News

Răsturnare de situație în cazul Sharei, eleva olimpică găsită moartă în casa unui tânăr din Neamț. S-a aflat cauza decesului

Apar noi detalii în cazul Sharei, eleva de 16 ani găsită moartă în locuința unui tânăr din Neamț. Care a fost cauza decesului
24.01.2024 | 19:53
Rasturnare de situatie in cazul Sharei eleva olimpica gasita moarta in casa unui tanar din Neamt Sa aflat cauza decesului
Cazul Sharei, eleva olimpică găsită moartă. colaj Fanatik/ Foto Facebook
ADVERTISEMENT

Răsturnare de situație în cazul Sharei, eleva olimpică, în vârstă de 16 ani, din București. Fata și-a pierdut viața în vara anului trecut, fiind găsită moartă în casa unui tânăr din Neamț, pe care îl cunoscuse pe internet.

Noi detalii în cazul Sharei, eleva găsită moartă în casa unui tânăr din Neamț

Raportul final a fost publicat de medicii legiști. Potrivit acestuia, tânăra a murit din cauza unei hemoragii care a apărut în urma consumului unui cocktail de droguri. Deși părinții fetei susțineau că ar fi fost violată de tânărul de 19 ani, autopsia a arătat că nu a existat o agresiune sexuală.

ADVERTISEMENT

Hemoragia a fost provocată din cauza consumului de substanțe interzise. Raportul a arătat că în organismul fetei au fost descoperite mai multe tipuri de droguri periculoase. Vorbim de CMC, 3-CMC, un drog sintetic de tip cristal.

De asemenea, eleva găsită moartă a consumat și mefedromă, un alt drog periculos. Substanța a fost descoperită în cantitate mare în corpul fetei de 16 ani. Hemoragia a rezultat în urma consumului acestei combinații de droguri, raportul arătând că fata era virgină.

ADVERTISEMENT

„S-a datorat insuficienței cardio-repiratorii acute, consecinţa unei intoxicaţii acute cu 4-METHYLMETCHATINONA (mefedronă), cu vasoplegie toxică consecutivă și hemoragie generalizată prin diapedeză, exteriorizată secundar”, arată raportul final privind cauza decesului Sharei.

Au fost găsite droguri în casa tânărului

Amintim că fata de 16 ani a ajuns în locuința lui Mateo Gabor, tânărul de 19 ani din Piatra-Neamț, pe 30 iulie 2023. A doua zi era așteptată să participe la un concurs școlar. Însă, nu a mai ajuns, petrecându-și ultimele clipe din viață în casa băiatului pe care l-a cunoscut pe internet.

ADVERTISEMENT

La scurt timp, adolescenta a început să se simtă rău, iar ulterior a murit în camera tânărului. Mateo și-a anunțat părinții, care se aflau în aceeași casă la momentul respectiv, iar aceștia au chemat echipajele de intervenție.

Însă, Shara nu a putut fi salvată. Totodată, polițiștii au găsit în casa lui Mateo canabis, grindere, cântare și mai multe obiecte care ar fi avut urme de 3-CMC. El a fost arestat preventiv, însă acum se află în libertate.

ADVERTISEMENT

În urma publicării raportului final, se așteaptă ca încadrarea juridică să fie schimbată. Cel mai probabil, tânărul va fi cercetat pentru trafic de droguri de risc şi mare risc, având drept consecință moartea fetei.

 

ADVERTISEMENT
Tags: