News

Rata de infectare din Capitală scade sub 1,5 la mie. Ce restricții s-ar putea ridica de joi

11.05.2021 | 12:39
Rata de infectare din Capitala scade sub 15 la mie Ce restrictii sar putea ridica de joi
ADVERTISEMENT

Situația sanitară din București se ameliorează de la o zi la alta. Rata de infectare din Capitală a scăzut, marți, sub 1,5 la mia de locuitori. Astfel, o serie de restricții s-ar putea ridica de joi.

Potrivit datelor oferite de Direcția de Sănătate Publică București (DSP), rata de incidență  a ajuns marți la 1,49. Cu o zi în urmă, indicele era de 1,59. Cea mai mare rată de infectare în Capitală, de 7,08 a fost în 31 martie.

ADVERTISEMENT

Rata de infectare în București, sub 1,5 la mie. Restricțiile care s-ar putea ridica joi

DSP București, dar și premierul Florin Cîțu, prezent marți într-o vizită de lucru la Satu Mare, au anunțat că rata de infectare din Capitală a scăzut la sub 1,5 la mia de locuitori.

La ultima ridicare de restricții, prefectul Capitalei, Alin Stoica, spunea că autoritățile vor aștepta 48 de ore pentru a vedea dacă se păstrează tendința descrescătoare, iar dacă aceasta se va menține va fi convocat Comitetul Municipal pentru Situații de Urgtență, care va decide relaxarea unor măsuri.

ADVERTISEMENT

Luni, 10 mai, oficialul din București spunea că joi ar putea fi convocat CMBSU dacă rata vă scădea sub 1.5.

Potrivit legii din pandemie, restaurantele și sălile de spectacol pot fi deschise la o capacitate de 50%, față de 30%, cât este în prezent. În continuare, purtarea măștii sau interdicția de circulație pe timp de noapte rămân în vigoare, potrivit legii din starea de alertă, care a fost prelungită luni.

ADVERTISEMENT

Pe data de 2 mai, Comitetul pentru Situații de Urgență București a decis redeschiderea sălilor de spectacol, a cinematografelor, a restaurantelor şi cafenelelor la o capacitate de 30%, în intervalul orar 5.00 – 21.00.

Florin Cîțu: ”Rata a scăzut. Campania de vaccinare este de un real succes”

Despre subiectul ratei de infectare din Capitală a vorbit și premierul Cîțu. Aflat la Satu Mare marți, acesta a dat vestea celor prezenți și a pus campania de vaccinare pe seama ameliorării crizei sanitare din țara noastră.

ADVERTISEMENT

”De azi suntem sub 1,5 la mie în București, ceea ce înseamnă că această campanie de vaccinare este de un real succes. Presiunea pe spitale s-a redus, suntem mai aproape de revenirea la normalitate. Nu avem nicio scuză să nu atingem ținta de la 1 iunie (n.r. 5 milioane persoane vaccinate)”, a spus primul-ministru.

ADVERTISEMENT