News

Răsturnare de situație în cazul bebelușului găsit mort în maşina de spălat. A avut parte de o moarte violentă

Medicii legiști au finalizat autopsia în cazul lui bebelușului din Suceava găsit mort în maşina de spălat. Cauza decesului a ieșit la iveală.
17.04.2024 | 15:50
Rasturnare de situatie in cazul bebelusului gasit mort in masina de spalat A avut parte de o moarte violenta
Răsturnare de situație în cazul bebelușului găsit mort în maşina de spălat. Sursa foto: Pixabay/ Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Conform raportului medicilor legiști, micuțul a avut parte de o moarte violentă. După ce raportul preliminar a indicat faptul că bebelușul a fost născut la termen, viu, nu mort așa cum susținea mama lui, autopsia a scos la iveală adevărata cauză a decesului. 

Bebelușul a fost ștrangulat

Medici legiști spun că bebelușul abandonat de către mama lui în mașina de spălat, la scurt timp după naștere, a murit după ce a fost ștrangulat, conform Monitorul de Suceava.

ADVERTISEMENT

Pe data de 14 martie, o femeie de 32 de ani, din Vatra Dornei, a adus pe lume un copil pe care ulterior l-a înfășurat într-o pătură și l-a abandonat în mașina de spălat.

Totul a ieșit la iveală a doua zi, după ce femeii i s-a făcut rău și a mers la spitalul din Vatra Dornei pentru a cere ajutorul medicilor.

ADVERTISEMENT

Nici bine nu a ajuns la UPU că medicii și-au dat seama că aceasta a născut de curând și atunci când au început să îi pună întrebări legate de naștere sau un posibil avort, tânăra manifesta un comportament extrem de suspect.

Imediat, personalul medical a alertat poliția și în cele din urmă, femeia a recunoscut că și-a abandonat nou-născutul în mașina de spălat.

ADVERTISEMENT

Ea a ținut să precizeze că mai are un băiat în vârstă de 14 ani și că nu își dorea acest copil care s-a născut mort.

Femeia riscă ani grei de închisoare

După ce trupul neînsuflețit al bebelușului a fost descoperit înfășurat într-o pătură și abandonat în mașina de spălat, mama acestuia a fost supusă unei expertize psihiatrice.

ADVERTISEMENT

Expertiza a arătat că femeia de 32 de ani avea discernământ în momentul în care și-a ucis propriul bebeluș.

Acum, odată cu finalizarea autopsiei și în baza probelor pe care oamenii legii le-au strâns în acest caz, femeia riscă să stea ani grei după gratii.

Surse judiciare spun că fapta odioasă a acestei femei poate fi încadrată ca infracțiune de ”ucidere ori vătămare corporală a nou-născutului” și poate fi pedepsită cu închisoarea de la 1 la 5 ani sau de la o lună la 3 ani dacă se demonstrează că a trecut printr-o tulburare psihică, ori ca infracțiune de omor, unde poate primi o pedeapsă între 10 și 20 de ani de închisoare.

ADVERTISEMENT