Sport

Raul Opruț a semnat în prima ligă belgiană. Hermannstadt confirmă Fanatik. Update

Impresarul Anamaria Prodan s-a întors în forță în fotbalul românesc. Ea a intermediat transferul lui Raul Opruț de la Hermannstad la o echipă din prima ligă belgiană.
27.07.2023 | 13:56
Raul Oprut a semnat in prima liga belgiana Hermannstadt confirma Fanatik Update
Raul Opruț s-a transferat de la Hermannstadt la echipa belgiană Kortrijk. foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT
27-07-2023
10:59

Hermannstadt a confirmat transferul lui Opruț în Belgia

FANATIK a anunțat în exclusivitate transferul lui Raul Opruț de la Hermannstadt la belgienii de la Kortrijk. Clubul sibian a confirmat mutarea și și-a luat adio de la fundașul stânga.

„A venit la noi ca un copil (ușor) rebel, pleacă acum ca un bărbat trecut prin viață! În patru sezoane la #FCH, Raul Opruț a devenit un atlet desăvârșit, un sportiv și un profesionist adevărat! Raul al nostru este pregătit acum să reușească în fotbalul mare!

Și o va face la KV Kortrijk, în Belgia, acolo unde a fost dorit și transferat. Îți spunem “la revedere”, Raul! Ai fost, ești și VEI RĂMÂNE unul dintre noi!”, a anunțat Hermannstadt, pe Facebook.

FC Hermannstadt a dat o adevărată lovitură pe piața transferurilor, prin care și-a rezolvat și o mare parte din problemele financiare. FANATIK a aflat în exclusivitate că gruparea sibiană l-a vândut pe căpitanul Raul Opruț în prima ligă belgiană în schimbul sumei de 700.000 de euro.

Raul Opruț a semnat pe trei ani cu echipa belgiană Kortrijk

Raul Opruț este unul dintre cei mai apreciați jucători ai lui Hermannstad, evoluțiile sale constant bune aducându-i și convocarea la echipa națională în mandatul lui Edi Iordănescu. Iar acest lucru nu avea cum să treacă neobservat, astfel că pe adresa sa au sosit mai multe oferte de transfer. Unele din țară, cea mai insistentă fiind Universitatea Craiova, dar și formații din străinătate și l-au trecut pe lista de achiziții.

ADVERTISEMENT

Iar „inevitabilul” s-a produs în cele din urmă. Hermannstadt a primit o ofertă de nerefuzat pentru căpitanul său, pe care a acceptat-o în cele din urmă. Prin intermediul impresarei Anamaria Prodan, clubul belgian de primă ligă Kortrijk a pus pe masă suma de 700.000 de euro pentru fundașul stânga al sibienilor, iar cele două părți au ajuns la un consens.

Din informațiile obținute în exclusivitate de FANATIK, belgienii s-au înțeles și cu jucătorul, căruia i-au propus un salariu lunar de 20.000 de euro net, mult peste ceea ce încasa la Hermannstadt. Acesta a fost de acord, a semnat un contract pe trei sezoane cu Kortrijk și va pleca zilele următoare în Belgia pentru a se alătura noilor săi coechipieri.

ADVERTISEMENT

Hermannstadt, profit imens de pe urma lui Raul Opruț

Transferul lui Raul Opruț la Kortrijk este un adevărat tun financiar dat de Hermannstadt, care și așa se confrunta cu mari probleme financiare. „Artizanul” acestei afaceri este Anamaria Prodan, impresara care l-a adus pe jucător la Sibiu în 2019, atunci când se afla în acționariatul echipei antrenată actualmente de Marius Măldărășanu.

Iar profitul obținut de Hermannstadt este aproape de 100%, dacă e să ținem cont de suma pentru care Opruț a fost transferat la acea vreme. Doar 4.000 de euro!!! O nimica toată, în comparație cu cei 700.000 de euro cu care se vor alege acum sibienii. În plus, Hermannstadt și-a mai păstrat și un procent de 20% dintr-o eventuală vânzare ulterioară a jucătorului, ceea ce ar putea însemna un alt „tun” dacă Opruț va confirma în campionatul belgian.

ADVERTISEMENT

Și precedentele le dau speranțe sibienilor că așa se va întâmpla. Impresara Anamaria Prodan e convinsă că Raul Opruț va urma traseul lui Nicolae Stanciu, care după ce a ajuns în Belgia la Anderlecht a prins contracte excelente din punct de vedere financiar.

„Sunt foarte fericită pentru Raul, este super talentat si profesionist. M-am gândit că va urma traseul lui Nicolae Stanciu, când a semnat cu Anderlecht. Campionatul belgian este un pas mare pentru jucătorii tineri.

ADVERTISEMENT

Le mulțumesc din suflet foștilor mei parteneri, patronii Sibiului, pentru încrederea acordată de a-l semna pe Opruț când formam cu toții o echipă. Îi urez succes, sunt convinsă că va face treabă bună la noua lui formație”, a declarat impresara Anamaria Prodan în exclusivitate pentru FANATIK.

Ca o coincidență, Anamaria Prodan a revenit în prim-planul fotbalului românesc cu un transfer de o asemenea anvergură fix în ziua în care fostul său soț Laurențiu Reghecampf a fost prezentat la Universitatea Craiova și încearcă să-și relanseze cariera aflată pe o pantă descendentă în ultima vreme.

  • 800.000 de euro este cota de piață a lui Raul Opruț, conform site-ului de specialitate transfermarkt
  • 3 selecții la echipa națională a României are Raul Opruț
ADVERTISEMENT