Sport

Ion Țiriac, reacție dură după conflictul dintre Serena Williams și Simona Halep

Simona Halep a fost suspendată pentru 4 ani în cazul de dopaj de către ITIA. În urma acestui lucru a apărut un conflict minor între Serena Williams și Simona Halep, iar Ion Țiriac a avut o reacție dură.
06.10.2023 | 10:15
Ion Tiriac reactie dura dupa conflictul dintre Serena Williams si Simona Halep
Simona Halep a fost suspendată pentru 4 ani în cazul de dopaj de către ITIA. În urma acestui lucru a apărut un conflict minor între Serena Williams și Simona Halep, iar Ion Țiriac a avut o reacție dură. Sursa Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

După suspendarea de 4 ani a Simonei Halep, Serena Williams a avut o declarație conflictuală la adresa jucătoarei de tenis din România. După acest moment, Ion Țiriac a avut o reacție dură și i-a luat apărarea Simonei în fața uneia dintre cele mai mari rivale pe care sportiva le-a avut în carieră.

Ion Țiriac, reacție dură după conflictul dintre Serena Williams și Simona Halep

În urma deciziei pe care Agenția Internațională pentru Integritatea în Tenis (ITIA) a avut-o în cazul de dopaj al Simonei Halep, Serena Williams a scris pe Twitter: “8 este o cifră bună”. Fosta jucătoare din America se pare că a făcut aluzie la sportiva din România și s-a referit la finala turneului de la Wimbledon, din 2019, atunci când, Simona a câștigat trofeul.

ADVERTISEMENT

După mesajul Serenei, Ion Țiriac a avut o reacție dură la adresa fostei sportive din America. Țiriac a adus aminte de faptul că în finala aceea de la Wimbledon, Serena Williams a suferit cea mai mare înfrângere din carieră, împotriva Simonei Halep. Fostul mare jucător de tenis îi ia apărarea sportivei din România și este de părere ca aceasta ar trebui să ceara pagube de milioane de dolari pentru ce i s-a întâmplat.

“Atenţie, fata asta e câştigătoare de Wimbledon, ce a fost a fost cea mai mare înfrângere a acestei mari campioane, Serena, din viaţa ei. A bătut-o în 38 (n.r. 56) de minute, 6-2, 6-2, sau cât a fost, că am fost şi eu acolo.

ADVERTISEMENT

Simona, după părerea mea, ar trebui să îi atace pe toţi. Şi jurisdicţie normală, la New York, că acolo s-a întâmplat. Ar trebui să ceară 100 de milioane pagubă, pentru că i-au distrus viaţa”, a declarat Ion Țiriac, pentru AS.ro.

Sorana Cîrstea sare în apărarea Simonei Halep

După ce a revenit în țară de la US Open 2023, Sorana Cîrstea a vorbit și despre cazul Simonei Hale și a sărit în apărarea sportivei. Jucătoarea de tenis susține că nu este normal procesul prin care Simona a trecut. Cu ocazia suspendării lui Halep, Sorana este acum cea mai bine clasată jucătoare de tenis din România.

ADVERTISEMENT

“Nu a fost niciodată un obiectiv și mai ales conjuctura în care s-a întâmplat lucrul ăsta nu este una plăcută. Simona nu poate juca. Nu m-am gândit niciodată să fiu prima româncă, mai ales că noi jucăm internațional. Nu a fost un obiectiv, dar mă bucur să pot ajuta tenisul românesc chiar dacă printr-un rezultat frumos. (…)

Tot ce se întâmplă nu este un lucru normal, altfel Simona ar fi fost aici. Nimeni nu vede normal această amânare și nimeni nu poate să înțeleagă ce se întâmplă cu cazul ei. Este normal, suntem împreună în acest sport.

ADVERTISEMENT

Nu e normal să dureze atât de mult să fii judecat și să ți se dea o decizie. E extrem de grea această așteptare, nici nu vreau să mă pun în postura ei. Sper din suflet să rezolve curând”, a spus Sorana Cîrstea.

ADVERTISEMENT