LIVE Actualizat 30-10-2023
16:18

Război în Israel. Hamas a publicat un clip cu trei femei răpite, care îl atacă pe Netanyahu. Tatăl uneia dintre ostatice este român

Război în Israel. A fost o nouă noapte intensă în nordul Fâșiei Gaza, acolo unde au avut loc bombardamente puternice. S-a anunțat și un nou bilanț al ostaticilor.
30.10.2023 | 18:11
Razboi in Israel Hamas a publicat un clip cu trei femei rapite care il ataca pe Netanyahu Tatal uneia dintre ostatice este roman
Război în Israel. Bombardamente puternice în nordul Fâșiei Gaza. Sursa foto: hepta.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT
30-10-2023
16:18

Tatăl uneia dintre ostatice este român

Cele trei femei care apar în înregistrare au fost identificate ca Elena Tropanov, Danielle Aloni și Rimon Kirscht. Tropanov a fost răpită pe 7 octombrie din Kibbutz Nir Oz împreună cu mama ei, fiul ei și iubita fiului ei. Soțul ei a fost ucis.

Daniele Alloni, în centrul imaginii, flancată de Rimon Kirsht (stânga) şi Elena Trupanov
Daniele Alloni, în centrul imaginii, flancată de Rimon Kirsht (stânga) şi Elena Trupanov

Kirsht a fost răpită din Kibbutz Nirim împreună cu soțul ei.

În ceea ce o priveşte pe Danielle Aloni, aceasta a fost răpită din Nir Oz împreună cu fiica ei, sora ei, cumnatul ei și cele două nepoate gemene. Presa scrie că tatăl acesteia este român, dar în momentul de faţă el trăieşte în Israel.

În urmă cu câteva zile, tatăl ei, Remus Aloni, declara la Antena 3: “Nu avem nicio dovadă că mai sunt în viață, nu știm absolut nimic. Încercăm să trăim cu speranță și să nu ne gândim la lucruri rele. Nu ne uităm la televizor, fiecare spune câte ceva. Emoțional este foarte greu. Nu vrem nicio influență externă care ne-ar face foarte rău”.

30-10-2023
14:44

Momentul în care un tanc israelian spulberă o maşină, pe un drum din Gaza

Un jurnalist din centrul Gazei a surprins momentul în care un tanc a tras într-o mașină aflată în mijlocul drumului. Yousaf al-Saifi călătorea dinspre sud spre orașul Gaza când a observat un tanc pe drum și a început să-i avertizeze pe alții.

În filmare, mașina poate fi văzută apropiindu-se de o barieră de pământ plasată aproape de un buldozer, înainte de a se întoarce și a se îndrepta în sens opus. Dar, în timp ce maşina se îndepărta, tancul a deschis focul.

„Şoferul maşinii dinaintea mea nu și-a dat iniţial seama că eeste un tanc în faţă. A continuat înainte rapid, iar când și-a dat seama a vrut să întoarcă, dar a fost prea târziu. Au tras în el”, a spus jurnalistul. “Șoferul a încercat să se întoarcă, era o familie cu el. Am văzut familia în mașină. L-au lovit cu o obuz și au murit cu toţii. Am văzut-o cu ochii noștri”

Ministerul Sănătății din Gaza, controlat de Hamas, a tranmis ulterior că trei persoane au fost ucise.

30-10-2023
13:50

Hamas a publicat un clip cu trei femei pe care le-a răpit

Hamas a făcut public, luni, un videoclip care arată trei femei israeliene răpite în urmă cu trei săptămâni. În imaginile prezentate, una dintre acestea citeşte un text împotriva prim-ministrului israelian, Benjamin Netanyahu.

Nu este clar unde, când și în ce condiții a fost realizat videoclipul.

În clipul de 76 de secunde, una dintre femei critică guvernul israelian în ebraică, acuzându-l că nu a protejat oamenii în timpul atacului Hamas din 7 octombrie și solicită Israelului să facă schimb de prizonieri. Israelul apreciază că cel puțin 239 de persoane sunt ținute captive.

Presa israeliană scrie că nu s-a putut verifica imediat identitatea femeilor.

 

30-10-2023
10:26

Armata israeliană anunță intensificarea acțiunilor în Fâșia Gaza

Declanșate în urmă cu trei zile, acțiunile terestre ale IDF (Armata israeliană) în Fâșia Gaza se vor intensifica. Anunțul a fost făcut luni, 30 octombrie, de purtătorul de cuvânt al IDF, generalul de brigadă Daniel Hagari.

