Sport

Edi Iordănescu le-a răspuns contestatarilor după remiza cu Elveția „Anumite persoane sunt mai triste decât fericite când România produce rezultate”

Edi Iordănescu nu a întors spatele și le-a răspuns contestatarilor după Elveția - România, scor 2-2 în preliminariile Euro 2024.
20.06.2023 | 09:19
Edi Iordanescu lea raspuns contestatarilor dupa remiza cu Elvetia Anumite persoane sunt mai triste decat fericite cand Romania produce rezultate
Edi Iordănescu le-a răspuns contestatarilor după criticile venite la meciul României cu Elveția. Foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT

România a obținut la limită remiza în deplasarea din Elveția, scor 2-2, în urma a două goluri marcate de Valentin Mihăilă în finalul partidei. Jocul naționalei lui Edi Iordănescu a fost aspru criticat, iar la finalul partidei, selecționerul a ținut să le răspundă contestatarilor.

Edi Iordănescu le-a răspuns contestatarilor după remiza cu Elveția: „Anumite persoane sunt mai triste decât fericite când România produce rezultate”

România a fost dominată de la un capăt la altul de mult mai valoroasa Elveția, însă soluția lui Edi Iordănescu de a-i trimite pe gazon pe Olimpiu Moruțan și Valentin Mihăilă s-a dovedit a fi inspirată. Cei doi internaționali au contribuit decisiv la ambele goluri, iar „tricolorii” rămân neînvinși după patru etape.

ADVERTISEMENT

Naționala lui Edi Iordănescu a fost aspru criticată, mai ales pentru jocul din prima repriză de la Lucerna. Selecționerul a oferit un răspuns pe măsură. „Sunt așa de obosit de critici, mâine mă trezesc și o iau de la capăt, cred în visul nostru, sunt de acord că trebuie să ne ridicăm nivelul calitativ.

Critici, câteodată din interior ne uităm și parcă anumite persoane sunt mai triste decât fericite când România produce rezultate. Acesta e feeling-ul și nu e doar al meu, îmi prezint scuzele dacă greșesc.

ADVERTISEMENT

Mergem înainte, sunt de acord că trebuie să ne ridicăm nivelul, dar au fost două deplasări, au fost patru meciuri, România e neînvinsă și acest punct contează enorm de mult, nu doar în economia clasamentului ci și în moralul grupului”, a declarat Edi Iordănescu, la finalul meciului.

„Haideți să fim pozitivi și să criticăm mai puțin”

România a rămas pe locul 2 în grupa I din preliminariile Euro 2024. „Tricolorii” au adunat 8 puncte în primele patru etape, iar în septembrie urmează duelul extrem de important cu Israel pe Arena Națională. Liderul grupei este Elveția, cu 10 puncte.

ADVERTISEMENT

Edi Iordănescu sugerează că echipa națională a României are nevoie de continuitate. Selecționerul a lansat un apel. „Așteptările sunt mari. Eu sunt în interiorul acestui grup și știu că am început să construim valori și principii. Avem nevoie de continuitate. Am avut trei jocuri în deplasare din patru, nu am pierdut niciunul.

Am mutat ofensiv, ne-am asumat niște riscuri. Haideți să fim pozitivi, să criticăm mai puțin și să ne venim lângă această echipă, care are suflet și este pe drumul cel bun. Toți au avut atitudine, toți au dat tot ce au avut mai bun.

ADVERTISEMENT

În prima repriză în suferit în fața unui adversar cu multă calitate individuală, care ne-a împins mult”, au fost cuvintele lui Edi Iordănescu. Totodată, Valentin Mihăilă a răspuns criticilor. Eroul României de la Lucerna a „explodat” la finalul meciului.

ADVERTISEMENT