News

Rata inflației a coborât sub pragul de 10%. Ciolacu: “Eforturile noastre sunt pe drumul cel bun”

Rata inflației a scăzut în luna iulie. Guvernul consideră măsurile anti-inflație eficiente. Află la ce cifră a ajuns aceasta.
11.08.2023 | 11:03
Rata inflatiei a coborat sub pragul de 10 Ciolacu Eforturile noastre sunt pe drumul cel bun
Inflația în România scade la 9,4% în iulie 2023. Foto: Colaj Fanatik/Hepta.
ADVERTISEMENT

Potrivit datelor publicate de Institutul Național de Statistică (INS), rata anuală a inflației în România a înregistrat o scădere semnificativă în luna iulie, ajungând la 9,4%, față de nivelul de 10,3% înregistrat în luna precedentă. Această evoluție a fost salutată de către oficialii guvernamentali ca o confirmare a eficienței măsurilor de combatere a inflației.

Rata inflației a scăzut semnificativ

Premierul Marcel Ciolacu a făcut o declarație importantă cu privire la această reducere, subliniind că aceasta demonstrează succesul măsurilor adoptate pentru a înfrunta presiunile inflaționiste.

ADVERTISEMENT

În plus, el a anunțat că Guvernul va menține eforturile în vederea atingerii unui nivel de inflație de 8% până în luna decembrie a acestui an. “Aceste rezultate confirmă că eforturile noastre sunt pe drumul cel bun și vom continua să implementăm măsuri responsabile pentru a aduce inflația într-un interval acceptabil”, a subliniat premierul.

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, s-a alăturat corului de apreciere, numind această scădere “un lucru foarte, foarte bun”, mai ales în contextul dificil în care se află țara.

ADVERTISEMENT

“Suntem foarte atenți la gestionarea deficitului bugetar și la asigurarea finanțării din fondurile europene. Scăderea inflației este o veste bună pentru români și pentru economia noastră”, a declarat ministrul.

Boloș, despre succesul măsurilor implementate

Boloș a subliniat că trendul descrescător al inflației este încurajator și că se așteaptă ca aceasta să continue să scadă. Cu toate acestea, el a menționat că este necesară o abordare continuă a politicilor fiscale și bugetare pentru a consolida această tendință pozitivă.

ADVERTISEMENT

“Scăderea inflației în beneficiul tuturor românilor este obiectivul nostru și vom continua să lucrăm în această direcție”, a precizat ministrul.

În ceea ce privește scăderea prețurilor, Boloș a subliniat că acest proces nu poate avea loc peste noapte și necesită o perioadă de stabilitate. “Stabilitatea macroeconomică este crucială pentru a aborda aceste probleme și vom continua să lucrăm pentru a asigura un mediu economic predictibil și echilibrat”, a remarcat Boloș.

ADVERTISEMENT

Premierul Marcel Ciolacu a reiterat importanța acestei scăderi a inflației, anticipând că datele oficiale de la INS vor confirma aceste evoluții pozitive. Guvernul pare hotărât să continue eforturile pentru a menține această tendință de reducere a inflației și a promova stabilitatea economică pe termen lung.

ADVERTISEMENT