În ultima zi am extins operațiunile terestre. Forțe suplimentare au intrat în Fâșia Gaza: infanterie, artilerie și inginerie. Zeci de teroriști s-au baricadat în clădiri în seara trecută și au încercat să atace forțele care se mișcau în direcția lor.

Atacăm inamicii și din aer. Există contact direct între forțele terestre și teroriști. Luptele au loc în interiorul Fâșiei Gaza. Ele vor continua și se vor intensifica în funcție de etapele războiului și de obiectivele acestuia”, a spus Hagari.

30-10-2023
10:22

Shani Louk, tânăra cu dublă cetățenie israeliano-germană, găsită moartă

Shani Louk, tânăra cu cetățenie germano-israeliană răpită de teroriștii Hamas de la festivalul de muzică Supernova, pe 7 octombrie, a fost găsită moartă, a anunțat Ministerul de Externe al Israelului. 

La acea dată, în online a circulat un videoclip cu tânăra de 23 de ani. Filmarea o arăta pe jumătate goală și cu fața în jos în spatele unui camion plin cu bărbați înarmați. 

Mama fetei a declarat la câteva zile după atacul Hamas că se crede că tânăra încă este în viață și că se află într-un spital din Gaza. Acum, rămășițe din trupul ei au fost găsite. Sora lui Shani Louk, Adi, a confirmat pe rețelele de socializare că tânăra a murit.

Din păcate, am primit ieri (n.r. duminică) vestea că fiica mea nu mai trăiește”, a spus mama lui Louk, Ricarda, pentru postul german RTL, scrie Times of Israel.

Război în Israel. Declanșată în ultimele zile pe toate direcțiile, ofensiva Armatei israeliene (IDF) în Fâșia Gaza a continuat și în noaptea de duminică spre luni. În nordul enclavei palestiniene au avut loc noi bombardamente puternice.

Război în Israel. Bombardamente puternice în nordul Fâșiei Gaza

Lupta IDF cu teroriștii Hamas continuă la cel mai intens nivel al bombardamentelor. În urmă cu câteva ore, nordul Fâşiei Gaza a fost vizat din nou de raiduri aeriene intense şi tiruri de artilerie, au anunţat autoritățile palestiniene.

ADVERTISEMENT

În paralel cu operațiunile terestre ale israelienilor, vin tot mai multe apeluri internaționale pentru protecția civililor. În replică, israelienii spun că misiunile lor militare aduc rezultate în lupta cu teroriștii.

Luni dimineață, Forțele de Apărare Israelului au declarat că au ucis ”zeci” de luptători Hamas peste noapte. Într-un comunicat se precizează că: ”În timpul ciocnirilor cu teroriștii din Fâșia Gaza, trupele IDF au ucis zeci de teroriști. Aceștia s-au baricadat în clădiri și tuneluri și au încercat să atace trupele noastre.

ADVERTISEMENT

O aeronavă a IDF ghidată de trupele terestre ale IDF a lovit un post de comandă în interiorul unei clădiri aparținând organizației teroriste Hamas. Aici se aflau peste 20 de teroriști Hamas”, a anunțat IDF, citată de Times of Israel.

În ultimele zile, IDF anunță că a lovit peste 600 de ținte teroriste, inclusiv depozite de arme, zeci de poziții de lansare de rachete antitanc, precum și ascunzători și locuri de amenajare folosite de organizația teroristă Hamas.

ADVERTISEMENT

Peste noapte, trupele IDF au identificat teroriști înarmați și un post de lansare a rachetelor antitanc în zona Universității Al-Azhar și au ghidat un avion de luptă pentru a-i lovi”, mai spun israelienii.

IDF: 239 de cetățeni, ultimul bilanț al ostaticilor

Între timp, vin și noi informații în legătură cu cifra exactă a persoanelor răpite de teroriști în ziua de 7 octombrie. Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene a anunţat că numărul celor răpiți de Hamas a crescut la 239.

ADVERTISEMENT

”Până în prezent, am notificat familiile a 311 soldați căzuți la datorie și 239 răpiți. Aș dori să explic acest număr. Este un număr incredibil, 239 de răpiri. Printre cei răpiți se află cetățeni, lucrători străini, nu puțini. Identitatea și contactarea familiilor lor este complexă pentru noi și este nevoie de timp pentru a construi această imagine.

Continuăm să depunem mari eforturi pentru a aduna informații și pentru a ţine la curent familiile în permanență. Numărul persoanelor dispărute continuă să scadă și acum este de aproximativ 40”, a spus Daniel Hagari, purtătorul de cuvânt al IDF.

ADVERTISEMENT
Tags: