News

Răsturnare de situaţie! “Noul coronavirus nu a apărut în China” Declaraţii uluitoare ale unui reputat cercetător englez

06.07.2020 | 17:47
Rasturnare de situatie Noul coronavirus nu a aparut in China Declaratii uluitoare ale unui reputat cercetator englez
ADVERTISEMENT

Oamenii de știință încep să creadă că noul coronavirus nu e originar din China. Asiaticii sunt convinși că boala a pornit din Europa

Un profesor de la Universitatea din Oxford e convins că noul coronavirus nu își are originea în China, cu toate că asiaticii sunt arătați cu degetul de toată lumea.

ADVERTISEMENT

Boala ar fi circulat liniștită mulți ani în rândul oamenilor, până când și-a găsit condițiile necesare pentru a deveni periculoasă.

Noul coronavirus ar fi originat în Europa, nu în China cum se credea

Doctorul Tom Jefferson, membru marcant al Universității din Oxford, susține că are dovezi clare că noul coronavirus era deja prezent peste tot în lume, cu multă vreme înainte să apară la Wuhan în China.

ADVERTISEMENT

Multă lume e convinsă că boala a scăpat din piața Huanan din Wuhan, sau dintr-un laborator secret din China, undeva în luna noiembrie a anului trecut.

Cu toate acestea, oamenii de știință spanioli au descoperit urme ale virusului în apa colectată în luna martie 2019, cu multe luni înainte de a fi recunoscută oficial în China.

ADVERTISEMENT

„Trebuie să înțelegem mai bine cum suferă mutații acest virus. Cred că virusul era deja peste tot. Era în stare latentă, „dormea”, avem un caz în Insulele Falkland în februarie 2020. Cum a ajuns acolo?

Mă refer la un vas de croazieră care a circulat între Buenos Aires și Georgia de Sud, acolo a fost primul caz”, a explicat expertul, potrivit The Telegraph.

ADVERTISEMENT

Cercetătorul bănuiește că boala s-a răspândit pe vas prin intermediul mâncării decongelate. Același lucru s-ar fi întâmplat în 1918 în timpul Gripei Spaniole.

„În 1918, aproximativ 30% din populația Samoei de Vest a murit din cauza Gripei Spaniole, cu toate că nu aveau niciun contact cu lumea exterioară”, a menționat doctorul Jefferson.

Răspunsul poate fi unul simplu. Acești viruși se află mereu acolo, nu vin și nu pleacă. Pur și simplu există un factor declanșator, poate să fie densitatea populației umane sau anumite condiții de mediu. Trebuie să aflăm despre ce e vorba”, a concluzionat expertul.

De asemenea, italienii au descoperit urme de Covid-19 în decembrie anul trecut, în canalizare. Mai mult, în aceste condiții chinezii prind curaj și au somat OMS să investigheze mai atent originea virusului.

Asiaticii sunt convinți că boala a originat din Europa și nu mai acceptă să fie considerați țap ispășitor în această situație, notează news.com.

ADVERTISEMENT