News

Război în Ucraina, ziua 199. Rușii au trimis întăriri în regiunea Harkov. Ucrainenii au recucerit un oraș

Este ziua cu numărul 199 a războiului din Ucraina. Țara condusă de Volodimir Zelenski a anunțat mai multe mici reușite.
10.09.2022 | 06:30
Razboi in Ucraina ziua 199 Rusii au trimis intariri in regiunea Harkov Ucrainenii au recucerit un oras
Război în Ucraina, ziua 199. Foto Hepta
ADVERTISEMENT

Este cea de-a 99-a zi de război în Ucraina, care a însemnat un mic succes pentru țara condusă de Volodimir Zelenski. Ucrainenii au reușit să recucerească un oraș.

Rușii au cerut întăriri pentru forțele din Harkov

Informațiile arată că rușii au solicitat să vină întăriri în regiunea Harkov. Astfel, în cursul zilei de ieri, aici au sosit numeroase blindate, dar și tunuri.

ADVERTISEMENT

Regiunea Harkov este una cu ample bătălii încă din zilele de început ale războiului, iar acum iată că rușii au decis să trimită ajutoare pentru soldații deja aflați aici. Imaginile au fost publicate de Ministerul Apărării din Rusia.

În același timp, forțele ucrainene par că fac față foarte bine rușilor, deoarece a fost anunțat un mic succes, anume recucerirea unui oraș care fusese capturat de forțele armate ale ocupanților.

ADVERTISEMENT

Este vorba despre orașul Balaklia, aflat în regiunea Harkov din Ucraina.

”Nu mai deţinem controlul la Balaklia. Încercări de a disloca forţele ucrainene sunt în curs, însă luptele de acolo sunt crâncene, iar trupele noastre sunt reţinute în apropiere de oraş”, a explicat Vitali Gancev, un oficial de rang înalt din cadrul administraţiei ocupaţiei ruse.

Ucrainenii au ajuns la Kupiansk. Aceștia spun că soldații ruși încep să renunțe

De asemenea, forțele ucrainene au reușit să înainteze și au ajuns la Kupiansk. Totuși, nu există informații că au cucerit acest oraș, ci doar o imagine care arăta soldați ucraineni în partea de sud a orașului.

ADVERTISEMENT

Kupiansk este un important centru logistic și de aprovizionare pentru forțele ruse, așa că pierderea lui ar avea consecințe dure.

În același timp, ucrainenii transmit că rușii se tem de ce li se poate întâmpla, așa că decid să fugă din calea inamicului pe al cărui teritoriu se află.

ADVERTISEMENT

Astfel, conform unui anunț făcut de ucraineni, soldații ruși își aruncă hainele de militari și se dau drept civili.

”Personalul forțelor de ocupație îmbrăcat în civil recurge la dezertare și încearcă să se întoarcă pe teritoriul Federației Ruse. În cursul zilei au fost observate peste 15 astfel de cazuri”, au transmis oficialii ucraineni, vineri.

Mai mult, președintele Volodimir Zelenski spunea că Ucraina ar fi eliberat 1000 de kilometri de front.

„În total, peste o mie de kilometri pătraţi din teritoriul nostru au fost eliberaţi de la 1 septembrie. Sunt recunoscător tuturor celor care au făcut acest lucru!

Sunt recunoscător armatei, ofiţerilor de informaţii şi serviciilor speciale pentru fiecare drapel ucrainean care a fost arborat în aceste zile”, a transmis șeful de stat.

ADVERTISEMENT