LIVE Actualizat 13-07-2023
09:08

Război în Ucraina, ziua 505. Ruşii au atacat din nou Kievul cu drone, sunt morţi şi răniţi

Război în Ucraina, ziua 505. Luptătorii ucraineni reușesc să respingă ofensiva trupelor rusești în mai multe direcții, inclusiv Kupiansk, Limansk, Avdiivka și Mariinka.
13.07.2023 | 11:49
Razboi in Ucraina ziua 505 Rusii au atacat din nou Kievul cu drone sunt morti si raniti
Război în Ucraina, ziua 505. Luptătorii ucraineni rezistă ofensivei rusești și înaintează în direcția Bakhmut. Foto: Hepta.
ADVERTISEMENT
13-07-2023
09:08

Un nou atac cu drone asupra Kievului

Cel puțin o persoană a fost ucisă și mai multe au fost rănite într-un atac nocturn al dronelor rusești asupra capitalei Ucrainei, Kiev, au anunțat joi autoritățile locale ucrainene. Aproximativ douăzeci de drone de fabricație iraniană au fost doborâte deasupra spațiului aerian al orașului, au declarat oficialii militari de la Kiev.

“Am efectuat cu succes o operațiune de apărare aeriană. Douăzeci de drone Shahed au fost distruse, toate cele care zburau au fost doborâte. Au fost, de asemenea, distruse două rachete de croazieră Kalibr”, a declarat purtătorul de cuvânt al Forțelor Aeriene, Iuri Ignat.

A fost a treia noapte la rând de atacuri asupra capitalei, care au avut loc la doar câteva ore după încheierea summitului NATO din Lituania. Au fost raportate resturi de drone căzute în cinci districte, iar cel puțin două persoane au ajuns la spital cu răni provocate de schije. Primarul Vitali Klitschko a declarat că un cadavru a fost găsit într-un bloc de apartamente din districtul Podilski, în nordul Kievului.

Război în Ucraina, ziua 505. Luptătorii ucraineni au reușit să rețină cu succes ofensiva, iar inamicul nu a avansat. Ministrul adjunct al apărării, Anna Maliar, a vorbit despre principalele evenimente de pe front din ultimele 24 de ore.

Război în Ucraina, ziua 505. Rușii au lansat ofensiva în patru direcții

În est, apărătorii ucraineni au reușit să rețină cu succes ofensiva trupelor rusești în direcțiile Kupiansk, Limansk, Avdiivka și Mariinka.“Inamicul nu a avansat. Luptele grele continuă”, a precizat Malyar. Potrivit acesteia, pe direcția Bakhmut, pe flancul sudic, forțele ucrainene au avansat miercuri, 12 iulie. “Acum, militarii noștri se întăresc la granițele ocupate”, a mai adăugat Maliar.

ADVERTISEMENT

Forțele de apărare ucrainene au continuat operațiunea ofensivă în direcțiile Melitopol și Berdyansk. Ea a reamintit că, în ultimele săptămâni, luptătorii din sudul țării au lichidat capacitățile ofensive și defensive ale ocupanților. Prin urmare, datorită distrugerii unui număr mare de depozite de muniții, numărul de bombardamente inamice a scăzut.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că se așteaptă ca Ucraina să câștige războiul împotriva agresorilor ruși înainte de următorul summit NATO, care va avea loc în SUA la mijlocul anului viitor. Întrebat de un jurnalist ce așteptări are înainte de summitul de anul viitor, președintele a spus: “Este adevărat, credem în victorie”.

ADVERTISEMENT

Zelenski, despre colaborarea cu Biden și Scholz

“Credem că următorul pas foarte important pentru Ucraina va fi la următorul summit NATO – simbolic, tot 75 de ani de Alianță – de la Washington. Cred că trebuie să muncim din greu și să ne pregătim pentru acest summit”, a remarcat liderul de la Kiev. Zelenski a menționat că victoria este principala și singura sa dorință, iar “odată cu victoria va veni cu siguranță și aderarea la NATO.

“Totul este clar pentru toată lumea: avem deja unitatea absolută că Ucraina va fi membră a Uniunii Europene. Acest lucru este absolut corect: Ucraina a luptat pentru un astfel de viitor nu prea îndepărtat pentru ea însăși – să fie un membru egal al UE, o alianță sigură și un stat independent”, a rezumat președintele ucrainean.

ADVERTISEMENT

Președintele ucrainean Volodimir Zelenskii nu vede o poziție de trădare din partea președinților american și german. Șeful statului a declarat acest lucru în cadrul unei conferințe de presă.

“Sunt sigur că nu va exista o poziție trădătoare din partea lui Biden și Scholz, dar în același timp trebuie să spun că nu vom schimba niciun statut pentru niciunul dintre teritoriile noastre.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă este vorba de un sat în care locuiește doar un singur vârstnic. Nu vom renunța la teritoriile noastre și nu vom schimba niciun conflict înghețat. Acest lucru nu se va întâmpla niciodată”, a subliniat Zelenski.

 

 

 

ADVERTISEMENT
Produsul cu care românii au făcut un milion de euro în Germania: „Au...
Produsul cu care românii au făcut un milion de euro în Germania: „Au cumpărat o sută de TIR-uri pline!”
România, țara extremelor: pericolul de care ar trebui să ne ferim, ca să...
România, țara extremelor: pericolul de care ar trebui să ne ferim, ca să nu ne păcălim încă o dată
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al...
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al României. Cum a ajuns fiica dictatorilor României exilată în locuința acestuia
Povestea elevului de la Centrul de Detenţie care a luat 10 la Matematică...
Povestea elevului de la Centrul de Detenţie care a luat 10 la Matematică la Bac. Visează să dea la Drept
Cum a putut-o numi Monica Gabor pe fiica ei, după ce Irina a...
Cum a putut-o numi Monica Gabor pe fiica ei, după ce Irina a părăsit România, unde a venit pentru a-şi vedea tatăl la azil!
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
HARTA URȘILOR din ROMÂNIA! Unde e PERICULOS să MERGI
HARTA URȘILOR din ROMÂNIA! Unde e PERICULOS să MERGI
Răsturnare de situație. De ce a murit tânăra atacată de urs la Bușteni....
Răsturnare de situație. De ce a murit tânăra atacată de urs la Bușteni. Medicii au stabilit totul
Tragedia care a șocat România. E înfiorător prin ce a trecut fata ucisă...
Tragedia care a șocat România. E înfiorător prin ce a trecut fata ucisă de urs
Irina Columbeanu, criticată dur pe internet. Cum s-a filmat fiica lui Irinel într-o...
Irina Columbeanu, criticată dur pe internet. Cum s-a filmat fiica lui Irinel într-o cameră de hotel din Milano. ”S-a dus inocența! Pe urmele mamei, din păcate”
„Răzbunarea noastră va fi crudă!” Partizanii din Crimeea amenință armata lui Putin și...
„Răzbunarea noastră va fi crudă!” Partizanii din Crimeea amenință armata lui Putin și distrug rutele de aprovizionare cu armament
Microstațiunea balneară din 1834 unde tot mai mulți români își doresc să ajungă...
Microstațiunea balneară din 1834 unde tot mai mulți români își doresc să ajungă în vara lui 2024. Turiști din întreaga lume vin aici și rămân surprinși