Sport

Răspuns pentru Serena Williams după atacul la Simona Halep: “Nu ar fi o problemă să le luăm titlurile dopaților”

Americanii scriu din nou despre cazul de dopaj al Simonei Halep. Jurnalistul Jon Wertheim, de la Sports Illustrated, a dat un răspuns la aluziile făcute de Serena Williams.
13.10.2023 | 15:14
Raspuns pentru Serena Williams dupa atacul la Simona Halep Nu ar fi o problema sa le luam titlurile dopatilor
Noi reacții din SUA la scandalul de dopaj în care e implicată Simona Halep. Sursă foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Simona Halep a fost suspendată pe o perioadă de patru ani pentru dopaj, verdict care a împărțit lumea tenisului. Multe colege din circuit i-au luat apărarea Simonei, inclusiv Sorana Cîrstea, dar au fost și nume grele care au cerut pedepsirea aspră a româncei.

Serena Williams, printre primele reacții dure la adresa Simonei Halep în cazul de dopaj. Ce a cerut americanca

Foarte vehementă a fost și Serena Williams, cea care a făcut mai multe remarci la adresa Simonei Halep după izbucnirea scandalului. Jucătoarea din SUA a reacționat imediat cu o postare pe social media.

ADVERTISEMENT

“8 este o cifră mai bună”, a fost comentariul Serenei Williams, care a fost imediat decriptat de jurnaliștii americani. S-a oferit o dublă explicație pentru postarea Serenei. Aceasta ar fi cerut o suspendare dublă pentru Halep, de opt ani. În același timp, a cerut ca Simonei să-i fie retras titlul de la Wimbledon, din 2019.

O astfel de decizie ar face ca Serena Williams, finalista acelei ediții, să devină învingătoare la “masa verde”. Ceea ce pentru ea ar fi titlul cu numărul 8 la Wimbledon.

ADVERTISEMENT

Jon Wertheim, jurnalist Sports Illustrated, răspuns la aluziile Serenei Williams în cazul Simona Halep. Ce i-a transmis

Jon Wertheim, jurnalist specializat pe tenis la celebra publicație americană Sports Illustrated, a analizat afirmațiile făcute de Serena Williams. Și i-a dat dreptate doar parțial.

“Nu ar fi o problemă să le luăm titlurile dopaților. Asta se întâmplă deja în mai multe sporturi. Dar trebuie să există dovezi clare ale vinovăției. Ceea ce nu este valabil în acest caz.

ADVERTISEMENT

La acest moment, nu există niciun indiciu și nicio dovadă care să poată susțină posibilitatea ca Simona Halep să fi fost dopată în 2019″, a fost explicația lui Jon Wertheim, preluată de mai multe publicații specializate în tenis.

Cristi Balaj spune că românii nu ar trebui să considere că Simona Halep a fost pedepsită prea aspru: “Putea fi suspendată șase ani”

Într-o intervenție la FANATIK SUPERLIGA, fostul președinte al ANAD, Cristi Balaj, a explicat că decizia luată în cazul Simonei Halep nu ar trebui privită ca o nedreptate. Ba chiar că românca putea să primească șase ani de suspendare.

ADVERTISEMENT

“Noi ne-am cramponat că am luat-o ca pe o umilinţă. Cu ce ne-ar fi ajutat dacă s-ar fi dat decizia mai rapid? Putea să primească şase ani pentru că sunt două abateri. Pentru fiecare abatere, sancţiunea este de patru ani de zile.

Le-au comasat. Trebuie făcute simultan. S-au suprapus şi au rămas patru ani, probabil. Propunerea a fost de şase ani, iar comisia, blamată că nu a dat mai repede, i-a dat patru ani”, a spus Balaj la FANATIK SUPERLIGA.

ADVERTISEMENT