News

Răsturnare de situație în ultimul sondaj de opinie. PNL, peste PSD. AUR, poziție surpriză în preferințe

06.05.2021 | 17:45
Rasturnare de situatie in ultimul sondaj de opinie PNL peste PSD AUR pozitie surpriza in preferinte
Răsturnare de situație în ultimul sondaj de opinie. PNL, peste PSD. AUR, poziție surpriză în preferințe. Sursa foto: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Răsturnare spectaculoasă de situație în ultimul sondaj de opinie. După multe luni în care a stat sub PSD, PNL revine pe locul 1. AUR, formațiune intrată în premieră în Parlament la alegerile din decembrie 2020, ocupă o poziție surpriză în preferințele românilor.

Cel mai nou studiu sociologic intern INSOMAR, prezentat de Realitatea Plus, indică faptul că PNL a redevenit partidul numărul 1 în România, cu peste un procent peste PSD.

ADVERTISEMENT

Ultimul loc de pe podiumul preferințelor electorale nu mai este ocupat de USR PLUS, ca la alegerile din decembrie, ci de Partidul Alianța pentru Unirea Românilor (AUR), formațiune extrem de activă în ultimele luni.

Sondaj de opinie: PNL, peste PSD. AUR, poziție surpriză în preferințe

Partidul Național Liberal părea să fie extrem de afectat de pierderea alegerilor parlamentare din iarnă, dar mai ales de criza sanitară. Astfel, în debutul anului, PNL se situa pe locul 2 în preferințele românilor, la distanță mare de PSD.

ADVERTISEMENT

Între timp, conform celui mai recent sondaj de opinie realizat de INSOMAR, partidul aflat la guvernare pare să fi recuperat bine din terenul pierdut.

La întrebarea ”Dacă duminica viitoare ar fi alegeri parlamentare, cu ce partid aţi vota?”, 23,50% dintre români au răspuns PNL. Pe locul secund a căzut partidul care a triumfat la alegerile din decembrie, PSD, cu 22,14 procente.

ADVERTISEMENT

Surpriză de proporții în ceea ce privește a treia formațiune a țării. Aici nu se mai află USR PLUS, deveniți recent un singur partid, ci AUR. Formațiunea condusă de George Simion și Claudiu Târziu a trecut de 15%.

În zona ”electorală” se mai află UDMR, cu 8,64%, în timp ce PMP și PRO România confirmă rezultatele slabe de la alegeri și se află sub pragul electoral.

ADVERTISEMENT

Iată clasamentul primelor 7 formațiuni politice din România, conform ultimului sondaj:

  • PNL 23.50%
  • PSD 22.14%
  • AUR 15.53%
  • USR PLUS 13.59%
  • UDMR 8.64%
  • PMP 4.66%
  • PRO România 4.17%

Sondajul INSOMAR a fost realizat pe un eşantion de 1030 de respondenți, din rândul populaţiei adulte, rezidentă în România, în vârstă de 18 ani şi peste, eroarea fiind de plus – minus 3,1% la un nivel de încredere de 95%.

Datele au fost colectate pe baza chestionarului online, respectându-se raportul de reprezentativitate a eșantioanelor cu îndeplinirea criteriilor de relevanţă. Validarea eşantionlui s-a realizat pe baza ultimelor date INS.

ADVERTISEMENT