Sport

Universitatea Craiova l-a prezentat oficial pe Reghecampf: „Vreau titlul!”

Universitatea Craiova l-a prezentat oficial pe Laurențiu Reghecampf în funcția de antrenor după despărțirea de Eugen Neagoe. Tehnicianul își dorește titlul.
26.07.2023 | 14:00
Universitatea Craiova la prezentat oficial pe Reghecampf Vreau titlul
Universitatea Craiova l-a prezentat oficial pe Reghecampf: „Vreau titlul!”. sursă foto: Facebook Universitatea Craiova
ADVERTISEMENT
26-07-2023
11:03

Laurențiu Reghecampf, prezentat oficial de Universitatea Craiova: „Presiunea este foarte mare, dar ne vom bate la primul loc!”

Miercuri la prânz, la stadionul „Ion Oblemenco”, Universitatea Craiova l-a prezentat oficial pe noul antrenor Laurențiu Reghecampf, care revine după o pauză de un an pe banca tehnică a formației din Bănie.

În cadrul conferinței de presă, Reghecampf a vorbit despre obiectivele pe care le are la Universitatea, despre transferuri, dar și despre debutul de „foc” de duminică, contra lui CFR Cluj.

„În momentul de față am foarte multe gânduri, dar cel mai important lucru este să punem la punct anumite lucruri cu echipa. Ați văzut și dumneavoastră că echipa nu a arătat foarte rău, au avut foarte mult ghinion, au avut destule ocazii să marcheze gol.

Este un colectiv pe care îl cunosc foarte bine, jucătorii noi care au venit au adus un plus valoare. Avem un lot destul de bun, competitiv. Putem să ne bătem pentru primele locuri și ne dorim acest lucru. Sperăm, lucrăm în fiecare zi să ne îndeplinim obiectivele.

 Cu toții ne dorim să ne bătem la campionat, nu va fi ușor. Cred că avem puterea și experiența necesară să facem acest lucru, au fost crescuți și jucătorii care erau mai tineri. Au fost aduși jucători cu experiență, care au acel trac și se pot descurca în momentele dificile ale unui campionat.

Știți foarte bine că presiunea este foarte mare, ai nevoie de jucători cu experiență care să facă față acestui public care vrea întotdeauna mai mult. Trebuie să pregătim toate aceste aspecte, probabil veți mai vea unul sau doi jucători care vor veni pe parcurs”, a declarat Laurențiu Reghecampf.

Laurențiu Reghecampf despre relația cu Mihai Rotaru: „Respect, încredere, prietenie!”

Noul tehnician al Universității a vorbit apoi despre relația cu patronul Mihai Rotaru și despre așteptările pe care acesta le are de la echipă în actualul sezon competițional.

„Mihai Rotaru își dorește ca acest an să fie unul cu succes pentru Universitatea Craiova. În momentul când am plecat ne doream să ne calificăm în grupele Conference League, să construim o echipă care să se bată pentru campionat.

Avem o relație corectă (n.r. cu Mihai Rotaru), care este bazată pe foarte multă încredere, respect și prietenie. Trebuie să fii destul de abil să faci o diferență dintre a fi prieten cu cineva la munca și a fi prieten cu cineva în afara obiectului. Eu știu acest lucru și cred că asta l-a determinat să mă aducă la echipă.

FCSB este candidata principală pentru câștigarea titlului, nu ne putem lăuda pe noi. Oamenii de fotbal și în special patronii știu că nu este ușor să formezi o echipă. Sunt costuri foarte mari, nu este ușor să aduci jucători de valoare.

Fotbalul se joacă pe teren, ești la mâna unor jucători pe care trebuie să știi să îi antrenezi și să îi pui în teren. Campionatul din România a crescut și sper ca asta să se vadă în cupele europene, este important să avem puncte cât mai multe.

Mă bucur foarte tare, este un meci important pentru noi în care putem să arătăm ceea ce ne dorim în acest an. Nu sunt foarte multe de schimbat, încerc prin discuții cu jucătorii să punem la punct anumite chestii, eram conștient că vor fi anumite lucruri de reglat”, a mai spus Reghecampf.

Universitatea Craiova l-a numit pe bancă pe Laurențiu Reghecampf, care a câștigat bătălia cu Marius Șumudică. „Reghe” va fi prezentat oficial în cadrul unei conferințe de presă la stadionul „Ion Oblemenco”.

Universitatea Craiova îl prezintă oficial pe Laurențiu Reghecampf în cadrul unei conferințe de presă

Clubul a anunțat pe pagina oficială de Facebook când va avea loc evenimentul mult așteptat. Astfel, fostul antrenor al lui Neftchi Baku va susține o conferință de presă miercuri, 26 iulie, ora 14:00, transmisă în direct de Universitatea Craiova.

ADVERTISEMENT


„În curând. #Reghe”, a fost mesajul oltenilor așteptat cu nerăbdare de suporteri. Astfel, antrenorul revine pentru a patra oară în Bănie și la doar un an după despărțirea de Universitatea Craiova.

Laurențiu Reghecampf a stat doar o lună liber de contract, iar patronul Mihai Rotaru a explicat de ce a dorit să îl readucă atât de repede la Universitatea Craiova.

ADVERTISEMENT

Până să fie prezentat oficial în conferința de presă, Laurențiu Reghecampf și-a început deja treaba la Universitatea Craiova. Miercuri dimineața, el a făcut cunoștiință cu noii săi elevi și a condus primul antrenament.

Mihai Rotaru explică alegerea lui Laurențiu Reghecampf: „Are o muncă de încheiat”

Mihai Rotaru a dezvăluit de ce l-a readus pe Reghecampf în Bănie: „Mi-am petrecut dimineața la birou, m-am consultat cu Costeșin și cu Reghecampf, din ce înseamnă detalii contractuale. Contractul e pe doi ani, de-asta vrem să-l anunțăm mâine, la 00:01.

ADVERTISEMENT

Am considerat că Laurențiu Reghecampf are o muncă de terminat, noi nu am negociat niciodată cu doi antrenori în același timp și nu mai contează ce a fost înainte.

Știm în ce ne băgăm, ne cunoaștem foarte bine. A încetat o muncă și trebuie să și-o ducă la sfârșit. Acesta e răspunsul. Decizia e pentru Universitatea Craiova, obiectivul e titlul”, a dezvăluit patronul Universității Craiova, la Digi Sport.

ADVERTISEMENT

Rotaru a mai transmis că va fi extrem de implicat de acum înainte la echipă: „În ultimii doi ani am vrut să mă retrag și să stau cât mai departe de ce înseamnă execuție. Din acest moment sunt implicat 100%, iau deciziile, nu mă consult cu nimeni.

Am încercat să impun un stil de management, am eșuat, dar acum sunt în teren din nou, ca să spun așa. Eu aprobam deciziile înainte. Am fost în perioada cu Mangia, ulterior a venit domnul Pițurcă, l-am lăsat să fie manager, la fel ca Ouzounidis, Bergodi sau Rădoi”.


  • Cotă BETANO pentru Universitatea Craiova: 3,35 este cota pentru „2 solist” la meciul CFR Cluj – Universitatea Craiova

ADVERTISEMENT