News

Răsturnare de situație după tragedia de la Ferma Dacilor. Avocatul patronului: ”Pensiunea a intrat în legalitate”

Avocatului patronului de la Ferma Dacilor, unde 8 oameni au murit de Crăciun, face dezvăluiri extrem de importante. Pensiunea ar fi intrat în legalitate, spune el.
06.01.2024 | 16:05
Rasturnare de situatie dupa tragedia de la Ferma Dacilor Avocatul patronului Pensiunea a intrat in legalitate
Avocatul lui Cornel Dinicu, dezvăluire importantă: ”A existat o hotărâre judecătorească prin care Ferma Dacilor a intrat în legalitate”. Sursa foto: Facebook / ISU Prahova / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Dezvăluiri extrem de interesante vin de la avocatului lui Cornel Dinicu, patronul de la Ferma Dacilor. Bărbatul a spus, sâmbătă, că pensiunea din județul Prahova nu funcționa în ilegalitate, ba dimpotrivă.

Avocatul lui Cornel Dinicu, dezvăluire importantă: ”A existat o hotărâre judecătorească prin care Ferma Dacilor a intrat în legalitate”

Marți, 26 decembrie 2023, în a doua zi de Crăciun, un incendiu devastator a izbucnit la un complex turistic din Gura Vadului, sat Tohani, din județul Prahova. Locația, numită ”Ferma Dacilor”, a fost mistuită.

ADVERTISEMENT

În total, opt persoane au murit în această tragedie, printre care și un copil al patronului. Abia vineri, 5 ianuarie 2024, anchetatorii au reușit să identifice și cea de-a opta victimă de la incendiul de la Ferma Dacilor. E vorba de un copil de 11 ani.

Din ziua tragediei până în prezent, în spațiul public au curs informații în legătură cu legalitatea acestei structuri turistice. S-a spus că pensiunea Ferma Dacilor ar fi funcționat fără autorizaţie de construire.

ADVERTISEMENT

Pe 3 ianuarie, procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova au afirmat că patronul de la Ferma Dacilor a construit complexul turistic ”în regie proprie”. Acesta nu avea niciun fel de avize și autorizații, funcționând ”în mod sistematic” prin încălcarea legii.

Dinicu era acuzat că, atunci când a vrut să intre în legalitate, ar fi încercat să facă acest lucru încălcând legea. Acestea au fost premisele care au dus la incendiul din a doua zi de Crăciun.

ADVERTISEMENT

Sâmbătă, 6 ianuarie, avocatul lui Dinicu face o serie de declarații care răstoarnă aceste acuzații. Iancu Toader a susţinut, la o televiziune de știri, că a existat o hotărâre judecătorească prin care imobilul din Prahova a intrat în legalitate.

Dânsul (n.r. Cornel Dinicu) a făcut toate diligenţele, dar nu a primit suport real din partea autorităţilor competente. A existat o hotărâre judecătorească prin care Ferma Dacilor a intrat în legalitate.

ADVERTISEMENT

Deci sunt documente care atestă, prin prisma acestui control de legalitate, că la momentul x această construcţie putea să intre şi a intrat în legalitate”, a declarat Iancu Toader, la Antena 3.

ADVERTISEMENT