a marcat șase goluri și a oferit zece assist-uri. Datorită acestor performanțe, internaționalul U19 a stârnit interesul unor cluburi importante din Europa.

ADVERTISEMENT

Prima echipă care l-ar fi ofertat deja pe Rareș Ilie este Nice, formație care a terminat pe locul 5 în Ligue 1 și care a fost antrenată de noul tehnician al lui Paris Saint-Germain, Christophe Galtier.

Anunțul că gruparea de pe Riviera Franceză îl dorește pe „Micul fenomen” a fost făcut de jurnalistul Loic Tanzi.

ADVERTISEMENT

Mai mult, publicația RMC Sport anunță că oferta lui Nice pentru Rareș Ilie nu este deloc una mică: 5.000.000 de euro.

Cine este Nice

Nice este o echipă de tradiție din Hexagon. În prezent, „Les Aiglons” sunt antrenați de Lucien Favre și au ajuns la 21 de sezoane consecutive în Ligue 1.

ADVERTISEMENT

În stagiunea viitoare, Nice va juca în preliminariile UEFA Conference League, mai exact în play-off. Francezii nu se află în urna capilor de serie la tragerea la sorți și ar putea da peste FCSB, vicecampioana României, dacă roș-albaștrii trec de primele două tururi.

Echipa de pe Riviera Franceză are în palmares de patru titluri de campioană, patru Cupe ale Franței și o Supercupă. Transfermarkt.com evaluează lotul lui Nice la 216.750.000 de euro.

ADVERTISEMENT

Rareș Ilie, criticat după EURO U19

Deși a jucat bine în SuperLiga, vedeta Rapidului a avut o evoluție modestă la Campionatul European U19, acolo unde „tricolorii” au terminat grupa pe locul 4, fără nicio victorie, ratând astfel calificarea la Campionatul Mondial U20 de anul viitor. Prestația lui Ilie a fost criticată vehement de Basarab Panduru.

„Eu așteptam mult să-l văd pe Rareș Ilie, auzisem multe lucruri bune despre el. Așteptam mai multe de la el, pentru că la un moment dat se vorbea și despre echipa mare.

E o mare problemă dacă se gândea că nu a fost convocat la naționala mare. Tu nu ai reușit să treci de un adversar de la Franța U19, să nu reușești să depășești pe cineva, păi a venit un adversar și i-a dat un brânci de nu s-a văzut.

Ce să te gândești la naționala mare, când nu știi sigur nici dacă ești de U21? Coubiș parcă se apropia pe la fizic de francezi, pe el îl remarc”, a declarat Basarab Panduru, la Orange Sport.

  • 1.300.000 este cota de piață a lui Rareș Ilie, conform transfermarkt.com

 

ADVERTISEMENT
Tags: