News

Război în Ucraina, ziua 535. Kievul a încercat să atace Podul Kerci cu rachete. Rușii spun că le-au doborât în aer

Război în Ucraina, ziua 535. Oficialii ucraineni anunță că peste 12.000 de oameni urmează a fi evacuați din Harkov. Rușii intensifică bombardamentele în zonă.
12.08.2023 | 14:45
Razboi in Ucraina ziua 535 Kievul a incercat sa atace Podul Kerci cu rachete Rusii spun ca leau doborat in aer
Război în Ucraina, ziua 535. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT
12-08-2023
11:47

Ucraina a încercat să lovească Podul Kerci

Podul Kerci, cel care leagă peninsula Crimeea de Rusia continentală, ar fi fost din nou ținta armatei ucrainene. Conform presei din Rusia, cel puțin două rachete au fost doborâte de apărarea antiaeriană rusă. În același timp, un reprezentat al ministrului rus al apărării anunța că a fost dejucată o tentativă de atac cu 20 de drone ucrainene în Crimeea.

Cert e că traficul a fost oprit pe acest pod, unde poate fi observat fum dens. Cu toate acestea rușii anunță că podul nu a fost lovit, iar fumul care se vede e doar o perdea de fum creată de ruși ca și măsură de apărare.

Război în Ucraina, ziua 535. Peste 12.000 de cetățeni ucraineni urmează a fi evacuați din Kupiansk, regiunea Harkov. Decizia a fost luată după ce rușii au intensifica bombardamentele în zonă.

Război în Ucraina, ziua 535. Peste 12.000 de oameni evacuați din Harkov. Rușii intensifică bombardamentele în zonă

În regiunea Harkov, aproximativ 12.000 de locuitori au fost înștiințați că urmează a fi evacuați. Se întâmplă în districtul Kupiansk. Deocamdată, vineri s-a impus o evacuare obligatorie a copiilor.

ADVERTISEMENT

Scopul nostru este să protejăm pe deplin populația de posibile vătămări, ca urmare a ostilităților. Pe măsură ce inamicul și-a intensificat acțiunile de asalt tocmai în direcția Kupiansk, fiecare persoană care locuiește acolo poate fi în pericol”, a spus șeful Administrației Militare Regionale Harkov, Oleg Siniehubov.

Oficialul militar spune că aproximativ 12.000 de locuitori ar putea fi evacuați în zilele următoare de pe teritoriul districtului Kupiansk. Momentan, se are în vedere evacuarea obligatorie a copiilor.

ADVERTISEMENT

Luând în considerare situația de securitate și proximitatea față de linia frontului, a fost aprobată o decizie privind evacuarea obligatorie a locuitorilor centrului raional și a localităților din apropiere.

O decizia finală trebuie adoptată de Consiliul Regional de Apărare și apoi verificată de ministerul de resort. În prezent, în districtul Kupiansk și în așezările din apropiere sunt aproximativ 800 de copii, plus membrii familiilor lor.

ADVERTISEMENT

Rușii au intensificat atacurile în această parte a Ucrainei. Pe 10 august, armata lui Putin a lovit satul Podoly din districtul Kupiansk. O femeie a fost ucisă și un bărbat a fost rănit.

Germania ar putea trimite Ucrainei rachete Taurus, cu rază de acțiune 500 de km. Condițiile impuse

În altă ordine de idei, Guvernul german analizează posibilitatea de a autoriza livrarea de rachete Taurus din cadrul armatei federale, în Ucraina. Nemții impun condiții ferme ucrainenilor.

ADVERTISEMENT

Kievul ar primi astfel de arme cu condiția ca raza lor de acţiune să fie redusă, astfel încât să nu poată fi folosite împotriva teritoriului rus, relatează săptămânalul Der Spiegel, citat de TVR.

În ultima perioadă, Kievul a făcut presiuni asupra Berlinului pentru furnizarea de rachete Taurus. Ele au o rază de acțiune de peste 500 km. Pot fi lansate de avioane de luptă precum Tornado, F-15 sau F-18.

Nu de puține ori, Berlinul și-a exprimat reticența față de raza lungă de acțiune a armei și de utilizarea potențială a acesteia împotriva țintelor din interiorul Rusiei.

ADVERTISEMENT
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului...
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului Piero Ferrari: „Știți ce se întâmpla după?”
ÎPS Teodosie cheamă ploaia, în această seară, pe câmpurile din Constanța. În jumătate...
ÎPS Teodosie cheamă ploaia, în această seară, pe câmpurile din Constanța. În jumătate de județ a fost deja potop
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
Admitere facultate 2024. Cea mai căutată specializare: 25 de candidaţi pe un loc
Admitere facultate 2024. Cea mai căutată specializare: 25 de candidaţi pe un loc
Cât a costat?! Aroganţa uriaşă de aproape un milion de euro a lui...
Cât a costat?! Aroganţa uriaşă de aproape un milion de euro a lui Ion Ţiriac în faţa tuturor: Gratis! Nu ştiu de ce nu am luat două
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
AVERTISMENT FINAL al RUSIEI pentru ROMÂNIA! PUTIN a ANUNȚAT
AVERTISMENT FINAL al RUSIEI pentru ROMÂNIA! PUTIN a ANUNȚAT
Bianca Drăgușanu, săltată de Poliție în această dimineată. Vedeta este acuzată de lucruri...
Bianca Drăgușanu, săltată de Poliție în această dimineată. Vedeta este acuzată de lucruri grave
Alimentul care te salvează în zilele caniculare. E mai eficient decât apa
Alimentul care te salvează în zilele caniculare. E mai eficient decât apa
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția...
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția lui. Este superbă și are siluetă de model! Nașii sunt și ei foarte cunoscuți!
FOTO. Cum a fost surprinsă Diana Șoșoacă, după ce a fost dată afară...
FOTO. Cum a fost surprinsă Diana Șoșoacă, după ce a fost dată afară din plenul Parlamentului European
Tatăl lui Salman Khan rupe tăcerea! De ce nu s-a căsătorit actorul cu...
Tatăl lui Salman Khan rupe tăcerea! De ce nu s-a căsătorit actorul cu Iulia Vântur: „Femeia să fie dedicată, să gătească...”